Dani Alveš poručio: "Igraću u Engleskoj!"

Autor: Miloš Marković
četvrtak 02.10.2014.
14:10
Izvor: Sportske.net

Brazilac se i tokom leta dovodio u vezu sa odlaskom iz Barselone, ali je u dogovoru sa klubom odlučeno da ostane do kraja svog ugovora.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Dani Alveš nakon sedam uspešnih godina provedenih u Barseloni lagano pakuje kofere.

Govoreći za 'O Globo', brazilski fudbaler je potvrdio spekulacije i nagoveštaje, na kraju sezone će otići sa Nou Kampa i preći u, kako je i sam rekao, 'kolevku fudbala'.

Njegova je želja da zaigra u Premijer Ligi, a ovakav fudbaler velikog iskustva i kvaliteta biće tražena roba, naročito ako se u obzir uzme to da će naredne godine biti slobodan igrač, te da će bez obeštećenja birati klub.

Svojom izjavom je Alveš uputio javni poziv klubovima iz Engleske, a ostrvski mediji već spekulišu sa imenima potencijalnih udvarača.

Pre svega, dobro popunjeni Čelsi, Arsenal i Mančester Siti ne svrstavaju se u najveće favorite, baš kao ni Liverpul koji je ponajviše i dovođen u vezu sa ovim igračem tokom leta.

Ipak, iz prikrajka za sada situaciju vreba Roberto Martinez koji od svog Evertona pravi više nego respektabilan klub, kakav je tim sa Gudisona bio i u Mojesovo vreme.

Tu je još i Maurisio Poketino, koji na mestu koje okupira Alveš nema preveliku konkurenciju i koji bi Brazilca mogao da primami čarima prestonice, ali i Ligom šampiona u koju se uzdaju Pevci sa Vajt hart Lejna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke