Da li je Serhio Ramos samo 'marketinški trik'?

Autor: Miloš Marković
sreda 24.06.2015.
09:26
Izvor: Miloš Marković, Sportske.net

Dizanje cene ili stvarna želja za promenom sredine, šta je po sredi?

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Priča u vezi sa Serhiom Ramosom podigla je veliku prašinu u fudbalskom svetu.

Drugi kapiten Real Madrida je predmet transfer spekulacija koje se tiču njegovog prelaska u Mančester Junajted, njegove izražene želje da promeni sredinu, nezadovoljstva statusom koji ima i odnosom rukovodstva.

Ipak, u čitavoj priči koja ima potencijala da postane najveća transfer sapunica leta, postavlja se pitanje da li je u pitanju samo 'dimna zavesa'?

Dve stvari se moraju analizirati: Jedna je pozicija Real Madrida, druga brend koji predstavlja španski reprezentativac.

Kao fudbaler koji iza sebe ima dugogodišnji staž u Real Madridu, za koji nastupa od 2005., Ramos je od iste ove pomenute godine i reprezentativac Španije, stub selekcije Crvene furije, sa kojom je ostvarivao istorijske uspehe.

Šta više, kao prepoznatljiva individua u fudbalskom svetu, Serhio Ramos sa sobom nosi marketinšku vrednost, koju je teško proceniti i oceniti.

Njegov eventualni prelazak u Mančester Junajted ne bi predstavljao samo fudbalsku pobedu engleskog tima, već i statusnu. Ako je prvu rundu odneo Real sa Ronaldom, Junajted bi sada zadao povratni udarac španskom klubu, ponosnim i gordim Kraljevima.

Jer, i tu dolazimo do druge stavke u analizi, Real Madrid vodi Florentino Perez.

Perez

Čovek koji u svakom fudbalskom potezu vuče i jedan politički, neće tek tako pustiti svog fudbalera. Od odlaska Raula u javnosti vlada talas nezadovoljstva prema tome kako se klub odnosi prema ljudima koji su ga zadužili.

Surova realnost modernog fudbala, odsustvo svih emocija, osetio je i Karlo Anćeloti, osetiće i Iker Kasiljas, koga je klub spreman da pusti niz vodu i koga Florentino čeka da kaže - ne mogu više ovako, odlazim.

Sa Ramosom je stvar donekle drugačija.

Vođa odbrane, prepoznatljiva figura cele ekipe, nosilac kapitenske trake jeste jedan od prioriteta Florentina Pereza, u to ne sumnjaju ni dobro obavešteni izvori i to čak ni De Hea neće moći da promeni.

Tu dolazimo do centralne teme - Da li je sve ovo samo 'marketinški trik'?

Ramos ima ugovor koji ističe 2017. godine. Španac je nezadovoljan svojim sadašnjim primanjima (između ostalog) koja iznose 6 miliona evra. Znajući da fudbaleri kakvi su David Luiz i Tijago Silva zarađuju 10 po godini, Ramos je digao glas. Šta više, zašto bi Ronaldo i Bejl bili plaćeniji od njega?

Real Madrid je, javlja Marka, spreman da se nategne do 7.5 miliona po sezoni, ostaje razlika od 2.5 miliona koliko želi da dobije iskusni defanzivac.

Podsećamo, 2011. godine smo gledali prvu epizodu ovog filma. Višemesečne spekulacije, pretnje odlaskom, i dogovor koji je bio spektakularan završetak sage.

Serija nije gotova, ovo je njena nova epizoda.

Lično, ne sumnjam da će imati isti ishod.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola M.
Wednesday, 24.06.2015
14:36

Ko će ga znati šta se tu radi i šta je po sredi. Moguće da Ramos, na neki način, koristi Junajted da izdejstvuje što bolji ugovor sa Realom, a možda stvarno razmišlja da promeni sredinu. Ono što je izvesno, a to je da bi eventualni dolazak Ramosa, bio sjajan posao za Junajted. Kao što napisa Miloš u tekstu, Ramos predstavlja brend, to bi za Junajted bilo fenomenalno. Em bi se dobio kvalitetan defanzivac, koji bi rešio sva pitanja u odbrani, em bi se dobio fudbaler koji sa sobom nosi veliku marketinšku vrednost, i tu bi Junajted profitirao samo tako, na više nivoa. Ramos bi bio neverovatno dobar posao za junajted, voleo bih da se ostvari ovaj transfer, kao i verujem svi navijači Junajteda, ali ne znam, nešto mi govori da se to neće desiti. Previše bi to bilo dobro da bi bilo istinito...

avatar
SAF 1986
Wednesday, 24.06.2015
14:25

Mogu samo da se nadam da nije marketinski trik

avatar
Wednesday, 24.06.2015
13:53

Bolje da je otišao Florentino, a da su ostali Iker i Anćeloti. Šta se on pravi pametan. Što se tiče samog Ramosa, nadam se da ovo nije, kako vi rekoste, ''marketinški trik''. Resili bi problem štopera, koji može da pruži barem još 5-6 sezona na vrhunskom nivou. Dajemo im De Heu, jednog od dva najbolja svetska golmana, uz Nojera, naravno, i 30-40 miliona u kešu. Malo li je ? :D

avatar
Wednesday, 24.06.2015
13:21

Ovo je prvi clanak o Ramosu koji ima logike, istina je da Ramos zasluzuje vecu platu i istina je da ga je tesko zamisliti van Madrida. Ramos je lider ekipe ne samo odbrane, prosla sezona je dokaz za to, i verujem da ostaje zao mi je samo sto ne ostane i Kasiljas za koga je vec druga prica.

avatar
Los Vikingos
Wednesday, 24.06.2015
12:51

I vi verujete da je Realu tesko da mu poveca platu za 4 milki i da ce zbog toga da ode? Svasta...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 24.06.2015
11:01

ramos je rekao da su sve price o odlasku laz da je real madrid njegov klub....jedan agent je takodje rekao da ramos samo pokusava da izvuce sto vise novca i da ga real nece pustiti i da ako ga junajted hoce klauzula je 200 miliona