Da li je Orije impresionirao Vengera?

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 15.06.2014.
17:13
Izvor: Sportske.net

Serž Orije, desni bek Tuluza za kojeg se priča da je Venger jako zainteresovan za njega, jutros je dominirao u meču Obale Slonovače protiv Japana.

Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Povezane vesti

Orije je zabeležio asistencije kod oba gola Obale Slonovače. Bek Tuluza pokazao je da je potpuno kompletan igrač, igrajući sigurno u odbrani i napadu, pokrivajući čitavu desnu stranu terena.

Mladi "Slon" je, po mišljenju mnogih, bio najbolji igrač Obale Slonovače u meču sa Japanom, ali, da li je on ono što je potrebno Vengeru?

Orije je pokazao da je izuzetno snažan, brz igrač, koji ne okleva, donosi odluke brzo i ima puno samopouzdanja. Naravno, uz dužno poštovanje Japanu, možda to ne bi baš tako lako izgledalo protiv nekih od najboljih odbrana (a i napada) u Premijer ligi, ali svakako performans mladog beka zaslužuje punu pažnju.

Deluje da je Orije baš ono što je potrebno Arsenalu da zaboravi Sanju. Francuz, osim sporadično, nikada nije bio bek koji je konstantna opasnost po boku (mada su na njegove centaršuteve postignuti neki od najvažnijih golova prethodnih sezona), ali takođe je vrlo retko grešio i ukupno gledano, bio je najsigurniji odbrambeni fudbaler Arsenala u prethodnih par sezona.

Sa Orijerom Arsenal definitivno dobija u napadu, možda gubi u odbrani, ali svakako snaga i brzina beka Obale Slonovače, a i njegove godine, nagoveštavaju da on ima ogromni prostor za napredak.

Ako ga Venger želi mogao bi da požuri, pošto će cena Tuluzovog beka sigurno skočiti u toku trajanja Svetskog prvenstva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke