Da li je Garet Bejl novi Maradona?

Autor: Boris Jovanović
subota 04.10.2014.
12:27
Izvor: Sportske.net

U igračkom smislu ne, El Pibe ostaje najbolji svih vremena, ali bi Velšanin mogao da napravi nešto što je jedino Maradoni pošlo za rukom!

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Španski mediji su prepuni priča o nezadovoljstvu Reala Garetom Bejlom u novoj sezoni. Naime, najskuplji igrač sveta je daleko od prolećne forme, zamera mu se da ne igra odbranu, a navodno saigrači smatraju da je previše sebičan.

Bilo kako bilo, Velšanin je kandidat za klupu, ako se stvari ne poprave, mada ne treba očekivati da će ga u nedelju protiv Bilbaoa, Anćeloti poslati na hlađenje.

Engleski mediji su verovatno vođeni tom činjenicom lansirali priču po kojoj Junajted želi da posluje sa Realom, ali ne oko Kristijana Ronalda, već Gareta Bejla!

Prema tim navodima, "Đavoli" su spremni da potroše ogroman novac kako bi vratili Velšanina na ostrvo, a idu toliko daleko da bi bili voljni da ponovo sruše rekord kada je suma za transfer u pitanju.

Naime, Garet Bejl je najskuplji igrač svih vremena, Perez ga je Totenhemu platio oko 104 miliona evra, a Englezi su spremni da potroše svih 110 i kupe Bejla koji im je već dva puta izmakao.

Još kao klinac u Sautemptonu, Bejl je bio želja Ser Aleksa koji ipak nije odlučio da platio 30 miliona za njega, pa je Totenhem profitirao. Prošlog leta su Mojes i Vudvard slali ponudu "Pevcima", ali je Bejl ipak završio u Madridu.

U prvom sezoni za Real Bejl je postigao 22 gola u 44 utakmice, imao veliki broj asistencija i opravdao očekivanja. Ali, to je pokrilo slabosti u odbrani, kao i sebičluk u nekim situacija, za koji ga saigrači optužuju.

Sada igra mnogo slabije u napadu, retko se vraća, često ne učestvuje na pravi način u odbrani, "Marka" piše da ga je Anćeloti već upozorio da mora mnogo više da radi u defanzivi.

Sada se pojavljuje priča o ponudi Junajteda, sigurno da će je Real odbiti, osim ukoliko ne procene da imaju bolje rešenje od Velšanina, što je malo verovatno.

Ipak, ako bi se transfer dogodio, Bejl bi ušao još jednom u istoriju, ovoga puta kao ravan Dijegu Maradoni, ne na terenu, već po visini transfera.

Argentinac, bez dileme najbolji fudbaler u istoriji je uspeo da obori svoj rekord u visini transfera. On je naime prešao u Barselonu iz Boke za oko 5 miliona funti, 1982. godine.

Kada je odlazio iz Katalonije bio je još skuplji, iako se u Barseloni nije proslavio. Naime, Napoli je Barsi platio 7 miliona funti, dve godine kasnije.

Taj rekord je bio važeći tri godine, do 1987. kada je Silvio Berluskoni uložio milion više u Ruda Gulita koji je stigao iz PSV Ajndhovena.

U novijoj istoriji jedino je Alen Širer od Britanaca bio rekorder, kada je 1996. prešao iz Blekburna u Njukasl, za oko 20 miliona evra. Posle toga su transferi otišli u nebo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke