Da li je Dibala već najbolji na svetu i sme li Juve da se uzda samo u napad!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 27.08.2017.
12:37
Izvor: Sportske.net

Cilj je ostvaren, ali ono što upada u oči je da je ovo netipičan Juventus. Oni jednostavno ne pobeđuju ovako, javnost smatra da moraju da naprave nešto do kraja prelaznog roka. A opet, kako sumnjati u Marotine procene?

EPA-EFE/SIMONE ARVEDA
EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Povezane vesti

Juventus je pobedio u Đenovi, ostvario prvi cilj, na dvonedeljnu pauzu ide sa šest bodova, maksimalnim učinkom. Posle šest minuta gubili su sa 2:0, ali zahvaljujući fantastičnom Dibali, okrenuli su rezultat.

Italijanski mediji se danas pitaju, ako Dembele vredi 150 miliona evra, koliko zapravi košta Argentinac, 300 ili 350 miliona?

Po mnogima, on lagano preuzima palicu od Ronalda i Mesija i na putu je da postane najbolji igrač na svetu.

Međutim, italijanski mediji upozoravaju Juve da pobeđuje individualnim kvalitetom par fudbalera, i da nikada titule nije donosio napada.

Juventusova odbrana deluje loše, videlo se to i na "Marasiju" i protiv Lacija u Superkupu, pa se javnost bavi preostalim vremenom do kraja prelaznog roka.

Šta će Juventus učiniti?

To da li će dovesti Keitu, po mnogima je irelevantno, ni Daglas Košta, ni Bernadeski koji su dovedeni za napad nisu u startnoj postavi, Alegri će ih postepeno uvoditi u igru. Ako dođe Senegalac iz Lacija, nije jasno gde bi imao mesto, pa je to malo verovatna opcija.

Priča se da je Klaudio Markisio teže povredio koleno, da nije istina da će odsustvovati samo tri ili četiri nedelje, odnosno da ga čeka nova operacija. To znači da je "Il Prinćipino" koji je već imao operaciju praktično izgubljen i za ovu sezonu, pa Juventus pokušava da dovede još jednog veznog igrača.

Blez Matuidi je juče debitovao, sa njim je tim delovao bolje, ali čeka se Renato Sančez iz Bajerna, ili će jednostavno Juve forsirati veoma talentovanog Betankura koji je dobio svoje prve minute juče. Pominju se i Andre Gomeš iz Barse, ali ga Katalonci ne puštaju na pozajmicu, ali i Strotman za koga je Juventus spreman da plati 40 miliona, no Roma će ga teško pustiti.

Odbrana je prioritet, i zbog toga nije jasno zbog čega u klubu rizikuju da im Liverpul preotme Hovedesa sa kojim su se dogovorili. Oni ga žele na pozajmicu sa pravom otkupa, dok Redsi nude 20 miliona Šalkeu. Nemci naravno naginju ka ovoj ponudi, ali sam igrač želi u Juventus. Čeka se da Marota podigne cenu, eventualno proda nekog od vezista poput Sturara i da Asamoa ode u Galatasaraj. Ali, svi se slažu da je defanzivac koji može da igra na sve tri pozicije u odbrani prioritet i da ni Kjelini, ni Rugani ne ulivaju poverenje, bez Bonućija.

A opet, ko da sumnja u Bepea Marotu i Paratićija, ovaj tandem je doveo toliko dobrih igrača u Juventus i napravio toliko sjajnih poteza u prelaznim rokovima u ovoj deceniji, da se slobodno može reći da uvek drže sve konce u rukama.

Sačekajmo kraj prelaznog roka...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

80 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stevan_vasic90
Sunday, 27.08.2017
17:58

Da li ste vi Realni? Da bi neko bio najbolji mora da dolazi do finala ozbiljnih takmicenja i u njima daje golove. Tako je oduvek bilo. Na osnovu cega je Dybala najbolji? Na osnovu toga sto je dao 3 gola Genoi? Sta je onda Ronaldo koji u poslednje 4 godine 3 puta osvaja LS i u poslednjih 4 ili 5 godina je najbolji strelac tog takmicenja...zaredom! Ako je Dybala najbolji sta je onda sa Messijem, Neymarom, Modricem, Ronaldom, pa i Edenom Hazardom? Malo objektivnosti molim.

avatar
AstorRed
Tuesday, 29.08.2017
14:49

Stizanje do finala ls i bilo koje osvajanje nije individualni ucinak decko !To koliko je neko ucestvovao u necemu je individualan i kakvi su mu rezultati!I casilja je osvojio ligu sampiona a koji mu je ucinak u realovom timu ??I citaj tekst,on preuzima palicu od njih ne da je vec preuzeo..a jedino mu je neymar uz rame kakav crni hazard.A ako te bas interesuje izbacio je barsu sam.I naravno da nije najbolji al ti glupo meris kvalitet igraca!

avatar
AstorRed
Tuesday, 29.08.2017
23:54

Alo rodjo taj ronaldo u duelu sa barsom se nikada ne vidi!A daybala je sam izbacio tu istu barsu..Ne pricam da je on bolji od njega ali za 2-3 plafon ronaldo je staro gvozdje kao i mesi a onda ostaju neymar i dybala pa onda 10 mesta prazno iza njih !

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 29.08.2017
17:18

Upravo to sam i govorio... Njegov tim je dosao do finala u kojem se on nije video...decko! Dakle da bi bio najbolji, moras da osvajas trofeje i da u osvajanju istih imas najvecu ulogu. Ja sam za primer uzeo Ronalda a ne Casillu bas zato jer je Ronaldo dolazio sa timom do finala LS ali je on u vecini slucajeva imao najvecu i ulogu. Cinjenica da je vec 5 godina najbolji strelac u LS dovoljno govori. Dakle ja sam vrlo lepo rekao-dolaziti do finala i davati golove ili uticati na dobar rezultat svog tima u tim finalima. Dybala do sad nista od toga nije uradio i zato ne moze da se govori da je najbolji. A to da mu je jedino Neymar uz rame... pa to je smesno jer je Neymar trenutno za klasu bolji igrac po svim parametrima.

avatar
LennaR10
Sunday, 27.08.2017
17:19

Dibala za sada jeste dobar igrac, al' nije jos ni do koljena Mesiju i Ronaldu. Kad bude igrao u Engleskoj ili Spanskoj ligi na dobrom nivou onda ce se moci pricati da li je najbolji na svijetu.

avatar
Jovan Petrovic_fb
Sunday, 27.08.2017
16:52

Barca bolje da je dovela njega ili Icardija, Icardi ne bi kostao koliko i Dembele, ali je mnogo bolji i provereniji igrac, kao i Dibala od Coutinha koji je i sklon povredama.

avatar
AstorRed
Tuesday, 29.08.2017
14:53

Ali njima treba neko ko moze da igra na levoj strani odnosno nejmarovoj poziciji a to je dembele i kutinjo.Dybala je jedino mogao iza napadaca al opet je prazna ta leva strana a i previse bi bilo ofanzivno.Inace ikardi je paklen napadac al opet nije taj tip kakav barsa voli,pokretljiv,nego pravi centarfor za sesnesterac.

avatar
DEL PIEROO
Sunday, 27.08.2017
16:39

Dibala ce ako ne ove vec sledece gotovo sigurno biti kandidat za zlatnu loptu, pre Nejmara i svih, bilo to u Juventusu ili nekom drugom klubu verujem da je ovom decku sudjeno da dugo vremena bude najbolji na svetu, ponavljam gde god igrao, a sam izjavljuje da bi voleo da ostane do kraja karijere u Juventusu, u fudbalu se to nikad ne zna, al nadam se da je ovo nas novi Del Piero, kad svi staju on pokrece tim, sto se tice igre Juventusa, navikli smo da na pocetku imamo mnogo vecih problema s napadom, ove to nije slucaj, igra se solidno samo Alegri tempira formu svima, zestoki treninzi i mala minutaza za Daglasa i Bernu ce samo pozitivno uticati na njih kad dobiju svoju sansu, a bice to veoma brzo

avatar
AstorRed
Tuesday, 29.08.2017
14:57

Messi vs Ronaldo a ubuduce Dybala vs Neymar ;) A inace otisao bi on sutra u barsu ili real ili neki drugi zanimljiviji klub samo da neko hoce da plati toliko,jednostavno juve trazi previse,nije to ni 150mil.nego bar 200.I da ne podnistavaj neymara decko je 3 najbolji za sada,sto nece biti jos dugo ;)

avatar
izNOgud
Sunday, 27.08.2017
14:57

Tekst postavlja logicna pitanja. Sa Kostom I Bernandeskijem se nije stedjelo I njihov kvalitet ce prije ili kasnije doci na vidjelo, posebno u Evropi gdje je klasa u napadu presudna. ALI ako je tacno da je odlazak Bonucija rezultat svadje onda je davno bio ocekivan I imalo je vremena da se planira sta nakon njegovog odlaska. Drugo, meni nije jasna pozicija desnog beka. Prosle godine su krenuli da pojacavaju tu poziciju sa Alvesom, ove godine se vracaju korak nazad I planiraju da se oslone na Lihstajnera koji je vidio najbolje dane I De Silja koji nije dokazao da ima kvalitet za nivo Juventusa. Rugani I Benatija su dobijali sansu I prosle godine I nijesu komentari bili bas najbolji. Da skratim, Juve je pitanje napada proslo ljeto rijesio na nacin sto je Napoliju dao sleper novca I doveo Iguaina, ocekujem da isto urade I u odbrani.

avatar
Mangus
Sunday, 27.08.2017
14:51

Malo ste preterali. Da je odlican, jeste, i desetka mu izgleda zaista prija.nnAli najbolji jos nije, i daleko je od toga.nnAli da, ako Dembele i Kutinjo kostaju 140,150 miliona, dibala je bar 200,220.

avatar
Ronaldinho10
Sunday, 27.08.2017
15:29

Coutinho vrijedi te pare

avatar
Capitano
Sunday, 27.08.2017
16:48

Kutinjo je dosta bolji od Dibale, a to ko koliko kosta zavisi od toga koliko je bilo koji klub spreman da plati!

avatar
Mangus
Sunday, 27.08.2017
15:45

Ne kazem. Ja navijam za LFC, smatram da je predobar. Ali Dibala ima potencijala

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Sunday, 27.08.2017
14:34

mesi i c ronaldo naravno,a bolji su i nejmar,azar,sancez,mozda grizman,mali asensio ne smije da se zapostavi mada mora jos da istraje sa ovakvim partijama da bi potpuno usao u pricu,modric je bolji igrac,isko je tu nedje,leva,...

avatar
S-I-M-K-E_
Sunday, 27.08.2017
14:21

Kakav Dibala,jeste li normalni,pa Nejmar je dalekjo ispred u svakom smislu,da ne govorim o tehnici,tu je za 2 nivoa ispred...A najveca je sprdnja kada su poceli da ga uporedjuju sa Messijem,ejj,Messijem koji radi na terenu to sto radi,sto niko ne moze.

avatar
_COYG_
Sunday, 27.08.2017
16:59

odsustvo Nejmara ce ti pokazati sta je zapravo Messi, ne sporim da je Messi dobar, ali da ga dizete u nebesa i govorite da je najbolji ikad, nije. videces

avatar
AstorRed
Tuesday, 29.08.2017
15:02

Ako postoji neki igrac trenutno na planeti koji po stilu i igri podseca na mesija i ima potencijala da bude dobar iole priblizno kao on onda je to dybala decko.Za sada je neymar mnogo ispred ali je dybala i mladji,polako.

avatar
Goran.984
Sunday, 27.08.2017
14:14

Vec dve godine govorim da ce biti paklen igrac,jer je unikatan,nema igraca takvog stila..ima sut iz koljena na veoma specifican naci..kao i dribling.. sve je do njega u glavi kakav ce biti,talenat i potencija ima,to je neosporno... A Juve mora jos jednog dobrog stopera dovesti...ili su se odlucili napadacki uzimati trofeje :)

avatar
LennaR10
Sunday, 27.08.2017
17:21

Dibala i Neymar su najbolji igraci ali tek posle Mesija i Ronalda.

avatar
No ®ules
Sunday, 27.08.2017
14:14

Da li je? Pa nije!

avatar
Real-an is back!!
Sunday, 27.08.2017
14:13

hahahaha ma najbolji je on odavno ,cim se rodio to se znalo jso sad natrpao genovu eto potvrde :D

avatar
Saša MKD
Sunday, 27.08.2017
13:31

Već sada je najbolji sa tri gola Đenovi, šta će tek biti ako postigne koji gol protiv Krotonea, Spala...

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 27.08.2017
13:21

Dokle god Ronaldo i Mesi budu igrali,NIKO DRUGI ne moze biti najbolji. Jednostavno njih dvojica su u cetvrtfinalima,polufinalima i finalima davali het-trikove a da ne pricam o losijim ekipa ranga Djenove. MBape,Kovacic,Asensio,Isko,Dibala,Pogba,ma da ne nabrajam,ce verovatno biti jedni od najboljih na svetu,pa cemo videti ko ce stvsrno to i biti na kraju.

avatar
Real-an is back!!
Sunday, 27.08.2017
14:14

kad je to mesi davao het trikove u polufinalima i fonalima ? ahahha ti si brat .

avatar
Real-an is back!!
Monday, 28.08.2017
22:56

znam crveni ali mesi u grupoi daje golvoe u nokaut fazi je mrsav nesto ... Andres bolje bi bilo da znas da sa 26 27 28 29 nije dao ni jedan gol realu , bolje to da znas nego sto je bilo priej deset godina ,sto bi rekli vi navijaci farse koja nema proslost , od proslosti se ne zivi, gleda se sadasnjost .

avatar
Don Andres
Sunday, 27.08.2017
17:43

dao je realu sa 19 het trik toliko znam ( :

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 27.08.2017
15:33

Nznm nabrojao sam ovako,jer su realno i jedan i drugi postizali gomilu golova i resavali bitne utakmice. Davali konstantno preko 50 golova u sezoni i onda mi ih neko poredi sa bilo kim,ko da 23gola i ima 11 asistencija.

avatar
Realan tip
Sunday, 27.08.2017
13:21

Hahahahaa, samo cu se nasmijati na ovo.

avatar
Joker96
Sunday, 27.08.2017
13:17

Cuj najbolji na svetu...Ime sajta da se promeni u juventus.net.

avatar
Poznavalac
Sunday, 27.08.2017
13:17

daleko je ovaj od mesija,ronalda,bejla,suareza,nejmara,pogbe...ja gledam juve ali ne vidim po cemu se izdvaja ovaj dibala,novinari i mediji uporno pokusavaju da naprave od njega nekkog markentiski jakog fudbalera ali trenutno po meni on dosta zaostaje za najboljima..

avatar
Big Bastard
Sunday, 27.08.2017
14:36

Promijeni nick....

avatar
stevan_vasic90
Sunday, 27.08.2017
18:02

Big Bastard@Pa u pravu je. Videli smo tog 'najboljeg igraca na svetu' u finalu LS. Nemoj da se zavaravamo. Odlican je igrac, ali je jos uvek daleko od nivoa najboljih.

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 27.08.2017
13:09

..koliko onda vrijedi Ikardi kao klasicna 9-ka kojih je deficit na trzistu,ne sporim da je Dibala paklen,al npr Ikardi je prosle godine dao 10-ak golova vise i imao par asistencija vise sto mu i nije zadatak!

avatar
Ruske39
Sunday, 27.08.2017
13:20

Realno gledano, Ikardi je sklop Mesija i Ronalda :D

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Sunday, 27.08.2017
14:30

ikardi je novi krespo

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Sunday, 27.08.2017
14:27

opaaa upravo si nabrojao 3 igraca koja su daleko bolja od odlicnog ikardija i rekao da sva trojica moraju da se spoje da bi se dobio ikardi...ma daj

avatar
Go Hard or Go Home
Sunday, 27.08.2017
14:25

Ikardija moze samo fudbalska neznalica potceniti.

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 27.08.2017
13:43

..kapiram sta si pokusao al ajd...mi sto odavno pratimo fudbal bi rekli da je Ikardi savrsena kombinacija Nistelroja,Vijerija i Inzagija

avatar
Kardi-11
Sunday, 27.08.2017
13:06

Nista me nebi iznenadilo da sad opali bombu u zadnjim danima...renato i bentakur polako da se uklope,napad je i onako brutalan...sredice se odbrana vec sutra ima da pukne neka bomba

avatar
Juventino SS
Sunday, 27.08.2017
13:06

U veznom redu Bentakuru pružiti šansu, niko više za vezni red nije potreban. Za odbranu pojma nemam, jer i nema slobodnih top defanzivaca.

avatar
MSSZRMK
Sunday, 27.08.2017
13:06

Dobar je Dibala nema sumnje,ali neće dostići nivo Ronalda i Mesija. Jednostavno niko neće neko vreme.

avatar
stevan_vasic90
Sunday, 27.08.2017
18:05

Niko nece dostici taj nivo jos nekoliko decenija ja bih rekao. Pa ko je u istoriji pre njih bio konstantno najbolji sad vec evo 10 godina? I to nije sve, to jos uvek traje, i trajace izgleda jos nekoliko godina. To je nezapamceno u istoriji fudbala, realno.

avatar
juvealexx
Sunday, 27.08.2017
13:03

Obrana je definitivno problem ove sezone , do sada to je bio "zaštitni znak" Juventusa u osvajanju scudetta a pogotovo u dvobojima i pobjedama nad izravnim konkurentima , za sada taj segment igre najviše "škripi" i ako se nešto značajnije ne promjeni tokom ove pauze i ne dođe jedno pojačanje , mogli bi teško stradati u lp protiv Barcelone ,koliko god barcelona bila očajna ove sezone naša obrana je katastrofa ove sezone što na pripremama ,što u ove 3 utakmice , tko bi rekao da će odlazak bonuccija toliko toga "poremetiti" u obrani , chiellini i barzagli djeluju kao "izgubljeni" a šta reći za ruganija ,taj dečko jednostavno se ne zna nositi s pritiskom , vidjelo se i jučer

avatar
Golzalo Higuain
Sunday, 27.08.2017
13:02

opet ovi blesavi tekstovi blesavih italijanskih medija ccc bezpotrebni tekstovi. sezona samo pocela... Sve je odlično za desetku, nista ne treba mijenjati, Rugani ima da postane najbolji na svijetu

avatar
Grande Milan
Sunday, 27.08.2017
13:46

Tesko pored Varana, mada mi se jako svidja kako igra

avatar
Go Hard or Go Home
Sunday, 27.08.2017
14:26

Umtiti,Varan i Laporte su jos uvek zivi

avatar
Los Vikingos
Sunday, 27.08.2017
13:02

To sto je jednoj Djenovi dao 3 gola ne znaci da je najbolji, videcemo ga u LS protiv najboljih.

avatar
Steffi
Sunday, 27.08.2017
13:01

Pored Nejmara, Ronalda, Mesija nije ni blizu

avatar
barça mes que un clu
Sunday, 27.08.2017
12:59

Dibala nije bolji od Neymara, a kamoli da bude na nivou Mesija i Ronalda.

avatar
Go Hard or Go Home
Sunday, 27.08.2017
14:26

Dibala od Dembelea ili Asensija nije bolji kamo li od Nejmara.

avatar
Go Hard or Go Home
Sunday, 27.08.2017
17:50

Po cemu se Dembele vise dokazao od Asensija? Ko je davao golove Barseloni, Juventusu, Bajernu? Lik slomi kicmu Humelsu i Boatengu, sprda se s odbranom i veznim redom Barse..Asensio igra vecinom kao vezni a daje slican broj golova kao Dembele.

avatar
barça mes que un clu
Sunday, 27.08.2017
15:27

Asensio tek treba da se dokaze, ima talenta, moze da bude jedan od najboljih, ali sacekajmo. Dembele se vec na neki nacin dokazao, i ako nastavi tako i u Barsi, bice jedan od najboljih. A Neymar je vec dokazao ko je i sta je, i Dibala mu nije ni do kolena.

avatar
MunzeKonza
Sunday, 27.08.2017
12:55

Najbolji na svetu? Auu sta vi pisete.

avatar
chaki
Sunday, 27.08.2017
12:54

Daleko od najboljih jos

avatar
Nine
Sunday, 27.08.2017
12:51

Jos treba da rucka koricke sto bi se reklo.. Dok igraju, Mesi i Ronaldo su neprikosnoveni..

avatar
Emperador(2018)
Sunday, 27.08.2017
12:50

Najbolji hahahaha nSancez , Azar , Kutinjo , Nejmar , Mesi ,Cr , Levandovski . Pa ikardi je bolji od njega

avatar
barça mes que un clu
Sunday, 27.08.2017
15:30

Suarez takodje bolji od njega, jeste malo ispao iz forme, ali vratice se on vrlo brzo.

avatar
Emperador(2018)
Monday, 28.08.2017
16:07
avatar
CELAVI DRVOSECA
Sunday, 27.08.2017
12:38

Drma li drma...

avatar
Go Hard or Go Home
Sunday, 27.08.2017
14:27

Promeni mi planove hahahah

avatar
CELAVI DRVOSECA
Sunday, 27.08.2017
15:16

Hahaha Koliko si planirao da das za njega? :-D