Da li je Blind rešenje za Junajted?

Autor: Đorđe Đokić
nedelja 15.06.2014.
13:52
Izvor: Sportske.net

Holanđanin bi mogao na Ostrvo kod Van Gala. Jeftiniji je od Šoa, a može da igra i u veznom redu, upravo na poziciji na kojoj Junajtedu škripi.

Beta/AP Photo/Ermindo Armino
Beta/AP Photo/Ermindo Armino

Povezane vesti

Posle sjajne utakmice protiv Španije bilo je za očekivati da cena i potražnja za fudbalerima Holandije koji su još uvek u domovini naglo skoči. Kada na to dodate vezu između trenera reprezentacije Holandije i Mančester Junajteda, onda je jasno da će u većini spekulacija Đavoli voditi glavnu reč.

Dilej Blind je pobrao pohvale za svoj nastup protiv Španaca. Osim dve asistencije, odlično je kontrolisao svoju stranu terena pa ne treba da čudi što je već krenulo njegovo povezivanje sa Junajtedom.

Sve se složilo. Junajtedu treba levi bek, Blind je mnogo jeftiniji od Šoa, a može da igra i u veznom redu baš na poziciji na kojoj Junajtedu škripi. Uzmite u obzir činjenicu da je već upućen u Van Galovu filozofiju i sve je jasno.

Ostrvski mediji prenose da bi Blind bio dostupan za oko 12 miliona funti što nije problem za Junajted. Pregovori oko transfera Šoa očigledno čekaju kraj Svetskog prvenstva, a i Englez je mnogo skuplji.

Dodajte na sve činjenicu da je Blind sin legende Ajaksa i holandskog fudbala Denija Blinda, koji je i asistent Van Galu u stručnom štabu Holandije, pa će vam biti jasno da Junajted neće imati problem da Blinda dovede ukoliko to želi.

Junajted na poziciji levog beka trenutno ima samo Patrisa Evru, koji je produžio ugovor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke