Da li je Barsa izgubila kompas?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 24.07.2014.
10:26
Izvor: Sportske.net

Kupovina Matjea za 20 miliona evra dočekana sa dosta sumnje, mnogi smatraju, među njima i Johan Krojf da ne postoji nikakav plan i da klub pravi katastrofalne greške u prelaznom roku!

fcbarcelona.com
fcbarcelona.com

Povezane vesti

Matje je prvi štoper koji je kupljen u poslednjih nekoliko godina, plaćena je praktično klauzula, a mnogo upiru prstom na činjenicu da ima 30 godina, ali i na to da nije kvalitet za klub kakav je Barselona.

"On ne vredi toliko, a mislim i da nije kvalitet za Barsu",
kaže Meksikanac Rafa Markez nekadašnji defanzivac kluba i jedan od retkih štopera koji je zadovoljio u katalonskom gigantu.

Uz to Matje je levi bek koji može da igra štopera, ali to nije njegova primarna pozicija. Podsetimo Real je doveo Kanavara 2006. za duplo manji novac nego Barsa Matjea.

"Potpuno su izgubili kompas, oni već četiri ili pet godina prave velike greške u transferima", tvrdi legendarni Holanđanin.

Krojf je bio protiv dovođenja Nejmara, ali nema više nikakav uticaj u klubu.

Sa druge strane, neki statistički podaci pokazuju da Matje nije bio nadmoćan ni u Valensiji, kada je recimo duel igra u pitanju. Uz to, njegova klauzula je bila 10 miliona kada je potpisao novi ugovor na početku leta. To govori da ga Barsa nije pratila, već da je to nova ideja, kada je praktično postao duplo skuplji.

Za 20 miliona, sigurno je, mogli su da dovedu boljeg i mlađeg igrača. Recimo par miliona manje traži Siti za Nastasića, za pomenuti novac mogli su da uzmu Musaća iz Viljareala koji ima 23 godine.

Recimo i da ako Humels stvarno ode u Junajted za 20 miliona evra, u šta čisto sumnjamo, ovaj Barsin potez sa dovođenjem Francuza biće još nelogičniji.

Poslednjih godina od većih transfera, izuzimajući Nejmara, promašili su sa Songom. Vratili su u klub Albu koji je svojevremeno oteran kao suviše nizak. Za Fabregasa su vratili novac, iako je i ta kupovina bila prilično problematična sa stanovišta potreba kluba.

Da ne nabrajamo, tek, ovog leta je Barsa već izdvojila ogroman novac, Suarez je po mnogima bio nepotreban, ali to nije samo pitanje fudbala. Ipak, i dalje nisu rešili osnovno pitanje, desnog beka, ako ode Dani Alveš. Žele Kvadrada, a sada je pitanje hoće li imati novca da ga dovedu...

Mi se ne slažemo da ne znaju šta rade, ali bez nekih kupovina, pogotovo ove poslednje su i mogli...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke