CR7 - Amerika, obećana zemlja!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.03.2015.
21:59
Izvor: Sportske.net

Fudbalska karijera Kristijana Ronalda lako bi mogla da bude završena daleko od "Starog kontineta" i klubova u kojima ga mnogi poklonici fudbala vide. Sve je izvesnije da će Amerika biti naredna destinacija Realove gol mašine što se u potpunosti uklapa u p

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Hteli mi to da priznamo ili ne, najbolji fudbaler sveta nalazi se na pragu prelaska u četvrtu deceniju života a kao tridesetogodišnjak koji je u Evropi ostavio neizbrisiv trag lagano može da razmišlja o budućnosti koja podrazumeva završetak karijere.

Globalni trendovi govore da će fudbal u budućnosti najveću ekspanziju doživeti na severnoamričkom kontinentu o čemu govori sve veći broj fudbalskih legendi koje se sele u klubove MLS-a.

Kristijano Ronaldo vezan je ugovorom sa Real Madridom do leta 2018. godine i svaka promena sredine u naredne tri godine deluje kao naučna fantastika. To da postoje interesenti nije sporno, ali u čitavoj priči treba uzeti u obzir Ronaldovo shvatanje fudbala i života uopšte.

U naredne tri godine CR7 će sa Kraljevskim klubom sigurno osvojiti još koji trofej čime bi njegova misija na "Starom kontinentu" bila završena, a ne treba biti previše pametan pa shvatiti da će Portugalac posle svega želeti novi izazov i sredinu u kojoj će imati titulu božanstva.

Tok karijere Kristijana Ronalda neodoljivo podseća na Bekamovu fudbalsku priču. Njih dvojicu povezuje igranje za velikane sa "Old Traforda" i "Santjago Bernabeua" a sve su prilike da će, kao i u slučaju Dejvida Bekama, Portugalac završnicu karijere provesti u Americi.

Agent Kristijana Ronalda odavno je priznao da Amerika stoji kao opcija za napadača Reala a postoji samo jedno ograničenje kada je izbor nove sredine u pitanju.

Kao čovek koji živi od popularnosti Ronaldo neće pristati na bilo koji klub, o njegovom dovođenju mogu da razmišljaju samo ekipe koje dolaze iz megalopolisa.

U igri su dakle Njujork, Los Anđeles i Majami. Upravo na Floridi niče klub u vlasništvu Dejvida Bekama, pa nikoga ne bi trebalo da začudi ukoliko Kristijano Ronaldo baš u osunčanom Majamiju pronađe utočište za završetak karijere.

Ovakva priča u potpunosti se uklapa sa Ronaldovom ličnošću. Portugalac bi najmanje zarađivao od bavljenja fudbalom, u Americi bi postao hodajući bankomat a posle svega bi imao status božanstva što je vrlo bitna stvar za ljude koji žive od slave i uživaju u njoj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke