"Copy" Luis Suarez, "Paste" Marko Rojs?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 12.02.2015.
19:23
Izvor: Sportske.net

Marko Rojs je produžio ugovor sa Borusijom iz Dortmunda, tako da ne važi stavka iz prethodnog po kom je otpusna klauzula bila 25 miliona evra. Ipak, potpisivanje novog ugovora ne ostavlja Rojsa definitivno u klubu i nakon završetka sezone.

Beta/AP Photo/Michael Probst
Beta/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Na radost navijača Borusije iz Dortmunda, Marko Rojs je produžio ugovor sa svojim sadašnjim klubom do 2019. godine i nastojaće da pomogne klubu ove sezone da se izvuče iz zone ispadanja.

Veliko zadovoljstvo izrazili su i čelnici ovog kluba koji će igrati i osminu finala Lige šampiona uskoro.

Potpisivanjem ovog ugovora prethodni više ne važi, tako da ne postoji više otpusna klauzula po kojoj je moguće kupiti Marka Rojsa za 25 miliona evra. Dakle, cena je porasla za njega, da li je to bio osnovni cilj Borusije iz Dortmunda ili su jednostavno želeli da ga zadrže po svaku cenu, ostaje nam da vidimo na kraju sezone.

Podsećamo samo da je Luis Suarez decembra 2013. godine potpisao ugovor sa Liverpulom, a da bi nakon 6 meseci promenio klub za rekordnu sumu kada je Liverpul u pitanju, što bi moglo da se primeni i na slučaj Marka Rojsa za kog su bili zainteresovani mnogi velikani svetskog fudbala, poput Real Madrida, Liverpula, Bajerna i Mančester Junajteda.

Prema informacijama "Dejli Stara", cena za Marka Rojsa iznosi 50 miliona funti. Otpusna klauzula ne postoji, već je to suma koju bi Borusija prihvatila u slučaju da je neko ponudi, a prema rečima navedenog medija, Junajted će biti spreman za tako nešto.

Čekamo leto...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Кун
Thursday, 12.02.2015
20:44

Aj sad jedno pitanje a da mi odgovori neko od navijaca Junajteda. Da li je moguce da bilo kog igraca za kog postoji mogucnost da napusti svoj klub povezuju sa Junajtedom, evo ja ovde na sportske.net svaki dan vidim najmanje za jednog igraca da je Junajted pokazao najvise interesovanja...

avatar
KeCa RMCF
Thursday, 12.02.2015
23:14

Nisam navijac man utd ali cu da ti odgovorim. Radi se o tome da man utd ima najvise odobrenih finansijskih sredstava sto od sponzora jer su marketinski u samom vrhu po tom pitanju. Takodje i jer imaju toliko igraca koje su kupili ali se nisu snasli pa ih odmah sele iz kluba i kupuju nove. Ukratko sve je to marketing prijatelju moj. Mozda ce 10posto od tih igraca zaista doci u man uto odbrana jer su na ostalim pozicijama prilicno popunjeni.

avatar
giggsy the master
Friday, 13.02.2015
16:40

Ima se moze se...