"Ćolo" pojasnio zašto se Košta nije vratio na "Visente Kalderon"

Autor: Nikola Miloradović
subota 24.12.2016.
11:36
Izvor: Sportske.net

Bilo je priče ovog leta da bi Brazilac sa španskim pasošem mogao da se vrati u klub u kojem je dokazao svoj kvalitet, to se ipak nije dogodila, a strateg "Jorgandžija" je pojasnio i zašto.

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Dijego Košta je po dolasku na "Stamford Bridž" odmah počeo da se isplaćuje upravi Čelsija. Postigao je 21 gol na 37 nastupa u svim takmičenjima i potvrdio kvalitet.

Ipak, njegova druga sezona među "Plavcima" nije bila preterano berićetna, ali mora se priznati da minule sezone nikome u Čelsiju nisu "cvetale ruže".

Zbog svega toga, ovog leta se pojavila priča da bi Dijego Košta mogao da se vrati u špansku prestonicu, u redove kluba iz kojeg je i stigao u London.

Džekson Martinez je razočarao, napustio je "Kalderon" i preselio se za veliki novac u Kinu, što je ostavilo rupu u napadu i dovoljno sredstava da se ona pokrije.

Košta je letos u nekoliko navrata i viđen sa strategom Atletika, delovalo je da je veliki povratak na pomolu, ali se na kraju ništa nije dogodilo. Košta je ostao u Čelsiju i nema sumnje da nije pogrešio, kako ove sezone rešeta u Premijer ligi i na svojim plećima održava Čelsi na vrhu tabele nakon 17 kola.

Dijego Kosta

Prema rečima Dijega Simeonea, glavni razlog za njegov ostanak u Londonu, bile su naravno finansije.

"Bilo je sasvim jasno šta smo pokušavali sa Dijegom i koliko dugo smo čekali na odgovor i zato i dan danas imamo dobar odnos.

Problem je bio u tome što u Engleskoj ne postoji otkupna klauzula, te je Čelsi mogao da nam kaže 'hoćemo 180 miliona funti' u prevodu 'ne želimo da prodajemo.'

Sa mog aspekta i aspekta kluba, uradili smo sve što smo mogli da ga vratimo, ali dogodilo se to da smo morali da postavimo datum posle kog smo morali da reagujemo drugačije i onda je stigao Gameiro
", izjavio je Dijego Simeone.

Nema sumnje da bi navijači bili daleko zadovoljniji dolaskom Dijega Košte, ali mora se priznati da je potez uprave bio na mestu. Umesto Košte, stigao je Francuz sa iskustvom igranja u Primeri i postignutih 68 golova u dresu Sevilje.

Gameiro još uvek ne pokazuje najbolje partije, ali činjenica je da je u senci zemljaka Antona Grizmana, koji je bez sumnje prva zvezda Atletiko Madrida.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nikolasavic
Saturday, 24.12.2016
12:43

Sreca, sreca velika za celzi sto ostade ova masinerija, pravi igrac-ratnik za PL