Čeha zovu nazad u Francusku

Autor: Boban Filipović
četvrtak 03.07.2014.
11:08
Izvor: Sportske.net

Iako se českom golmanu ne ide sa 'Stamford Bridža', engleski mediji ipak navode mogućnost da bi moga da bude prodat ovog leta, jer su Pari Sen-Žermen i Monako veoma zaintresovani da ga angažuju.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Pre dolaska u tabor 'Plavaca' 2004. godine, Petr Čeh je dve sezone sa dosta uspeha čuvao gol Rena i kao najbolji golman francuskog šampionata doveden u zapadni London.

Od tada je nezamenljiv na golu Čelsija, ali godine i sve bolji nastupi Tiba Kurtoe, Belgijanca koji se fantastično pokazao na pozajmici u madridskom Atletiku, mogle bi da dovedu do njegovog povratka u Francusku.

Naime, osim interesovanja koje su pokazali francuski šampion i vicešampion, PSŽ i Monako, na njegovu evenentualnu prodaju moglo da utiče i lobiranje selektora 'Đavola' kod Žozea Murinja. Mark Vilmots poručuje 'Posebnom' da mora da proda Čeha ukoliko želi da vrati Kurtou.

Agent iskusnog češkog golmana Viktor Kolar ističe da je njegovom klijentu prioritet da ostane, ali dodaje da određene ponude stoje na stolu.

„Petr ima još dve godine ugovora s Čelsijem i želi da ih odradi do kraja. Pored toga, Murinjo mu nikada nije rekao da ne računa na njega.

Ljudi moraju da shvate da je Čeh top klasa, da takav golman ne može da brani bilo gde. Zainteresovanih ima, dva kluba se aktivno raspituju, to su Pari Sen-Žermen i Monako, ali on bi najrađe ostao u Čelsiju.

Ako govorimo o novom klubu u obzir bi mogli da dođu Barselona, Real Madrid i Bajern, međutim to govorim samo hipotetički.

Važno je reći da je Petru porodica u Londonu i da se njemu zaista ne odlazi iz engleske prestonice.“ rekao je Kolar.

Petr Čeh ima 470 nastupa u dresu Čelsija sa kojim je osvojio 3 Premijer lige, 4 FA kupa, 2 Liga Kupa, 2 Komjuniti Šilda, Ligu Evrope i Ligu šampiona!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke