Ćao Pipo, ovo je gazdina "izborna" lista!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 19.05.2015.
11:31
Izvor: Sportske.net

Berluskoni i Inzagi imaju "različite vizije" Milana, zna se ko će morati da ode. Kako u procentima izgledaju šanse kandidata za novog trenera?

Beta/AP Photo/Salvatore Laporta
Beta/AP Photo/Salvatore Laporta

Povezane vesti

Samo jednu sezonu je trajao Pipo Inzagi, odradiće meč poslednjeg kola i odlazi, iako ima ugovor na još jednu sezonu.

To da li će raskinuti ugovor, ili ostati na platnom spisku manje je bitno, Berluskoni je izrekao presudu.

"Imamo potpuno drugačije poglede na fudbal"
, kaže gazda Silvio koji je pre godinu dana tvrdio da će Inzagi biti dostojni naslednik Karla Anćelotija na klupi.

Jasno, Milan razmišlja o nasledniku, postoji lista kandidata, ona je uslovljena finansijskim stanjem u klubu, ali i eventualnom prodajom. Za sada je malo verovatno da Milan tokom leta dobije vlasnike, stvarnost ne može da čeka, pa će sadašnje rukovodstvo birati naslednika.

Pokušali smo procentualno da predstavimo Berluskonijevu i Galijanijevu "izbornu listu":

Unaj Emeri 30% - Španac je prvi kandidat, sa njim su već obavljeni razgovori, dao je pristanak, ali je problem finansija primaran. Emeri nijhe jeftin trener, uz to traži neke od garancije u pogledu tima, pa iako postoji gotovo trećina šansi da završi na "San Siru" to je još daleko od izvesnosti.

Vićenco Montela 25% - Trener Fiorentine treba da završi posao u Toskani, on je Galijanijeva ideja, ali je pitanje hoće li pristati, imajući u vidu kako je Millan trošio prethodne stručnjake. Čak i ako ode u Fiorentinu, priča se da bi radije sačekao rasplet u Rimu, gde bi, posle odlaska Garsije, automatski bio prvi kandidat za trenera u klubu sa kojim je osvojio titulu.

Karlo Anćeloti 20% - Ne zavisi od njega, ima ugovor sa Realom, ako dobije otkaz što je ipak malo verovatno, Berluskoni bi mogao da zaigra na nostalgiju. Ali, čak i da napusti Real, Anćelotijev prvi izbor je Engleska, ne povratak u Seriju A, čak i ako dobije ne samo ponudu Milana, već i Romu koju bi voleo da trenira, što uvek ističe. Njegova primanja su preveliki problem.

Marćelo Lipi 10% - Ovo se odnosi na kombinaciju u kojoj bi Anćeloti bio tutor nekom mlađem treneru, recimo Fabiju Kanavaru. Ali, malo je verovatna opcija, tim pre što su Kinezi koji imaju tu ideju i dalje daleko od kupovine. Lipi ne želi da sedi na klupi, ali bi prihvatio poziciju tehničkog direktora.

Antonio Konte 10% - Ovo je naravno Galijanijeva ideja, ali Konte ima problem i sa reprezentacijom , kao i sa eventualnim novim suđenjem oko procesa u kome je sumnjičen da je znao za nameštanje mečeva u vreme dok je bio trener Sijene. On je već bio suspendovan, svedočenja ga i dalje ne isključuju kao potencijalnog krivca. Ni Milan sebi ne bi hteo da pravi takve probleme.

Ostali  5%
- Uvek postoji neka mogućnost da Berluskoni izvuče zeca iz rukava, tipa Sarija, trenera Empolija, ili da šansa bude pružena večitom pomoćniku Tasotiju. Siniša Mihajlović je otpao, pa je malo verovatno da bi neko drugi mogao da iskoči u prvi plan.

Naš tip je Montela, da čujemo vas?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Liquid Swords
Tuesday, 19.05.2015
18:28

Dok je Pipo vodio Milan na vrh piramide, de jong i ostali glumcici nisu znali sta j fudbal

avatar
Johny Juve
Tuesday, 19.05.2015
17:26

Ne bi Konte dosao na klupu Milana u zivotu!

avatar
Toni Kroos
Tuesday, 19.05.2015
16:58

Dzaba trener kada je ekipa prosecna! Slazem se da je sjajna ideja da se guraju domaci igraci ali milsim da to ne moze da bude dobra ekipa jer bi vecina domacih igraca radije otisla u inostranstvo za vecu zaradu..

avatar
lamps8
Tuesday, 19.05.2015
15:10

emeri bi bio pun pogodak pogotovo sto bi sa sobom poveo verovatno baku i jos neke igrace

avatar
Tuesday, 19.05.2015
13:22

Za Emerija mozete da se ubrisete. Taman mu lepo krenulo za Seviljom.

avatar
REALan MADRIDista
Tuesday, 19.05.2015
13:21

Berluskoni nista ti ne znaci novi trener ako ne odresis kesu.

avatar
Majstor Vuki
Tuesday, 19.05.2015
11:55

Emeri je najbolje resenje jel to je covek koji od nekih prosecnih igraca napravi dobre igrace i zna da podigne tim nesto slicno Simeoneu ,Karlo hoce skupa pojacanja a Beluskoni nema para za to,Montela nije bas iskusan i neverujem da ce moci da se nosi sa pritiskom

avatar
bard fudbala
Tuesday, 19.05.2015
11:46

Najbolje im je da dovedu Srpskog Murinja

avatar
felix
Tuesday, 19.05.2015
11:45

Velikan Milan na niskim granama.

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Tuesday, 19.05.2015
11:41

Na kraju ce biti Gatuzo.

avatar
Don Silvio
Tuesday, 19.05.2015
13:21

:D kako je islo do sad on ima najvisesanse

avatar
giggsy the master
Tuesday, 19.05.2015
16:33

Pirlo se penzioniše ove sezone

avatar
Tuesday, 19.05.2015
11:36

Kad bi Karlo mogao da dođe bilo bi super, mada koliko sam čuo blizu je dolasku na klupu City - ja!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 19.05.2015
11:34

Kapelo, Venger, Klop...

avatar
Don Silvio
Tuesday, 19.05.2015
13:20

ovog poslednjeg mi nekako najvise voleo videti na klupi milana. Mislim da milan nema toliko los sastav samo im treba neki iskusan i tako harizmatican trener, uz par dobri pojacanja bili bi u samom vrhu

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 19.05.2015
13:44

Da, Jirgen je nekako tu od svih i najrealniji:-D Kapelo je sada pod ugovorom sa Rusima (jeste da je bilo problema sa placanjem, ali sredjeno je) kojeg sigurno ne bi zeleo da se odrekne, a Venger je vise neko ko bi radio u nekom klubu sa manjom kolicinom stresa nad glavom, sad mi je pao na pamet, ali nisam siguran da bi vise mogao da radi sa malim ulaganjima i odricanjima u korist novog stadiona, a na ustrb pojacanja:-D