Bešiktaš kupuje u Barsi?

Autor: Milovan Longinov
subota 16.07.2016.
12:59
Izvor: Sportske.net

Turski klub namerava da napravi snažan tim za Ligu šampiona.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Kako prenose turski mediji, fudbalski klub Bešiktaš spreman je da ponudi sedam miliona evra za štopera Barselone Žeremija Matjea.

Turci su nedavno pokušali da angažuju Tomasa Vermalena, takođe iz Barselone, ali su pregovori propali, pa se Bešiktaš okrenuo drugom štoperu Katalonaca.

Matje je u svojoj prvoj sezoni, 2014/15 imao značajniju ulogu i minutažu koju je znao da iskoristi za razliku od prošle godine kada je bio ispod očekivanog nivoa.

Pored toga, u Barsu su stigli Samjuel Umtiti i Lukas Dinj koji će biti prve rezervne opcije na pozicijama levog štopera i levog beka, što znači da će Matje imati još manju minutažu.

S obzirom da ima 32 godine, ovo mu je možda dobra prilika da ode u klub u kom će moći da igra kao standardni prvotimac i da nastupa u Ligi šampiona.

Matje je u Barselonu stigao leta 2014. godine za 20 miliona evra.

Pre Matjea, Barsu je napustio i Mark Bartra, a kako je i Tomas Vermalen na pragu odlaska, jasno je da će Barsa morati da dovede minimum još jednog štopera ukoliko ostanu samo Pike, Maskerano i Umtiti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Steffi
Saturday, 16.07.2016
14:00

Umtiti moze i prvi stoper da bude, Maskerano lagano na Dmf na rotaciji sa Buskecom. Nema potrebe da igraju svaki mec, ima tu i laganih utakmica gde najjaci sastav nije potreban.