Bernardo Silva tek početak, ovako će izgledati Siti iz snova!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 27.05.2017.
10:18
Izvor: Sportske.net

Kako će se uklopiti Portugalac? Koja pojačanja još cilja Gvardiola. Stižu još četvorica i tim je praktično promenje u odnosu na ono što je zatekao!

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Posle prvog velikog transfera leta, mnogi se pitaju kako će se Bernardo Silva uklopiti u ekipu Mančester Sitija.

Naime, usledili su komentari da će im biti potrebne tri lopte i da sa De Brajneom i Davidom Silvom, praktično Gvardiola duplira igrače.

Međutim, u analizi koja se već pojavila u engleskim medijima, navodi se da je Rahim Sterling pao u nemilost Španca i da će jednostavno izgubiti mesto u timu.

Gvardiola posle dovođenja Bernarda Silve, planira da ojača bekovske pozicije i već ima rešenja, platiće navodno 50 miliona evra Kajla Vokera Totenhemu, i još toliko za Mendija iz Monaka.

Njih dvojica bi trebalo da budu prvi izbor u novoj sezoni, posle odlaska Zabalete, Sanje i Klišija, dok će Kolarov ostati da se bori za mesto u timu.

Nekih većih prodaja ne bi trebalo da bude, priča se da Aguero ostaje i da će on i Gabrijel Žesus deliti minutažu, a jasno je da će Pep probati da dovede golmana i štopera, jer ne može u potpunosti da veruje Kompaniju, zbog čestih povreda. Logično rešenje je Leo Bonući iz Juventusa, koji košta oko 50 miliona, dok cilja i Donarumu za golmansku poziciju.

To je teška misija, pa za sada Bravo ostaje kao prva opcija, iako je razočarao u premijernoj sezoni, pominje se Oblak, ali čini se da je u ovom trenutku najbliži dolasku golman Benfike Ederson Moraeš.

To bi i zatvorilo prelazni rok, što praktično znači da bi za pet igrača Gvardiola potrošio više od 200 funti i na taj način promenio potpuno tim u odnosu na ono što je zatekao.

Podsetimo, ostaje Fernandinjo, teško i Jaja Ture, a Gvardiola je spreman da nekoliko igrača iz omladinskog pogona prebaci u prvu ekipu.

Sastav bi mogao da izgleda ovako:

Ederson,
Voker, Bonući (Kompani), Stouns, Mendi,
Gundogan (Fernandinjo)
Bernardo Silva, De Brujne, David Silva, Sane,
Aguero (Gabijel Žesus)

Kada pogledate ovaj tim, praktično je izvršio revoluciju za dva leta, u ekipi će ostati tek pet ili šest igrača koje je zatekao i to je bio i cilj kluba.

Ali, sada će se od njega tražiti trofeji, i sam je izjavio da će otići, ako ih ne bude sledeće sezone. Ima ugovor na još dve godine...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

49 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Saturday, 27.05.2017
21:03

Samo polako, za koju godinu i milijardu funti i navijaci Sitija ce da se vrijedjaju kada im kazes da su plastika.

avatar
Barca4ever
Saturday, 27.05.2017
19:18

Bas ce im Monako prodati dva igraca.

avatar
mak_juventino
Saturday, 27.05.2017
15:30

Pep je najbolji ... kada ima duplo bolji tim od ostalih , kada nema , 3 mesto bato ...

avatar
milosct
Saturday, 27.05.2017
16:02

Pa, nisam video da je Murinjo osvojio ligu sa ovim igracima, on je cak bio 6! I sada ce potrositi vise novca nego Gvardiola i bice bolji trener jel da?

avatar
mak_juventino
Sunday, 28.05.2017
13:26

StefannMax sta ? 3 dvojen krune , dve finala LP , malo a ? Evo u Seria A dominantni , u Evropi slucajno 2 finala u 3 godine i krazba u Minhenu prosle godine ? Bezi bre

avatar
mak_juventino
Saturday, 27.05.2017
20:32

Mou je jos gori , da si citao sta sam sve napisao za njega , bilo bi ti jasno sta mislim za njega

avatar
Стефан Стојанчевић
Saturday, 27.05.2017
18:39

sto spominjes murinja navijacu juvea...sto nisi spomenu alegrija ocigledno je da nemas argument dovoljan pa spominjes druge trenere i druge klubove odg mu na sportski nacin u duelu ta 2 kluba a ne druge da mesas klubove i trenere :)

avatar
Max 20 karaktera
Saturday, 27.05.2017
15:16

Mislim da sledece sezone Siti osvaja titulu, ako poboljsaju odbranu. Njihov napad je strasan,sredina jaka,odbrana cesto kiksa, kao i golman. Po meni prvi kandidati

avatar
bokibole
Saturday, 27.05.2017
19:24

Pa kako osvajaju titulu ako si i sam napisao da im odbrana cesto kiksa?Sta tek reci za golmana?A i napad im nije bas najbolji,ovaj aguero ce da se naljuti(kao i svi argentinci)ako nebude prva violina!Imaju najbolje plejmekere i napadcka krila,to stoji,ali kao tim(sta reci tek za pretplacenog stounsa,kikser,a mlad)dalekooooo>moje misljenje.

avatar
pancovilja88
Saturday, 27.05.2017
14:38

Moze i mesi i nejmar da dodju plus toni kros pozadi oblak na golu zamene ronaldo i azar i opet nema da osvoji premier ligu

avatar
Saturday, 27.05.2017
14:25

Bernardo Silva je sjajan,ali svakako nije im bio prioritet,ali imaju para , tako da... Treba im i golman,levi i desni bek,jedan stoper,u slucaju da kompani ili Otamendi povrede se, napad strasan,ali zato vezni red slab.. Imaju KDB , Silva,Bernardo potpuno isti tip igraca... E sada , super je dok imaju loptu ,al kada je izgube , kada sevne kontra bas ce nesto ova tri majstora da im znace tada... gundogan se oporavlja,pitanje je kakav ce da se vrati,Jaja ide,Fernando i Fernandinjo , ne znam,njih ne bih komentarisao...

avatar
Milan Stojilkovic
Saturday, 27.05.2017
12:53

Tim se ne stvara preko noci moj Gvardiola...i da dovedes kanavara Monako ce opet da vas kara 😁

avatar
Saturday, 27.05.2017
12:07

Гвардиола озбиљно мисли да ће да доведе Бонућија и Вокера???

avatar
AstorRed
Saturday, 27.05.2017
13:35

Vokera je vec,samo jos da finalizuje,za bonucija ne znam.

avatar
Saturday, 27.05.2017
22:37
avatar
The_Matrix
Saturday, 27.05.2017
11:50

Samo mi nije jasno ko sastavlja ovaj tim!?Ako Bonuci dodje odbrana mozda i bude licila na nesto jer sa ovim Stounsom se niko usrecio nije.Vezni red ima jednog igraca,ovi ostali na ofanzivnim veznim pozicijama ili krilima svi istih karakteristika

avatar
AstorRed
Saturday, 27.05.2017
13:42

Ama bernardo ce da zameni silvu sledece god.imaju de bruyna jos sa slicnim karakteristikama a sane i sterling su klasicna krila s tim sto ce sterling na klupu pa ce bernardo ver.kao i u monaku igrati krilo.A za def.veznog si upravu,gundogan je ofanzivan i pritom sklon povredama ali i de bruyne moze da odigra ofanzivnog problem je jer fernandinjo je jedini def.vezni i pritom je nikakav po meni..ne bi ja kretao takav u sezonu..ostala pojacanja su ok.sem sto ja ne bi dao 50mil.za bonucija vec bi doveo laporta za te pare..50mil.za dve sezone ..vazi,bolje pepea da dovuku za dz.

avatar
Captainfantastic
Saturday, 27.05.2017
11:37

Leo ce zavrsiti na kraju u Celsiju,kakav siti

avatar
Axwell ciganin
Saturday, 27.05.2017
11:34

Cekajte,non stop pisete kako sledi rasprodaja u Monaku,odlazi ovaj,odlazi onaj.A sta na primer, da ne daj Boze Monako odluci da gradi armiju na ovim temeljima i postane neprikosnoven u Francuskoj?Takodje mislim da se i knezevi pitaju nesto oko prodaje njihovih najboljih pojedinaca...nKome smeta nikad jaci Monako?

avatar
AstorRed
Saturday, 27.05.2017
13:43

Vec su prodali svog najbolje i to za sicu..tako da ..

avatar
bokibole
Saturday, 27.05.2017
19:27

pa nebih bas rekao-prodali sve najbolje i to za sicu-daj argumente-koje to igrace su rasprodali,osim naravno Bernarda Silvu?Za sada doduse...

avatar
ProudKnight
Saturday, 27.05.2017
11:22

Nakon što potroši još par stotina miliona, biće odličan taktičar i trener za velika djela. Murinjo (iako mi je najomraženiji trener) je bar nešto osvojio i donekle opravdao silni novac koji je potrošio, a ovaj ništa. Samo se nerezonski troši, kupuju se razni igrači i plaćaju mnogo više nego što vrijede i tako do narednog ljeta, dok ih ne zamjene za nove igračke od 200 miliona. Klop vreba iz potaje, dok se Venger povlači, a Konte se naslađuje. Poketino najzdravije radi i stvara ekipu, ali uvijek tako blizu, a tako daleko. Fali im ključni iskorak, jer nemaju pravog vođu koji bi ih povukao ka tituli, nakon nekoliko ''neuspjeha''. Na kraju, ostaje pitanje, hoće li ovo biti ''ona'' Murinjova sezona u kojoj će da osvoje titulu, pa one naredne da ga bojkotuju igrači ili će to još malo sačekati, jer je Poketino pronašao recept ili će Klop napraviti 11 harizmatičnih koji će izdržati do kraja, a možda je vjerovatnije da će Konte svojom ratničkom filozofijom uspješno privesti kraju i narednu sezonu (ako ratnicima ne ponestane motiva)?! Kupuju najbolje trenere, kupuju najbolje igrače, ali ne mogu da kupe trofeje, jer zaboravljaju da u Evropi igraju Real, Juventus, Atletiko, Barselona i Bajern.

avatar
Ricardo
Saturday, 27.05.2017
11:44

Bejl,Ronaldo,Kros,Rodrigez,Isko,sundjer bob....svi su oni kupljeni za pare,i kako to da imaju rezultate,a A.Bilbao nema,a Bilbao ima vecinom svoje igrace..kakvih ima ovde komentatora,iz kakvih amaterskih uglova.

avatar
Ricardo
Saturday, 27.05.2017
12:34

Daj ne zezaj. Kupish 4 igraca za 340 mil. I posle.ovi nisu skupi. Pa ne moze svako da kosta 100. Ne shvatas poentu sinko, suve pare,a ne svoji igraci

avatar
ProudKnight
Saturday, 27.05.2017
12:16

Isko je plaćen 30 miliona, a Kros 25 miliona. Bejl je plaćen najskuplje i igra najlošije, Rodrigez je takođe mnogo plaćen, a nije pokazao ono što se od njega očekivalo, tako da ogromna ulaganja u transfere nisu uvijek pravi potezi. To je poenta priče. Marselo, Karvahal, Varan, Modrić, Kros, Asensio, Isko, Vaskez su igrači koji nisu mnogo plaćeni, ako posmatramo današnja ulaganja u fudbal i recimo vrijednost transfera jednog R.Sterlinga. Rodrigez je bar igrao u polufinalu SP i bio njegov najbolji strelac i jedan od najboljih asistenata, a bio je i najbolji asistent u Francuskoj ligi, s druge strane Bejl je igrač koji je harao Engleskom ligom i koji je odveo Vels u polufinale EP, osvojio je dvije LŠ, dvije Španske lige, a šta su uradili Sterling, Sane i ekipa? Poenta je da ogroman novac koji je uložen ne znači uvijek trofeje, štaviše, često je suprotno. Najvažnije je stvoriti timski duh i dobru atmosferu u ekipi koja će da gine za sveti dres! Sunđer Bob ne igra u Španiji, on je u manje poznatom klubu iz Mančestera i plaćen je silno.

avatar
ADIS-M-UNTD
Saturday, 27.05.2017
11:04

Ocekivano sad cekamo junajted,celzi i liverpul da pocnu kupovati. Opet koliko sam gledao navodne mete liverpula su talentovani igraci nisu top koje ce sigurno dovesti junajted i celzi. Ceka nas uzbudljiv prelazni rok a tek sta reci za prvenstvo koje ce biti ravnopravno jer svi ce igrati na 4 fronta. Vise ce biti umora i povreda igraca pa koga vise obidzu i bice prvak. Junajted je odigrao naj vise utakmica od svih a i po povredama je u vrhu ako ne i na samom vrhu vidjelo se na slavlju za osvojenu LE koji su na stakama i povredzeni.

avatar
Ricardo
Saturday, 27.05.2017
12:48

Dao sam ti plus,prvi put u zivotu.

avatar
ADIS-M-UNTD
Saturday, 27.05.2017
15:17
avatar
Nine
Saturday, 27.05.2017
11:01

Videlo se koliko Kompany znaci za Siti, meni bi on uvek imao mesto u startnoj postavi. Covek zna da povuce loptu, da podeli pas, jedino te povrede..

avatar
fcb
Saturday, 27.05.2017
12:37

Kakva je korist od toga kad je najveći dio sezone povrijedjen, a uz to ima i godina.

avatar
The Truth
Saturday, 27.05.2017
10:51

Ako Kompani bude zdrav celu sezonu,Siti ne mora da trosi novac na Bonucija,eventualno da dovede jednog jeftinijeg stopera.

avatar
AstorRed
Saturday, 27.05.2017
13:45

Kad bi se titula gradila sa ako..kakav bonuci..laporte za te pare..

avatar
пес
Saturday, 27.05.2017
10:44

Ništa posebno, s tim da neće Bonuci preći. Njima treba vezni i bekovi.

avatar
Misosesic
Saturday, 27.05.2017
11:37

Vama komplet odbrana.

avatar
Misosesic
Saturday, 27.05.2017
17:50

Mjesto na tabeli sve govori.

avatar
пес
Saturday, 27.05.2017
12:55

Baili i Valencia su pokidali ove sezone.

avatar
Ole Gunar Solšer
Saturday, 27.05.2017
10:38

Hahaha Bonuci nema teorije ostaje sigurno u Juventusu. Slab vezni red i previse ofanzivno.

avatar
Normal one
Saturday, 27.05.2017
10:36

Jedna od vecih prevara od trenera.Maksimalno sam ga procenio prosle sezone kada je pobedio prvih 6 tekmi i mnogi su govorili da ce Siti bez velike muke osvojiti titulu i da je Gvardiola genije,rekao sam da ce ostati bez trofeja.On je slab trener,stil igre i transferi su mu u stilu,dovedi igraca koji je imao ekstra sezonu nebitno koliko kosta,dajem koliko traze.Ali ti covece imas De Brujnea i Davida Silvu sa tom ulogom.Naravno da tim od takvih ultra ofanzivnih placenika koji su svetska klasa ne mogu mnogo da podbace,bice TOP 3 u najgorem slucaju ali nemaju nikakav karakter i navikli su da igraju viktorije oko gola,potpuno su nespremni na svaku drugu taktiku i jaceg protivnika,razultate si tako pravio kad si u napadu imao vanzemaljca Mesija i na sredini arhitekte Inijestu i Cavija koji koliko god da ekipa ide ka napred vracaju balans,ljudi koji ne znaju da izgube loptu.To ne mozes da kupis,Barsa je bila blagoslovena sa takva 3 igraca u 1 sezoni.

avatar
Ricardo
Saturday, 27.05.2017
11:35

Ali zato ja volim Liverpul,on ima i trenera i tim, i osvaja PL svake godine kad Halejeva kometa prodje horizontom. Harizmaticno ,nema sta....

avatar
Ricardo
Saturday, 27.05.2017
16:08

I Pep i Klop su nasledili panjeve,s'tim sto je siti imao bolji napad,ali i povrede kompanija i gundogana. Aguero je odigrao 2/3utakmica,Jesus 3 meseca. I sitijevi golmani su primali 50 % suteva ka golu.

avatar
Normal one
Saturday, 27.05.2017
13:45

Pusti Liverpul,nije predmet trenutne rasprave,al ako vec hoces ajd da izrazim misljenje o tome. Kad bi se otvorili Americki biznismeni bar ovo 1 leto Klop ne bi kupovao po sistemu daj najskupljeg,nego daj onog ko ce se najbolje uklopiti u sistem (gomila igraca ne zeli da trci).Garantujem da se Klopu da novac samo jedno leto,koji se Pepu daje svako,pravio bi bolje rezultate od Pepa svake godine.Pa pogledaj koliko je Lverpul potrosio prethodno leto (bio u minusu 15 miliona) a koliko Siti (u minusu 200 miliona),i koja je razlika?Jedno mesto na tabeli!Pritom Pep nije pobedio Klopa u medjusobnom susretu (1 pobeda Klopa i remi),cak nije bio ni blizu..

avatar
Nikki92CFC
Saturday, 27.05.2017
10:35

Identican tim sam i ja stavio pre neki dan samo mislim da ce i nekog zadnjeg veznog da dovedu. Igrace 4-1-4-1. Ovaj tim bi bio glavni favorit u PL i jedan od glavnih u LS. E sad znamo kakva je fudbal igra i mnogo zavisi kakvi su medjuljudski odnosi u Sitiju.

avatar
Roj Kin 16
Saturday, 27.05.2017
11:32

Ne možeš ti da igraš sa dva ofanzivna vezna i dva krila protiv jačeg veznog reda tipa Bajern( Vidal, Alonso, Tiago), Real( Modrić, Kros, Kazemiro) ili Čelsi( Kante, Matić, Sesk), ne može jedan igrač da pokriva ovu četvoricu, pa ni da je Kante.

avatar
bokibole
Saturday, 27.05.2017
19:40

u potpunosti se slazem!

avatar
REY_DE_EUROPA
Saturday, 27.05.2017
18:22

svaka na mjestu. Na stranim portalima sam procitao da ce Wigla iz dortmunda da dovede pep, koliko je istina ne znam, ali dao bi neki balans ekipi

avatar
Saturday, 27.05.2017
14:20
avatar
Saturday, 27.05.2017
10:31

za Edersona se slažem,za levog beka mislim da će pre pokušati da dovede Gayu iz Valencie, desni bek sigurno neće biti Voker, pre možda Fabinjo ili tako neki brazilac,i u napadu mislim da će više forsirati gabriela nego aguera. A Bonući je nekako nerealna opcija.

avatar
Nikki92CFC
Saturday, 27.05.2017
11:14

Voker je gotova stvar.

avatar
Ricardo
Saturday, 27.05.2017
10:27

Nije lose. Bice jaki mnogo. Samo G..Jesusa vidim kao prvog napadaca