Barsu zabolela glava od Pogbe!

Autor: Boris Jovanović
subota 18.04.2015.
09:46
Izvor: Sportske.net

Više nema dileme, prva meta Katalonaca je Pol Pogba, ali vredi li najtalentovaniji igrač na svetu ovoliki novac?

Beta/AP Photo/Massimo Pinca
Beta/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

Plan Barselone je da završi čitav posao oko Pogbe na leto i da sačeka januar kako bi ga dovela u svoje redove. Katalonci računaju na Pogbinu želju da stigne na "Kamp Nou", a čak su spremni i da sačekaju jednu sezonu, odnosno do leta 2016.

Arijedo Brajda je navodno već razgovarao sa ljudima iz Juventusa, Barsa bi mogla da plati blizu 100 miliona evra za igrača koji će biti naslednik Ćavija u dresu "Blaugrane".

Međutim, španski mediji piše da je novog direktora zabolela glava kada je čuo Pogbine uslove. Francuz će tražiti 12 miliona evra po sezoni, čime bi postao jedan od najplaćenijih igrača na svetu, i drugi u Barseloni, iza neprikosnovenog Mesija.

On bi totalno poremetio platežnu strukturu kluba, pretpostavlja se da bi usledio zahtev Nejmara da i njemu ugovor bude revidiran, a takođe, ni Inijesta sa odobravanjem ne bi gledao na zaradu Pogbe.

Čitav transfer bi bio papren, recimo da Juventus pristane i na sumu manju od 100 miliona, sa porezima i Pogbinom platom, sve bi trebalo da probije granicu od 200 miliona evra.

Posle svega što se dešavao sa Nejmarom i ogromnih troškova koje je Barselona imala pitanje hoće li se odlučiti na još jedno tako skupo ulaganje.

Pogbi se ne žuri, ne mora ni da ode ovog leta, ali izgleda da Juventus namerava da ga proda. Pitanje je samo da li bi ovaj Parižanin pristao da se vrati u rodni grad gde bi mogli da ga plate koliko želi, ili će eventualno gledati ka ostrvu gde je najozbiljniji pretendent Mančester Siti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke