Barselona kreće da zida bedem

Autor: Boban Filipović
četvrtak 17.07.2014.
12:45
Izvor: Sportske.net

Katalonski 'Sport' piše da se na 'Nou Kampu' ozbiljno kreće u realizaciju planova koji se tiču rešavanja problema u defanzivi.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

U dosadašnjem toku prelaznog roka Barsa je dovela dvojicu golmana (Ter Štegen i Bravo), jednog vezistu (Rakitić) i jednog napdača (Suarez). Pojačanja u odbrani još uvek nema, iako je nepobitna činjenica da je ta linija ekipe najviše zakazala prošle sezone.

U toku Mondijala mediji su prenosili vesti da su u Barsinom fokusu dvojica defanzivaca – Markinjoš iz Pari Sen-Žermena i Žeremi Matije iz Valensije, iako njih nismo imali prilike da gledamo na planetarnoj smorti najboljih.

Međutim, prema poslednjim saznanjima došlo je do preokreta u prioritetima, te se Barsa okreće igračima koji su ostavili odličan utisak u Brazilu.

Reč je o Matsu Humelsu, fantastičnom štoperu Borusije iz Dortmunda i reprezentacije Nemačke, koji se već nekoliko prelaznih rokova u nazad dovodi u vezu sa Barselonom, kao i o Deliju Blindu, levom beku Ajaksa i 'Oranja', momku čije su igre na Mondijalu privukle pažnju mnogih velikana evropskog fudbala.

U Dortmund je stigao mladi štoper Matijas Ginter iz Frajburga, što bi moglo da znači da će Borusija biti fleksibilnija po pitanju ponuda za Humelsa. S obzirom da je reč o najboljem štoperu sa SP iz Brazila, nema sumnje da je ovo leto prilika da se odlično zaradi na njegovoj prodaji. U Barsi u njemu vide idealnog naslednika Karlesa Pujola, ali zvanična ponuda se još uvek čeka.

Brazil Soccer WCup Brazil Netherlands

Najveći konkurent Barseloni za dovođenje i Humelsa i Blinda biće Mančester Junajted. Katalonci su krenuli u trku, a 'Sport' prenosi da je ona počela tako što je sa 'Nou Kampa' poslata ponuda od 12 miliona evra na 'Amsterdam Arenu'.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke