Barsa traži "razbijača"!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 29.03.2015.
09:24
Izvor: Sportske.net

Na spisku poker kandidata koji će predstavljati plan "B". Šta se traži od takvog igrača?

Beta/AP Photo/Emilio Morenatti
Beta/AP Photo/Emilio Morenatti

Povezane vesti

Katalonski "Sport" je otkrio listu imena, ovi igrači bi mogli da budu kupljeni na leto, ali bi zbog suspenzije na "Kamp Nou" stigli u januaru. U stvari bolje da kažemo "igrač" jer će Brajda dovesti samo jednog, kako bi Luisu Enrikeu pružio više opcija.

Ovo je stara ideja, da napadač pruži mogućnost da se igra dugim loptama kada se juri rezultat ili da eventualno posluži kao opcija kada se igra sa dva špica.

Moraće da pristane na to da nije starter jer Barselonina osnovna formacija je sa tri napadača, Nejmarom, Mesijem i Suarezom i to će uvek biti prva varijanta za Enrikea.

Ko je na spisku?

Prvi pik je Fernando Ljorente koji će napustiti Juventus. Njega hoće i engleski klubovi, Sevilja i Valensija, ranije mu je želja bila baš Barselona, pitanje je da li će na ulasku u četvrtu deceniju pristati da sedi na klupi. Nije se izjašnjavao, osim standardno, da je srećan u Juventusu koji bi ga prodao za sumu nešto veću od 10 miliona evra.

Ljorente

Drugi pik je Edin Džeko, međutim, Barsa nema nameru da plaća veliko obeštećenje, pretpostavlja se da bi Siti tražio oko 25 miliona evra za Bosanca, a i njegova plata od blizu 6 miliona evra je velika prepreka.

Realnija je kupovina igrača poput Gracijana Pelea iz Sautemptona, ali i tu je obeštećenje problem, poker kandidata upotpunjuje Mario Gomez iz Fiorentine, za Nemca bi ovo bio idealan način da završi karijeru, imao je dosta problema sa povredama u Italiji. I on ne bi imao ništa protiv da se preseli u očevu domovinu.

Videćemo hoće li još neko na spisak, ali Barsa traži razbijača!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke