Bane u Juventusu - Za i protiv?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 10.11.2016.
09:21
Izvor: Sportske.net

Italijanski šampion traži desnog beka, sa jedne strane imaju svetle primere, sa druge su promašaji ostalih klubova sa igračima iz PL...

fss.rs/starsport
fss.rs/starsport

Povezane vesti

Štefan Lihštajner će napustiti Torino na kraju sezone kao slobodan igrač, ostaće upražnjeno mesto desnog beka. Tu je Dani Alveš, ni on nije baš oduševio, ali ima ugovor i sigurno će i naredne sezone nositi crno-belo.

Sa druge strane, Alegri traži još jednog igrača po desnom boku i jedna od mogućnosti je naš Bane Ivanović.

Njemu ističe ugovor sa Čelsijem, neće ga produžiti, izgubio je mesto u timu i Konte izgleda ne računa na Srbina.

U Juventusu imaju pozitivan primer sa Evrom, Francuz se uklopio, dobio i novi ugovor, odlično se snašao u Torinu i doživljava drugu mladost.

Ali, ostali klubovi nisu bili te sreće, Vidić je bio promašaj u Inter, Ešli Kol u Romi, bilo je još slučajeva da iskusni fudbaleri iz PL ne mogu baš da se priviknu na Seriju A.

U Juventusu razmišljaju, Ivanović je iskusan igrač, ali čini se da oni žele da podmlade odbranu koja je među najstarijima u Evropi. Bufon, Evra, Alveš, Barzalji, Kjelini su veterani, Benatija i Bonući takođe se približavaju zenitu karijere, Ivanović bi bio još jedan fudbaler kome nije ostalo puno.

A opet, čini se da nema neke druge alternative, ideja je Vrsaljko koji se nije snašao u Atletiku, no to je teška misija. Juventus u Sasuolu ima mladog Lirolu, mogao bi da se vrati sa pozajmice, ali ni on ne blista, posle dobrog početka.

Alegrijeva želja se zna, u pitanju je De Šiljo iz Milana, no za razliku od nekih prošlih prelaznih rokova, Milan sada ni u ludilu neće prodati italijanskog reprezentativca velikom rivalu.

Zbog toga, Ivanovićev dolazak u Italiju ne treba isključiti. On može da igra i na mestu štopera, u Juventusu vole univerzalce, česte povrede igrača u poslednjoj liniji su iziskivale takve rokade. Na primer, Kaseres koji je do ove godine nosio crno-beli dres je igrao praktično na svim pozicijama u poslednjoj liniji.

Od januara, Ivanović može da pregovara, ako stigne ponuda italijanskog šampiona, sve je moguće...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Golzalo Higuain
Thursday, 10.11.2016
17:38

ne želim srbe i hrvate u juventusu

avatar
Delboy Piero
Thursday, 10.11.2016
18:57

Cudno, upravo zbog te 96-te.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Friday, 11.11.2016
00:19

Bas me zanima da li ce razumeti...

avatar
ADP_10
Thursday, 10.11.2016
20:57
avatar
West London
Thursday, 10.11.2016
12:56

Bane ako bude napustao Chelsea,zaista zaslužuje klib renomea Juvea,ali čisto dumnjam da će se to dogoditi,volio bi da se umirovi u plavom dresu,plava legenda.

avatar
Mangus
Thursday, 10.11.2016
11:42

Zavisi od sistema. U 4-4-2 ce se lako uklopiti, posebno kad ima iskusne i kvalitetne defanzivce pored sebe, nesto sto Vidara nije imao kad je stigao u inter. U 3-5-2 ce grejati klupu, sto posto

avatar
Žarko Petrović
Thursday, 10.11.2016
11:40

Njima na desnom beku ne treba tip igraca kakav je Bane, jedino stopera ako igra.

avatar
Navijacc
Thursday, 10.11.2016
10:53
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 10.11.2016
10:35

Nemojte biti sigurni da vam necemo prodati Matiju, ali kod vas je tu problem sto igrate sa desnim i levim spoljnjim, a Ivanovic to bas i ne moze da pokrije (barem ne vise, ranije je mogao, secam se kako nam covek '04 donese pobedu protiv stipana u Oberhauzenu, a spartao je bukvalno kao nezdrav), nije bas ni bez osnova i slucajno to sto ga sad treneri guraju u sredinu (odbrane:-)) iako sam misljenja da se tu Bane ipak dosta slabo snalazi.