Atiletiko promovisao Mandžukića!

Autor: Beta Beta
četvrtak 10.07.2014.
16:43
Izvor: Beta

Dosadašnji fudbaler Bajerna iz Minhena Mario Mandžukić potpisao je danas četvorogodišnji ugovor s prvakom španije, Atletikom iz Madrida.

clubatleticodemadrid.com
clubatleticodemadrid.com

Povezane vesti

Hrvatski fudbaler je danas prošao medicinske preglede, nakon čega, kako je objavljeno na sajtu Atletika, potpisao ugovor.

Cena ugovora nije objavljena na sajtu šampiona Španije, ali su mediji juče navodili da će Atletiko za Mandžukića Bajernu platiti 22 miliona evra.

"Veoma sam srećan što sam ovde. Svestan sam šta je Atletiko i znam da imaju dobre igrače i trenera. Znam dosta o klubu, gledao sam dosta njihovih utakmica i sviđa mi se taj stil igre. Trener je veoma dobar i mislim da možemo da napravimo velike stvari sa ovim klubom", kazao je Mandžukić.

Mandžukić (28) je karijeru počeo u hrvatskom klubu Zagreb, potom je igrao za Dinamo nakon čega je karijeru nastavio u Bundesligi. On je za Volfsburg igrao dve sezone tokom kojih je postigao 20 golova, a 2012. godine je prešao u Bajern iz Minhena.

Hrvat je u dresu Bajerna postigao 47 golova, a sa bavarskim klubom osvojio je Ligu šampiona, evropski Superkup., dve titule u Bundesligi, dve tirule u Kupu Nemačke i jedan nemački Superkup.

Mandžikić je nastupao i za reprezentaciju Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Brazilu, a postigao je dva gola protiv Kameruna, dok je na Evropskom prvenstvu 2012. godine tri puta bio strelac.

Za selekciju Hrvatske odigrao je ukupno 52 utakmice i postigao je 15 golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke