Arsenal i dalje traži vezistu

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 22.08.2014.
10:21
Izvor: Sportske.net

Arsen Venger se neće smiriti do kraja ovog prelaznog roka kada je u pitanju dovođenje još jednog prvoklasnog veznog fudbalera, a knjiga je spala na dva slova.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Arsenu Vengeru je potreban barem još jedan prvoklasan fudbaler na sredini terena ukoliko misli da tokom čitave sezone parira svojim najjačim rivalima na svim frontovima, a nakon povrede Mikela Artete na utakmici u Istanbulu, još je izvesnije da će Venger potražiti to pojačanje.

Dosta imena se pominjalo u prethodnih nekoliko nedelja koliko traje ovaj prelazni rok, do kraja je ostalo još samo 10-ak dana, tako da će uprava Arsenala morati da požuri i da bude konkretnija u pregovorima sa ostalim klubovima.

Venger je u četvrtak potvrdio da će dovesti jednog veznog fudbalera, ostaje samo pitanje ko će biti u pitanju.

Sami Kedira je sigurno jedna od opcija. Momak koji je sa reprezentacijom Nemačke osvojio Svetsko prvenstvo, ali i momak koji sigurno nema mesta kod Karla Anćelotija u ekipi Real Madrida, želi da napusti klub, a svakako da je Arsenal jedna od opcija. Venger ga je želeo još na početku prelaznog roka, da bi Murinjo kasnije umešao prste i iskomplikovao stvari. Sada je ovaj transfer ponovo aktuelan.

Pored Kedire, u igri je svakako i Vilijam Karvaljo, fudbaler Sportinga iz Lisabona. Ako je verovati britanskom Dejli Telegrafu, Sporting je spreman da prihvati ponudu Arsenala za Vilijama Karvalja za sumu od 28 miliona funti, odnosno za sumu veću od 34 miliona evra. Sa druge strane, izvori u Portugalu nagoveštavaju da jedan engleski klub trenutno pregovara sa Sportingom oko Karvalja. Arsenal je, svakako, vrlo verovatno u igri.

Kao jeftinija rešenja spominju se fudbaler Lila, Rio Mavuba.

Za koga će se Venger odlučiti?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke