Anri odlazi iz Njujorka, šta dalje?

Autor: Miloš Marković
četvrtak 02.10.2014.
09:57
Izvor: Sportske.net

Legendarni Francuz se bliži kraju svog boravka u redovima Njujork Red Bulsa, a pitanje koje se samo nameće je – šta dalje?

Beta/AP Photo/The Canadian Press, Chris Young
Beta/AP Photo/The Canadian Press, Chris Young

Povezane vesti

Sve glasniji izveštaji iz Sjedinjenih Američkih Država sugerišu da će Tijeri Anri na kraju ove kalendarske godine okončati svoj boravak u Njujorku.

Legendarni Francuz je u redove ekipe Red Buls stigao u julu 2010. godine, zabeležio 119 nastupa i postigao 50 golova, pokazao da i sa 37 godina poseduje zavidnu fizičku spremu te da je i dalje klasa od napadača.

Renomirani američki novinar Grent Vol tvrdnju o sve izvesnijem rastanku bazira na činjenici da kompanija Red Bul planira umanjenje budžeta za američki tim, što će imati direktan uticaj na plate fudbalera. Pri tom, Anrijev ugovor i ističe krajem ove godine, tako da gotovo ne postoji mogućnost produžetka saradnje.

Šta više, Amerikanci tvrde da će Njujork Red Buls biti stavljeni na tržište i prodati za (početnu) sumu od 300 miliona dolara.

Dakle, šta dalje za Arsenalovu legendu?

Rastanak sa Njujorkom ne povlači direktnu pretpostavku o povlačenju i penziji. Ukoliko se odluči da nastavi karijeru, za očekivati je da bi tokom januarskog prelaznog roka mogao da ostvari finsnijski i marketinški dobar ugovor, najpre u domovini, obzirom da je u Engleskoj Arsenal jedini klub za koji bi igrao.

Kada su konkretno u pitanju Tobdžije, Arsenal naredne zime sigurno neće pokušati da još jednom dovede svog ljubimca, ali je od ranije poznata činjenica da je londonski tim spreman da ponudi svojoj legendi mesto u u trenerskom štabu.

Obzirom na poređenja Danija Velbeka sa Anrijem, njihov direktan rad bi nesumnjivo bio od velike koristi za čitavu ekipu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke