Amerika, zemlja obećana!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 08.01.2015.
11:59
Izvor: Sportske.net

Dejvid Bekam je probio debeo led, MLS brend privlači sve više evropskih fudbalskih zvezda. Hoće li i NJEGA, zvanično najboljeg fudbalera sveta.

Beta/AP Photo/Issei Kato, Pool
Beta/AP Photo/Issei Kato, Pool

Povezane vesti

Igrao se fudbal u Americi i pre Dejvida Bekama, ipak 'Golden Balls' je bio taj koji je pažnju evropske fudbalske javnost skrenuo na MLS ligu.

Promišljenim poslovnim potezom koji će promeniti percepciju američkog sokera kakvog znamo, LA Galaksi je 2007. godine, na opšte iznenađenje svetske javnosti, doveo Dejvida Bekama, brend kakav tamošnji fudbal do tada nije video.

Usred pregovora sa Real Madridom o produžetku saradnju, klub iz MLS lige je objavio vest da je postignut dogovor, u javnosti se pojavila cifra od 250 miliona dolara, što je samo bio dobro osmišljen marketinški trik, koji je poslužio svrsi. Bekamova PR agencija je proračunala potencijalnu zaradu od kluba, sponzorskih ugovora, bonusa i premija, projektovala potencijalni prihod kako bi se maksimizovao marketinški efekat. Uspelo je.

Istina je takva da je Beks tokom svog boravka zaradio ukupno 32.5 miliona, 6.5 miliona dolara godišnje, tokom svog petogodišnjeg perioda u Los Anđelesu.

Bilo kako bilo, svest o američkom fudbalu zauvek je promenjena.

Sve više navijača na stadionima, primamljiva infrastruktura i sve unosniji ugovori, postali su lep izazov za evropske fudbalere, naročito pri kraju svojih karijera. Rafa Markez, Tijeri Anri, Robi Kin. Bez pritiska karakterističnog za evropski fudbal, opšti je zaključak.

David Silva, Lampard, koji još uvek nije zakoračio na američke terene, sada i Stiven Džerard.

Može li se uskoro očekivati 'bomba'?

Spain Soccer La Liga

Agent Kristijana Ronalda, prve zvezde Real Madrida, zvanično najboljeg fudbalera sveta u izboru FIFA i glavnog kandidata za još jednu, uzastopnu Zlatnu Loptu, Kristijana Ronalda, tvrdi da mogućnost postoji.

Čuveni Horhe Mendeš, fudbalski superagent, tvrdi da nije isključeno da njegov pulen po isteku ugovora sa Real Madridom, 2018. godine, pređe preko bare.

Imaće Ronaldo tada 34, koliko sada ima Džerard. Ipak, stručnjaci koji su nedavno analizirali njegovu konstituciju i fizičku spremu, očekuju da će Ronaldovo telo omogućiti Portugalcu da i nakon pomenutog godišta igra na vrhuncu svoje forme. Hoće li se Ronaldo, još uvek u snazi, odlučiti za MLS? Odlučiće Bog, izgleda...

„Ronaldo je u najboljoj fazi svoje karijere. Trenutno niko nije kao on, ovo je njegovo vreme. Kada završi sa Real Madriom, možda će i on otići u Sjedinjene Američke Države. U svakom slučaju, u Pariz neće ići. Bog će odlučiti.“, rekao je Mendeš.

Poznajući Ronaldov karakter, svaki navijač će posumnjati i u mogućnost selidbe u Ameriku. Nedostatak pravog takmičarskog naboja, glavnog pokretačkog motiva, imaće veliki uticaj u donošenju odluke. Portugalac je nedavno nagovestio da bi karijeru mogao i da okonča u Madridu, ima i onih koji se nadaju potpunom preokretu.

Zar ne, navijači Junajteda?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RamboBabaManUtd
Thursday, 08.01.2015
13:03

Nisam fan Ronalda iako simpatisem Real Madrid, ali sam siguran u to da ce minimum jos 7,8 godina da igra u Evropi na vrhunskom nivou, pa ce tek tad mozda u MLS ako se ne bude penzionisao.

avatar
Objektivno ;)
Thursday, 08.01.2015
14:07

Druze da li ti znas koliko Ronaldo sada ima godina??

avatar
Objektivno ;)
Thursday, 08.01.2015
17:20

Nije ni Gigs poslednjih sezona igrao kao sto je to nekada cinio , takvo je stanje bilo u Mancesteru da nisu imali bolje pa su Skols i Gigs morali da krpe rupe i da izvlace ekipu na iskustvo . Real je klub koji ima para i moze uvek da dovede zamenu , pa makar to bio i Ronaldo . On na najvisem nivou moze da igra jos 3 sezone i to je to od njega .

avatar
RamboBabaManUtd
Thursday, 08.01.2015
16:18

Kad je mogao Gigs da igra u ENGLESKOJ(!) do 40-te, mocice i Ronaldo u Spaniji. Pa on je fizicki 3 puta mocniji od Gigsa u njegovoj 30-oj godini.

avatar
Herkules88
Thursday, 08.01.2015
14:16

mnogo je 7,8 godina, on ce igrati na ovom nivou jos 2,3 sezone, posle ce imati blagi pad jer ce vec u tim godinama Real naci drugu zvezdu i nece mu toliko igraci pomagati da puni statistiku a to u nijednom drugom klubu nece imati