Alžirska zvezda stiže u Premijer ligu?

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 15.12.2014.
15:34
Izvor: Sportske.net

Prema informacijama koje je u etar lansirao 'Tutto Mercato' Vest Hem je krenuo u akciju dovođenja alžirskog napadača koji je ostavio odličan učinak na Mondijalu u Brazilu.

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Pogađate, reč je o golgeteru lisabonskog Sportinga Islamu Slimaniju.

Engleski mediji se pozivaju na italijanske izvore te prenose vest o želji menadžera 'Čekićara' Sema Olerdajsa da još više osnaži napad svoje ekipe.

Spekuliše se da će mu uprava Vest Hema ostaviti 10 miliona evra na rapolaganju za realizaciju Slimanijevog transfera već u januaru.

Budući da Sporting nije upeo da se plasira u nokaut fazu Lige šampiona i ako uzmemo u obzir činjenicu da 'Lavovi' u domaćem šampionatu zaostaju već deset bodova za vodećom Benfikom, prodaja alžirskog napadača uopšte ne zvuči nerealno i ne bi bilo iznenađenje ukoliko on tokom zime stigne na 'Apton Park'.

'Big Sem' je letos baš 'ubo' sa pojačanjima u napadu, dovedeni su Ekvadorac Ener Valensija, koji je oduševio na Svetskom kupu u Brazilu, te biši igrač Lacija i Intera, Argentinac Mauro Zarate, kao i Diafra Sako, Senegalac koji je stigao iz Meca i trenutno je prvi strelac ekipe sa sedam postignutih golova.

Olerdajs u rosteru od navalnih igrača ima još 'sidraše' Karltona Kola i Endija Kerola.

Vest Hem je jedno od najprijatnijih iznenađenja u Premijer ligi u tekućoj sezoni, nakon 16 odigranih kola nalazi se na četvrtoj poziciji na tabeli, tj. mestu koje vodi kvalifikacije u Ligu šampiona.

Sa Islamom Slimanijem u ekipi izlazak na evroscenu zvuči kao sasvim ostvariv cilj.

Ovaj 26-godišnjak do sada ima 28 nasupa za reprezentaciju Alžira uz 13 postignutih golova. Bio je među najboljim igračima ove severnoafričke države na Mondijalu u Brazilu, koja je pod kormilom legende jugolsovenskog fudbala Vahida Halihodžić završila učešće u 1/8 finala porazom u produžecima od budućeg svetskog šampiona Nemačke.

U portugalsku prestonicu je stigao iz domovine 2013. godine.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 15.12.2014
17:21

I on u Vest Hem... Pa dobro su se pojacali, kakav bi napad imali, sastavljen od ne tako zvucnih imena, ali imena koji i te kako znaju da iskoriste ukazanu priliku, dobar izbor :D