Alegrijev spisak pojačanja!

Autor: Boris Jovanović
petak 18.07.2014.
10:24
Izvor: Sportske.net

Počeka nova era, Maks Alegri održao prve treninge u Juventusu. Lista pojačanja postoji, Juve će dovesti četiri ili pet novih igrača!

juventus.com
juventus.com

Povezane vesti

Alegri je počeo svoju vladavinu u Juventusu tako što je promenio neke od meta u prelaznom roku, ali će Juventus već danas ili sutra završiti posao sa Moratom, koji će pojačati konkurenciju u špicu nakon odlaska Vučinića i Kvaljarele.

Takođe, iako se Evra predomišlja, Juve ga ubeđuje da se ništa neće promeniti, pa bi Francuz trebalo da prelomi i priključi se za nekih desetak dana pripremama kluba.

No, daleko od toga da je to sve. Alegri insistira na promeni formacije, potreban mu je ofanzivni vezista koji će igrati iza špiceva. Postoji ideja da tokom priprema proba sa Pogbom na toj poziciji, ali je ipak prva meta italijanski reprezentativac Kandreva iz Lacija. Klaudilo Lotito traži neverovatnih 35 miliona, Juventus bi ponudio 25, ali novac plus štopera Ogbonu, koji se nije proslavio po dolasku iz Torina.

Alegri je navodno već dao garancije Pirlu da će biti centar projekta, odnosno da mu neće menjati mesto u timu, a Juventus ne pomišlja da "Mocarta" pusti i on će i pored promene trenera ostati u timu.

Traži se štoper, ako ode Ogbona, uz povredu i dugo lečenje Barzaljija, potrebna je konkurencija Kjeliniju i Bonućiju, Juve pokušava da sa Fiorentinom odradi trampu, Islu za Savića, pa bi nekadašnji igrač Partizana mogao da bude željeno pojačanje u odbrani, iako je Alegri prvobitno želeo Astorija koga je svojevremeno doveo u Kaljari.

Dakle, Juventus bi trebalo da dovede napadača, levog beka, štopera, i ofanzivnog vezistu, to je već sigurno, a najverovatnije će stići još jedan igrač, moguće na spoljnim pozicijama u napadu.

Nije ni tajna da se od Alegrija očekuje da odbrani titulu, ali i da stigne dalje od Kontea u Ligi šampiona, četvrtfinale je projektovano za sledeću sezonu.

Naravno, pomenuti igrači su neke od opcija, pre Kandreve Juve želi Jovetića, ali Siti ne daje popust, kao ni za Nastasića koji je meta za štopera. Uz to, ništa ni od Lavecija ili Pastorea, jer je PSŽ ljut na "Bjankonere" koji su im oteli talentovanog Komana.

Na kraju Vidal i Pogba ostaju, ukoliko ne bude neke nepristojne ponude. Za Čileanca to je 50+ miliona evra, za Francuza 70+. Junajted i Čelsi bi možda mogli da pošalju takve ponude, ali za sada nema naznaka da će se to desiti.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke