Ako Hamburg ispadne, za Kostića ''nema zime'' - Ostaje u Bundesligi?

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.05.2017.
11:01
Izvor: Sportske.net

Sprema se sličan scenario kao i prošle godine!

EPA/DANIEL REINHARDT
EPA/DANIEL REINHARDT

Povezane vesti

Podsetimo, pre godinu dana Štutgart je ispao iz Bundeslige, ali srpski reprezentativac je ostao u elitinom rangu takmičenja u Nemačkoj, pošto je iz Štutgarta u transferu vrednom 14 miliona evra prešao u ekipu Hamburga.

Sa ovim klubom je potpisao ugovor do 2021. godine, međutim Hamburg je ove sezone igrao ispod očekivanja i u poslednjem kolu Bundeslige rešavaće pitanje opstanka u eliti, s obzirom da je trenutno prvi ''ispod crte'', sa dva boda manje od Volfsburga, Augsburga i Majnca.

Ipak, u poslednjem kolu Kostić i drugovi dočekuju direktog rivala u borbi za opstanak, ekipu Volfsburga, pa i dalje sudbinu drže u svojim rukama.

Ako ne uspeju, igraće u baražu za opstanak, ali izgleda da dvojica igrača Hamburga u ovom trenutku imaju najmanje razloga za brigu.

Naime, nemački ''Kiker'' je objavio da je Leverkuzen zainteresovan da ovog leta iz Hamburga dovede napadača Bobija Vuda i našeg reprezentativca Filipa Kostića!

Ni ''Farmaceuti'' se nisu proslavili ove sezone, jer ne samo da nisu uspeli da izbore plasman u Evropu, već  su tek u prošlom, pretposlednjem kolu, osvojenim bodom protv Kelna obezbedili opstanak.

Na leto ih čeka ozbiljan remont igračkog kadra, pogotovo kada je ofanzivna linija tima u pitanju. Ćićarito i Čalhanoglu najverovatnije odlaze iz Leverkuzena, a velike su šanse i da iskusni napadač Štefan Kisling okonča karijeru.

Zbog toga i ne čude ove najave o angažovanju Vuda i Kostića.

Što se tiče Vuda, 25-godišnji Amerikanac je ove sezone postigao devet golova za Hamburg u takmičarskim mečevima, od toga špet u Bundesligi, dok je naš Kostić upisao tri pogotka, uz četiri asistencije.

S obzirom da Kostić ima dugogodišnji ugovor sa Hamburgom, jasno je da bi ''Farmaceuti'' morali ''debelo'' da plate njegov eventualni transfer, a pomenuti izvor pominje da se sada tržišna vrednost našeg reprehentativca procenjuje na 10 miliona evra.
--

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dario Hubner
Tuesday, 16.05.2017
15:17

Hamburg ce opstati sigurno,provlace se godinama.

avatar
neme
Tuesday, 16.05.2017
12:59

Ja ne znam sta ovako dobar igrac radi u toj krs ligi ,zasto kao Tadic nije probao ,bar probao nesto u Premijer ligi jak,brz,ima sut,centarsut moze da trci on iz jednog luzera u drugi ,ajde da je Dortmund,Bajern ali ovi se raspadaju vec deset godina ostala su samo imena i stadion.

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 16.05.2017
15:36

Nije on toliko dobar koliko ga mi puhamo jer je nas , cak u toj krs ligi kako je ti nazivas on nmz nista specijalno da odradi i ima svega par golova i asist a igrao je standardno cele sezone

avatar
neme
Friday, 19.05.2017
12:46

sta da odradi s onim mesarima i dva gonica poslednji igrac koji je tamo vredio bio je Vandervart.

avatar
Darko k
Tuesday, 16.05.2017
12:16

Prosečan igrač a ostvario tako velike transfere ima dobrog menadžera

avatar
Anderton
Tuesday, 16.05.2017
12:14

Loša sezona za njega, prošle nije bio tako loš iako je Štutgart ispao, ove lošiji, u padu je, čak i u reprezentaciji igra solidno u odnosu na klub.

avatar
Edin Lonić
Tuesday, 16.05.2017
11:57

Sto je ikako isao u HSV, nikad mi nece biti jasno, najjadniji njemacki klub u zadnjih 5 godina, ako ne i vise, da moze kako o dortmun preci bilo bi top, imao bi puno vecu konkurenciju ali bi bar znao za sta se trudi

avatar
Tuesday, 16.05.2017
11:02

Nemoj samo da i Leverkuzen ispadne kad ga dovedu:-D