Zvezdin "trojkaš" među deset najboljih u Evroligi!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 03.03.2016.
14:01
Izvor: Sportske.net

Navijači Crvene zvezde Telekom mogu da se pohvale sjajnim igrača ekipe Dejana Radonjića a dodatni razlog za zadovoljstvo imaće kada pogledaju ko se nalazi na listi deset najboljih trojkaša u tekućoj evroligaškoj sezoni.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Pred nama je deveto kolo TOP 16 faze Evrolige koje će fantazerima omogućava laku zaradu koja vas čeka iza ugla. Pre no što krenete u sastavljanje dobitnog tima bacite pogled na listu desetorice najboljih trojkaša u dosadašnjem toku Evrolige.

10. Markez Hajns (Panatinaikos)

Amerikanac je sezonu počeo u ekipi Dinamo Sasarija a pre početka druge runde TOP 16 faze Evrolige priključio se Panatinaikosu. Novopečeni član atinskih "Zelenih" do sada je uzeo samo jedan šut za tri poena u dresu Panatinaikosa, ali je od početka sezone postigao 25 trojki iz 60 pokušaja. Prosek od 41.7% ubačenih trojki je impresivan, a najbolje trojkaško veče Hajns je imao protiv Makabija kada je šutirao 5/7 van linije 6.75.

09. Vangelis Mancaris (Olimpijakos)


Prvotimac Olimpijakosa dospeo je među deset najboljih trojkaša u Evroligi ali je zauzeo tek devetu poziciju usled jako lošeg učinka u TOP 16 fazi. Tokom regularnog dela sezone Mancaris je beležio prosek od 46.33% pogođenih šuteva za tri poena (18/39), u prva dva kola TOP 16 faze nastavio je u sjajnom ritmu 5/8, pa je na prvih 12 utakmica imao 47% u šutu za tri. Statistiku je pokvario u prethodnih šest utakmica na kojima je pogodio samo dve od deset trojki. Uprkos tome, Vangelis Mancaris ima 25 pogođenih trojki iz 59 pokušaja što je 42.4% uspešnosti.

08. Viktor Klaver (Lokomotiva Kubanj)

Španski internacionalac poboljšao je sve aspekte svoje igre u tekućoj sezoni a posebno je poradio na šutu za tri poena. Prvotimac "Lokosa" imao je 42.9% pogođenih šuteva za tri poena tokom prve faze takmičenja, a jednako dobar učinak ima i u TOP 16 fazi. Na dosadašnjih osam utakmica Viktor Klaver je imao preko 50% ubačenih trojki, da budemo precizni, 54.5 procenata uz neverovatan učinak protiv Fenerbahčea kada je pogodio pet od pet šuteva.

07. Marko Simonović (Crvena zvezda Telekom)

Krilni košarkaš šampiona Srbije Marko Simonović našao se na listi najboljih trojkaša sa 42.9% ubačenih šuteva van linije 6.75. Srpski reprezentativac uputio je 77 šuteva za tri i pogodio 33 puta. Nešto bolji učinak Marko Simonović je imao u prvom delu sezone sa prosekom od 44.7% pogođenih šuteva za tri, dok je u TOP 16 fazi, za sada, na 40% ubačenih šuteva za tri poena.



06. Fabijan Kozer (Laboral Kuća)


Francuski internacionalac Fabijan Kozer popravio je svoj šut za tri poena u odnosu na prethodne sezone o čemu svedoči podatak da je pre tri godine imao 37.5% uspešnosti u šutu za tri, dok sada prebacuje 40%. Prvotimac Laboral Kuće pogodio je 28 od 65 trojki (43.1%) i njegov napredak je jedan od razloga što Kuća beleži sjajne rezultate u Evroligi.

05. Janis Strelnieks (Brose Baskets)

Sigurni smo da se procenti letonskog reprezentativca neće dopasti selektoru Srbije, imajući u vidu da će selekcija za koju nastupa Janis Strelnieks biti potencijalni rival "Orlova" u borbi za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Letonac u tekućoj evroligaškoj sezoni ima 44.6% uspešnosti u šutu za tri, odnosno 33 pogodaka iz 74 pokušaja. U TOP 16 fazi bio je sjajan protiv Žalgirisa (4/7) i Olimpijakosa (4/5).

04. Tomas Ertel (Anadolu Efes)

Vicešampion Turske ne igra na očekivanom nivou u TOP 16 fazi, a jedan od razloga je i taj što najbolji šuter ekipe ne beleži partije kakve se od njega očekuju. Kada pogledate statistiku Tomasa Ertela u regularnom toku sezone primetićete da je u šutu za tri poena imao 55% uspešnosti, dok u TOP 16 fazi procenti rapidno padaju na svega 33% ubačenih šuteva za tri poena. Kada se podvuče crta, Tomas Ertel trenutno ima 29 pogodaka iz 61 pokušaja što je 47.5% uspešnosti.

03. Nando De Kolo (CSKA)

"Bronzana" medalja ide u ruke još jednog sjajnog Francuza koji zajedno sa Milošem Teodosićem čini udarnu iglu moskovskog CSKA. Statistika Nanda De Koloa je fantastična u svakom pogledu, a kada je reč o šutu za tri poena, tu Francuz drži visok procenat od 48.4%. Samo na jednoj utakmici u Evroligi De Kolo nije postigao barem jednu trojku, a trenera CSKA može da raduje podatak da u TOP 16 fazi Francuz ima preko 50% uspešnosti u šutu za tri (53.6%).

02. Rajan Brekof (Lokomotiva Kubanj)

Krasnodarska Lokomotiva jedan je od dva kluba koji na ovoj listi ima dvojicu predstavnika. Australijanac Rajan Brekof zauzeo je drugo mesto sa 48.7% pogođenih šuteva za tri poena u tekućoj sezoni. Prvotimac Lokomotive Kubanj postigao je 37 trojki iz 76 pokušaja a najbolje veče imao je protiv Pinar Karšijake kojoj je u Izmiru ubacio 7 trojki iz 10 pokušaja.

01. Džon Dibler (Anadolu Efes)

Najbolji trojkaš u dosadašnjem toku Evrolige dolazi nam iz redova Anadolu Efesa. Amerikanac Džon Dibler dizao se na šut van linije 6.75 gotovo 100 puta, a jedini je igrač koji je uspeo da održi 50% uspešnosti u šutu za tri poena. Prvotimac Efesa postigao je 47 trojki iz 94 pokušaja, a Zvezda je na svojoj koži osetila kakav je šuter pošto je u prvom kolu TOP 16 faze ubacio 5 od 8 šuteva protiv šampiona Srbije.

Sada kada znate ko su najbolji trojkaši u tekućoj evroligaškoj sezoni imate sjajan osnov da sastavite svoj tim na "Fantasy Nova" turnirima i pokušate da ostvarite laku zaradu.

Laka zarada vas čeka iza ugla a neophodno je da se prijavite OVDE i pre početka večerašnjih utakmica sastavite ekipu u koju svakako treba da uvrstite i nekog od gore navedenih sjajnih trojkaša.

Ne propustite