Zbog ovih igrača vredi gledati Mundijalito!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 27.05.2015.
10:14
Izvor: Sportske.net

Tri dana uoči početka Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina za vas smo napravili spisak igrača zbog kojih veliki broj skauta pakuje kofere i hita ka Novom Zelandu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Međunarodna reprezentativna takmičenja uvek su dobra prilika da "lovci na talente" na jednom mestu vide ono najbolje što bi u budućnosti moglo da im donese bogatu zaradu i trofeje.

Ma koliko to surovo zvučalo, mladi fudbaleri predstavljaju neku vrstu modernih gladijatora koji na velikoj sceni imaju priliku da svojim kvalitetom obezbede sebi i svojoj porodici ugodan život zahvaljujući talentu koji poseduju.

Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina može se posmatrati kao fešta na kojoj skauti najvećih evropskih klubova imaju priliku da na jednom mestu prošetaju pored izloga sa "robom" i proberu one najbolje "komade" po pristupačnim cenama.

Tri dana uoči početka Mundijalita na Novom Zelandu, na kojem će učešće uzeti i reprezentacija Srbije, predstavljamo vam spisak igrača koji bi u godinama koje slede mogli da ostvare unosne ugovore i uspešne karijere.

Pre no što krenemo sa nabrajanjem igrača podsetićemo vas na to koji su od trenutno aktuelnih mladića pre samo dve godine nagovestili svoj potencijal na utakmicama Svetskog prvenstva U20 koje je odžano u Turskoj.

U takozvanoj klasi 2013. našli su se igrači poput Pola Pogbe, Harija Kejna, Kurta Zume, Žofrija Kondogbije, Huana Bernata, Paka Alkasera, Hesea i mnogih drugih koji su u minule dve sezone dokazali kvalitet nastupajući za neke od najvećih klubova na svetu.

Ukoliko budete pomno pratili dešavanja na predstojećem Mundijalitu, a nadamo se da hoćete makar zbog učešća reprezentacije Srbije, evo spiska igrača na koje morate da obratite pažnju. Neki od njih su vam dobro poznati, za neke ćete tek čuti ali njihova imena valja zapamtiti jer im se predviđaju uspešne karijere.

10. Andres Teljo (Kolumbija) - Momak rođen u Medeljinu u septembru će napuniti 19 godina. U debitantskoj sezoni za seniorski tim Envigada odigrao je 16 utakmica i preporučio se italijanskom velikanu Juventusu koji ga je prethodne zime pozajmio uz opciju kupovine.

Predstojeći Mundijalito biće prilika da se ovaj defanzivni vezista dokaže u dobrom svetlu i da svom matičnom klubu donese zaradu od milion evra a sebi obezbedi ostanak u Torinu.

9. Brajan Ročez (Honduras) - Napadač centralnoameričke države izborio se minule godine za ugovor u ekipi Orlanda koja nastupa u MLS-u. Tokom prethodne sezone postigao je 20 golova u Real Espanji čime je izrastao u drugog najboljeg strelca nacionalnog šampionata u Hondurasu.

Pravu priliku da se dokaže na velikoj sceni imaće na Novom Zelandu gde njegov nacionalni tim igra u grupi sa Nemačkom, Fidžijem i Uzbekistanom. Cena dvadesetogodišnjeg Brajana Ročeza trenutno se procenjuje na oko 600 hiljada evra.

8. Franko Akosta (Urugvaj) - Na veliku žalost najpoznatijih evropskih platiša devetnaestogodišnji napadač rođen u Montevideu već je primećen od strane Viljareala koji ga je "oteo" od Brage u januaru tekuće godine.

Prethodnih šest meseci Akosta je proveo u drugom timu Viljareala koji se takmiči u Segundi B ali se tamo još uvek nije dokazao što znači da će Mundijalito biti dobra prilika da pokaže zašto je Viljareal u njega uložio 1.5 miliona evra. Nadamo se da Franko Akosta svoj napadački potencijal neće iskazati 31. maja u duelu sa Srbijom ali će to svakako biti dobra prilika da ga vidimo na delu.

7. Markos 'Roni' Lopes (Portugal) - Za ofanzivnog veznog igrača Mančester Sitija verovatno ste već čuli. Brazilac sa portugalskim pasošem "ugrabljen" je od strane "Građana" ali je usled velike konkurencije poslat na kaljenje u Lil.

Mančester Siti zapazio je ovog mladića još 2011. godine kada ga je doveo u svoju omladinsku školu. Dve godine kasnije bio je deo prvog tima tokom priprema a nedugo zatim debitovao je za prvi tim u trećoj rundi FA Kupa protiv Votforda kada je na terenu zamenio Davida Silvu.



Na pomenutoj utakmici Markos Lopes je postigao prvenac u dresu "Građana" i sa 17 godina i 9 dana postao najmlađi strelac u istoriji Mančester Sitija. Njegova trenutna vrednost na tržištu procenjuje se na 2.5 miliona evra, a ukoliko niste imali prilike da ga gledate na delu u dresu Lila savetujemo vam da obratite pažnju na njega tokom Mundijalita.

6. Đovani Simeone (Argentina) - Pored toga što na svojim leđima nosi veliko breme zbog toga što je naslednik slavnog Dijega Simeonea, mladi Đovani spada u red najtalentovanijih napadača koje Argentina trenutno ima. Rođen je u Madridu dok je Dijego nastupao za Atletiko a sudbina je htela da 2008. godine pođe put Argentine gde je njegov otac počeo trenersku karijeru.



Prošao je sve mlađe kategorije River Plejta, profesionalni ugovor potpisao je 2011. godine, a dve godine kasnije dospeo je u prvi tim i debitovao u porazu od Himnasije iz La Plate. Za omladinsku reprezentaciju Argentine odigrao je 9 utakmica i postigao devet golova i to svih devet na minulom Kupu Južne Amerike za omladince koji je Argentina osvojila.

Tržišna vrednost napadača River Plejta procenjuje se na oko 2.5 miliona evra a ugovor sa argentinskim klubom ima do leta 2016. godine.

5. Kenedi (Brazil) - Puno ime i prezime ovog napadača Fluminensea glasi Robert Kenedi Nunjes do Nascimento pa smo u napadaču Fluminensea dobili kombinaciju predsednika Amerike i slavnog Brazilca Pelea.

Dosadašnje analize talentovanog napadača brazilske reprezentacije ukazuju na to da ima sjajnu levicu, da je tehnički potkovan, a jedna od mana bila bi ta što jako loše i vrlo retko koristi desnu nogu pa je defanzivci mogu da predvide njegov naredni potez.



Za usluge napadača Fluminensea zainteresovani su engleski velikani poput Mančester Junajteda ili aktuelnog prvaka Čelsija a specijalizovani sajt "transfermarkt" procenjuje Kenedija na 2 miliona evra što sigurno nije cifra koju će neki evropski klub platiti za njegove usluge.

4. Andrija Živković (Srbija) - Koliko god to nekima čudno zvučalo, krilni napadač Partizana spada među najveće potencijale koji će od 31. maja nastupiti na Mundijalitu na Novom Zelandu.

Veliki broj skauta iz Španije posmatraće srpskog reprezentativca koji iza sebe ima sjajnu polusezonu u Partizanu pa se očekuje da zablista u zemlji "Kivija" posle čega će verovatno uslediti transfer u neki od boljih evropskih klubova.



Fudbaler rođen u Nišu na tržištu vredi oko 3 miliona evra ali Partizan od njegove prodaje neće prihodovati mnogo imajući u vidu da poseduje samo 25% prava na sjajnog krilnog napadača.

3. Markos Giljerme (Brazil) - Reč je o devetnaestogodišnjem ofanzivnom veznom igraču Atletiko Paranaensea koji je zablistao u prvom timu i dobio poziv selektora omladinske reprezentacije uoči Kupa Južne Amrike za igrače do 20 godina.



Na pet odigranih utakmica u dresu "Selekaa" postigao je četiri gola i trenutno na tržištu vredi oko 3 miliona evra. O tome kakav je potencijal verovatno najbolje govori podatak da je Bajern iz Minhena zainteresovan za njegove usluge.

2. Julian Brandt (Nemačka)
- Kada na jednom mestu imate veliki broj mladih i talentovanih igrača nikada nije lako prognozirati ko će zablistati i biti prva zvezda turnira, ali po našem mišljenju ofanzivni vezista Bajer Leverkuzena ulazi u najužu konkurenciju za priznanje najboljeg igrača Mundijalita 2015.



Devetnaestogodišnji Julijan ponikao je u mlađim kategorijama Borgfelda, Obernojlanda i Volfsburga a nakon toga je u decembru 2013. godine prešao u Bajer Leverkuzen. U sezoni na izmaku Brandt se ustalio u prvoj postavi, upisao je 25 nastupa i postigao četiri gola.

Julian Brandt odlično se snalazi na pozicijama iza klasičnih napadača ali mu ni igranje u samom špicu napada ne predstavlja problem. Na sepcijalizovanom sajtu "transfermarkt" njegova aktuelna tržišna vrednost procenjuje se na 5 miliona evra a verujemo da će posle Mundijalita skočiti za nekoliko stotina hiljada evra.

1. Anhel Korea (Argentina) - Kada vas u omladinskim kategorijama porede sa Serhiom Aguerom a Atletiko Madrid izdvoji 7.5 miliona evra kako bi vas angažovao onda ste sigurni da vam fudbalski stručnjaci predviđaju blistavu karijeru.

Sjajni ofanzivni vezni fudbaler ponikao u San Lorencu prošlog leta imao je operaciju na srcu nakon čega više nije bilo prepreka da realizuje transfer u Atletiko Madrid koji ga je platio 7.5 miliona evra.



Krajem januara i početkom februara tekuće godine Anhel Korea bio je deo omladinske reprezentacije Argentine a sa četiri data gola uz Đovanija Simeonea vodio je "Gaučose" do titule prvaka.

Spisak igrača koji smo vam ovde predočili predstavlja skraćenu verziju pošto smo u svom "notesu" imali još nekoliko fudbalera koji su nam posebno interesantni i verujemo da će svoj kvalitet dokazati na Mundijalitu.

Samo u reprezentaciji Srbije posebnu pažnju treba obratiti na Predraga Rajkovića, Srđana Babića, Mijata Gaćinovića i Sergeja Milinkovića-Savića a tu su još Nemac Niklas Štrak, Meksikanac Dijego Gama, Urugvajci Giljermo Kutinjo i Dijego Pojet, te Kolumbijac Aleksis Zapata ili Portugalac Andre Silva.

Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina igra se od 31. maja do 20. juna na Novom Zelandu a posle ove analize ostaje vam da uranite zorom i pratite dešavanja sa Novog Zelanda kako biste se uverili kakav potencijal poseduju mladi fudbaleri sa različitih strana sveta.

Ne propustite

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JohnnyGrobar
Wednesday, 27.05.2015
19:30

Takodje ako je pozvan Eder Balanta za Kolumbiju morao je biti na listi jer je medju najtalentovanijim stoperima, momak je prosle godine igrao za A reprezentaciju na SP

avatar
baldekeita
Thursday, 28.05.2015
12:06

Balanta je 93,a ovde igraju 95 i mladji.

avatar
JohnnyGrobar
Wednesday, 27.05.2015
19:28

Ako je Gabriel Barbosa pozvan, a vi ga niste stavili na listu onda ste bas amateri. Decko je najveci brazilski potencijal, mesavina Mesija i Nejmara. Strasan igrac.

avatar
v5
Wednesday, 27.05.2015
17:12

Zaboravili ste Kelechia Iheanacha, i Lopes zasluzuje da se nadje na 1 mestu malo je reci da je igracina

avatar
Колатерална Штета
Wednesday, 27.05.2015
15:00

Сви ми који пичимо ФМ и знамо за ове играче :)

avatar
Toni Kroos
Wednesday, 27.05.2015
16:01

Mi bi dodali i: Gabriel Barbosa, Kraneviter, Mamana, Sergio Romero, Balanta.....

avatar
Nikola Nikola
Thursday, 28.05.2015
11:30

Sergio Romero ima 30-ak godina, možda su na Lukasa Romera mislio? A inače od svih gore nabrojanih, jedino Gabriel Barbosa ima pravo nastupa na ovom SP-u ('95 i mlađi).

avatar
Колатерална Штета
Thursday, 28.05.2015
00:20

Malcoma si zaboravio :D Mislim da Balanta i Barbosa ne igraju na ovom SP

avatar
baldekeita
Wednesday, 27.05.2015
12:34

Nadam se da ce i ljudi koji dobijaju plate u nasim klubovima kao skauti pogledati neki mec sa turnira i zapaziti nekoga,krajnje je vreme da pocnemo to da radimo.Muka mi je vise da gledam kako Norvezani,Svajcarci,Cesi...obrcu milione na mladim strancima dok mi stojimo u mestu.Jos neka od imena su:Stendera i Kempf(Nemacka),Donsah(Gana),Simon i Success(Nigerija),Barrera(Kolumbija),Lozano(Meksiko),Kalmar(Madjarska),Pereiro i Baez(Urugvaj)...Zanima me koliko je napredovao Aboagye koji je igrao i na prethodnom sampionatu i jos tada pravio razliku.Da prognoziram malo iako je to nezahvalno-Simeone ili A.Silva najbolji strelci,Rajkovic najbolji golman,a Stendera najbolji igrac turnira.

avatar
Marko Djordjevic 035
Wednesday, 27.05.2015
13:32

Hirving Lozano ? :)

avatar
baldekeita
Wednesday, 27.05.2015
16:05
avatar
juventino
Wednesday, 27.05.2015
14:23

Donsah je igrac Juventusa od prvog jula :-)

avatar
ujka Vanja
Wednesday, 27.05.2015
11:20

Kad/ako udjemo u Ligu Sampiona trebalo bi da dovedemo makar dvojicu od ovih mladih reprezentativaca,kod nas ce imati priliku da se razvijaju,a verovatno nece biti alavi kad je plata u pitanju.I sto je najvaznije mogli bismo visestruko da zaradimo kasnijom prodajom.

avatar
Surovi
Wednesday, 27.05.2015
10:42

Fali ovde Lazar Cirkovic :D

avatar
KecmanLFC
Wednesday, 27.05.2015
10:27

,,Koliko god to nekima čudno zvučalo, krilni napadač Partizana spada među najveće potencijale koji će od 31. maja nastupiti na Mundijalitu na Novom Zelandu.'' Šta znači ova rečenica? Pa svi mi znamo da je Andrija jedan od najvećih potencijala na svijetu ispod 20 godina. On je vrhunski potencijal. Dovoljno je sjetiti se samo prvenstva Evrope prošle godine preko kojeg smo se i kvalifikovali. Vozao je Njemce samo tako! Uzgred, gdje vam je njemački napadač Selke koji je takođe dominirao na tom prvenstvu? Na ovoj listi je bilo i mjesta za Ivana Šaponjića!

avatar
Nikola Nikola
Wednesday, 27.05.2015
13:33

Selke ne igra na ovom prvenstvu. Nije me dotačinjalo zašto, tako da ne znam razlog za isto.

avatar
baldekeita
Wednesday, 27.05.2015
16:04

Povredjen je Selke.

avatar
DjovaneElber
Wednesday, 27.05.2015
10:24

Iskreno jedino sam cuo za Brandta i Zivkovica a i gledao sam ih, opaki su igraci...Mada bih ja izdvojio jos od nasih Rajkovica i malog Mijata Gacinovica po meni najboljeg naseg igraca uz Zivkovica

avatar
baldekeita
Wednesday, 27.05.2015
16:04

Sergej je bolji od Mijata i to dosta.

avatar
Nikola Nikola
Wednesday, 27.05.2015
22:05

Slažem se. Na prošlom prvenstu je za ono malo, iz dobro poznatih razloga, što je igrao, pokazao je neverovatnu tehničko-fizičku dominaciju u odnosu na vršnjake. A kupio me je sa ona dva lukava pokušaja sa pola terena, neverovatno, zaista. A takođe je u ovom drugom delu sezone, kada je počeo ozbiljnije minute da dobija, pokazao da je već sad klasa za belgijsku ligu.