Sedam debitanata u reprezentacijama od kojih se mnogo očekuje!

Autor: Dragan Milosavljević
četvrtak 26.03.2015.
23:04
Izvor: Sportske.net

Nema sumnje da su odličnim igrama ove sezone svi zaslužili poziv u nacionalne selekcije.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Ovog vikenda je na programu pauza kada su u pitanju nacionalni šampionati ali fudbal će se igrati širom sveta.

Kao i uvek, najzanimljivije će biti na "Starom kontinentu". Očekuje nas pregršt zanimljivih utakmica u okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope koje se igra 2016. godine u Francuskoj.

Na tim mečevima će nastupiti i nekoliko debitanata koji su u prethodnom periodu pružali sjajne partije za svoje klubove i na taj način zaslužili poziv u svoje nacionlane selekcije.

Ono što nas najviše zanima jeste kako će se naši debitanti uklopiti u selekciju. Od Petra Škuletića i Filipa Kostića selektor Ćurčić dosta očekuje. Da li će ovo osveženje u ekipi doneti pozitivan pomak u našoj igri, ostaje da vidimo i da se nadamo da će se "Orlovi" iz Portugala vratiti sa dobrim rezultatom.

Kada su u pitanju strani debitanti, velika pažnja je usmerena na Harija Kejna, ali i pored njega ova sedmorica će pokušati da upišu svoje prve minute.

Nabil Fekir (Francuska)

Fekir

Poslednji produkt Lionove omladinske škole. Ima 21 godinu i igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača. Prošle sezone je imao samo  11 nastupa, ali je zato ove nezamenljiv u igri ekipe sa "Žerlana". Sa Alkesandreom Lakazetom predstvalja ubitačan tandem u igri Liona. Ove sezone je postigao 11 pogodaka i zabeležio 10 asistencija. Sasvim zasluženo se našao na spisku "Petlova".

Franko Vazkez (Italija)

Italy Soccer Serie A

Paoulo Dibala nije jedini igrač koji vuče igru Palerma ove sezone, tu je i sjajni Vazkez. Dosta je viskok,  stabilan i elegantan na lopti. Podseća na one nekadašnje vezne igrače koji su nosili broj 10 na leđima. Odrastao je u Argentini ali je rešio da uzme državljanstvo zemlje u kojoj mu je rođena majka. Da li će krenuti stopama Kamoranezija koji se domogao titule prvaka sveta, ostaje da vidimo.

Fabinjo (Brazil)

France Soccer League One

Monako ove sezone igra sjajno, ali se mora priznati da je njihova eliminacija Arsenala iz Lige šampiona bila veliko iznenađenje. Jedan od najboljih igrača "Kneževa" je i bek Fabinjo. Ima 21 godinu. Njegov poziv u selekciju nije iznenađenje ako se uzme u obzir da će Dani Alveš biti odsutan. Ipak, očekuje se da će u prvoj postavi Brazila šansu dobiti bek Porta, Danilo.

Vitolo (Španija)

Germany Soccer Europa League

Vitolo je član Sevilje a pre nego što je prešao u Andaluziju, nastupao je za Las Palmas. On je odličnim partijama kako u Primeri tako i u Ligi Evrope, skrenuo pažnju na sebe i sasvim zasluženo se nalazi na spisku reprezentativaca Španije. Ove sezone je jedan od ključnih igrača u ekipi Unaia Emerija. Ima 25 godina.

Bas Dost (Holandija)

Germany Bundesliga Soccer

Ukoliko vas čak i malo zanima Bundesliga, sigurno ste ove sezone čuli za ime Bas Dost. Ovaj Holanđanin je u neverovatnoj golgeterskoj formi ove sezone i uz De Brujnea predstavlja udarnu napadačku iglu u ekipi "Vukova". On je u 11 utakmica u kojima je startovao, postigao 13 golova. Volfzburg se trenutno nalazi na poziciji broj 2. i sasvim je izvesno da ćemo ih sledeće sezone gledazi u Ligi šampiona.Posle povrede Van Persija, bilo je sasvim očekivano da se nađe na spisku Gusa Hidinka.

Kurt Zuma (Francuska)

Britain Soccer League Cup

Ovim pozivom u nacionalnu selekciju od strane Dešampa, Zuma je započeo, po svemu sudeći, svoju dugačku reprezentativnu karijeru. Zumi nije nepoznato kako se brane boje "Petlova" budući da je prošao sve mlađe selekcije. Ima svega 20 godina, ali nema sumnje da je već sada jedan od stubova odbrane Francuske selekcije.

Janik Fereira-Karasko (Belgija)

Monaco Soccer Champions League

Poziv ovog igrača Monaka nije iznenađenje ukoliko se uzmu u obzir njegove igre ove sezone u dresu Monaka. Takođe, politika koje se pridržavaju Belgijanci je jasna kada su u pitanju mladi i talentovani igrači. Kada jedan igrač zasluži poziv u nacionalnu slekciju,nema vraćanja u mlađe selekcije. Nema sumnje da će u društvu De Brujnea, Azara, Oriđija moći mnogo toga da nauči.



Ne propustite