"Pobegli" iz Junajteda i proslavili se!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 04.04.2015.
10:58
Izvor: Sportske.net

Evo spiska od 7 fudbalera koji su napravili velike karijere ili ih tek prave nakon što su otišli iz Mančester Junajteda.

Beta/AP Photo/Shuji Kajiyama
Beta/AP Photo/Shuji Kajiyama

Povezane vesti

Jedan od najuspešnijih klubova na svetu jeste Mančester Junajted, a kroz njega je prošlo mnogo poznatih i kvalitetnih igrača. Ipak, nisu svi uspeli da izgrade svoje ime u ovom klubu, mnogi su sreću kasnije potražili u drugim ekipama u kojima su uspešno gradili karijeru.

Navešćemo samo sedmoricu u novijoj istoriji kluba, vi ćete se sigurno setiti još nekog...

Diego Forlan

Urugvajski napadač je doveden sa 22 godine za skoro 7 miliona funti, ali nije uspeo da se nametne ser Aleksu.

Kasnije je svoje ime gradio u Španiji, prešao je u Viljareal koji ga je "revitalizovao" i doveo u stanje koje se očekivalo od njega. Nakon prelaska u Atletiko Madrid postao je još bolji i jedan od najboljih napadača u Evropi u tim trenucima.

Na SP u Južnoj Africi je bio jedan od najboljih igrača, predvodio je zajedno sa Luisom Suarezom svoju reprezentaciju do polufinala. Ovde je bio i najbolji strelac šampionata.

Đerar Pike

Nije imao mesta pored Vidića i Ferdinanda u timu Aleksa Fergusona, pa je morao svoju sreću da potraži na drugom mestu. Danas je jedan od oslonaca trenutno prvoplasirane ekipe na tabeli španskog šampionata.

Iz Junajteda je otišao samo za 5 miliona funti.

Pol Pogba

Ovaj fudbaler se proslavio u poslednje dve sezone u Juventusu, momak je jedna od najvećih grešaka Aleksa Fergusona (ako se uopšte može reći za Fergusona da je pravio greške imajući u vidu da je osvojio sve).

Igra fenomenalno ove sezone i zainteresovao je sve vodeće klubove sveta, među njima i Mančester Junajted koji prema pisanjima pojedinih medija želi da ga vidi ponovo u svojim redovima.

Sadašnja vrednost mu je nepoznata, ali cifra je definitivno preko 60 miliona funti.

Ben Foster


Odigrao svega 12 mečeva za Mančester Junajted u Premijer ligi, ni on nije imao mesta u timu pored Van Der Sara koji je tada bio prvi izbor.

Foster je doveden kao buduća zamena za Petera Šmajhela, ali se ispostavilo nešto sasvim drugo.

Ipak, nakon odlaska iz Junajteda 2010. godine on je "revitalizovao" svoju karijeru, sada odlično brani za VBA, branio je i za reprezentaciju Engleske.

Đuzepe Rosi

Jedan od najboljih napadača Serije A u ovom trenutku ima ogromnih problema sa povredama nije dobio pravu priliku u Mančester Junajtedu iako je doveden kao veliki potencijal.

Pravi potez je napravio povratkom u Parmu gde je počeo karijeru, da bi prelazak u Viljareal bio verovatno najbolji potez. Bio je glavna uzdanica "podmornice", postao i uzdanica nacionalnog tima.

Tim Hauard


Jedan od najboljih golmana Premijer lige u ovom trenutku iako je već u godinama.

Trebalo je da se bori sa Fabijanom Bartezom za mesto među stativama, ali je najveći problem za njega predstavljala greška nakon koje je Mančester Junajted ispao u osmini finala od Porta u Ligi šampiona 2003. godine. Kerol ga je zamenio kasnije, nije više dobijao priliku da se dokaže u Junajtedu.

Danas brani odlično u Evertonu, jedan je od najsvetlijih tačaka ove ekipe koja ne igra dobro ove sezone.

Rajan Šoukros

Fudbaler koji je svoju profesionalnu karijeru počeo u Mančester Junajtedu, ali nije odigrao niti jedan meč Premijer lige.

Ipak, nakon pozajmice Stouku gde se odlično pokazao prešao je u taj tim "za stalno" gde i dan danas igra, a dobijao je čak i poziv reprezentacije za koju je odigrao jedan meč.



Ne propustite