Ma kakav Leo i Pep, sveto fudbalsko trojstvo čine Portugalci!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 29.03.2017.
11:36
Izvor: Sportske.net

Ovo se nikada nije desilo u istoriji fudbala...

EPA/ALESSANDRO DELLA BELLA
EPA/ALESSANDRO DELLA BELLA

Povezane vesti

U najnovijem izveštaju o primanjima fudbalera, u koji se računaju plate, bonusi i naravno marketing, Kristijano Ronaldo je za prošlu godinu dobio Lea Mesija.

Naime, Portugalac zarađuje oko 87.5 miliona evra, 11 više od svog večnog rivala.

Na trećem mestu je Nejmar sa 55.5 miliona, četvrti je Bejl sa 41, a listu top pet zatvara Ezekijel Laveci sa 28.5 miliona koje zarađuje u Kini.

Lista će biti promenjena kada na nju uđu Tevez koji ima najjači ugovor na svetu i još par igrača koji su stigli u Kinu, poput Hulka, Oskara i još nekolicine.

Što se tiče trenera, Murinjo zarađuje od ugovora i sponzora blizu 30 miliona evra po sezoni, daleko više od Gvardiole. U stvari, Pep je na petom mestu, ispred njega su Lipi koji trenira Kineze, zatim otpušteni Loran Blan i Karleto Anćeloti.

Naravno, Murinjo ima ugovore Hublo satovima, Jaguarom, BT Sportom, Adidasom, EA Sportsom i Atlantis hotelima.

Zbog toga zarađuje duplo više od Pepa koji i ne krije da ne voli obaveze van terena.

Zanimljivo da je Blan našao mesto na listi, iako je dobio otkaz u PSŽ jer je navodno isplaćen, odnosno na ime odštete je dobio 20 miliona evra!

Na kraju, recimo i da je najuticajniji menadžer Mendeš, koji je u uporednoj analizi vrednosti igrača ispred Mina Rajole, pa možemo da zaključimo da Portugalci vladaju svetom u fudbalu, kada su zarade u pitanju.

Ne propustite

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 29.03.2017
19:07

Messija u reprezentaciji prati nevjerovatan maler od pocetka karijere,iako se trudi koliko moze,doveo je argentinu do 3 finala,ukljucjuci i ono 2007 kada je bio jako mlad...Dok Ronalda prati nevjerovatna sreca,ne samo u reprezentaciji nego u klubu...On ima tu srecu da je sve najvaznije trofeje uzimao u poslednjim trenucima...Eder ga je proslavio u finalu Eura,toga momka sada nema ni na mapi,a sve zasluzge za osvajanje prvenstva je pripalo Ronaldu,iako nije ni igrao u finalu...Onda dvije titule Lige Sampiona,sve zasluge su opet pripale Ronaldu iako je Ramos donio trofeje.

avatar
scofield
Thursday, 30.03.2017
02:55

osecam da places.

avatar
Golzalo Higuain
Wednesday, 29.03.2017
17:54

nije ovo tacno i glupo je trazimo ko je najvise.zaradio i svako zna sa je to rajola!!!

avatar
Povratak_Otpisanih
Wednesday, 29.03.2017
14:54

E moj Smorinjo za sta ti dobijas 30milki. 😂😂

avatar
Chelseamacedonia
Wednesday, 29.03.2017
17:37

da se svadja sa doktorkama i sudijama....

avatar
fudbalska azbuka
Wednesday, 29.03.2017
12:24

Fudbalska prevar 21vijeka, zeli se vilikom zaradom pokazati kako su Ronaldo i Murinjo najveci, Zar moze Ronaldo biti najveci, ako se znaju laki protivnici Reala u LS, i dva srecna finala po Real. Zar se Murinjo moze pohvaliti, Murinjo koji je doveo Celzi da se bori za ispadanje, Murinjo koji je razbijen u LS, od strane Barse, Bajerna, Dortmunda,Atletika i PSG. Murinjove ekipe u LS imale igru kao Ludogorac i Legija.

avatar
A.Shevchenko 7
Wednesday, 29.03.2017
12:46

Desi Esade lutko.

avatar
Wednesday, 29.03.2017
21:20

tacno je on , stalno pominje neku fudbalsku azbuku

avatar
Basket
Wednesday, 29.03.2017
18:53

pokupit će 40

avatar
Black&White
Wednesday, 29.03.2017
13:41

Murinjo je sa Portom i Interom osvojio LS...Sa Interom je osvojio sve..Sa Celzijem 4 titule u Engleskoj... da mu ne nabrajam sad trofeje sve.... Pratis fudbal od juce ili ?? Sta reci za Ronalda koji ima vise golova nego mecha 600 komada otprilike Evropsko prventsvo, 3,4 lige sampiona zlatne lopte ,kopacke to samo prsti .??? Ko tebi drma kavez ?rezultat je jedino merilo u fudbalu a ne neke glupe konstatacije ?? Postenije je reci ne volim ni Ronalda ni Murinja nego lupati ko maskim po diviziji

avatar
NIKE
Wednesday, 29.03.2017
13:41

Ovaj profil koristi kad želi da ne pokupi 30+ minusa na osnovu imena:D

avatar
NIKE
Wednesday, 29.03.2017
12:01

Zato fudbal i ide silaznom putanjom, jer njim valadaju Portugalci.

avatar
malialejandro4LFC
Wednesday, 29.03.2017
15:55

Au a taj isti portugalac vam je najbolji trener u istoriji kluba..

avatar
malialejandro4LFC
Wednesday, 29.03.2017
22:21

@Chelseamacedonia ma svakako,on je vodio igrace i sve to pa onda ce vam je i sad doneti on ne Italijan

avatar
Chelseamacedonia
Wednesday, 29.03.2017
17:42

titule nam doneo Roman Abramowitsch.

avatar
HHadzimontagic
Wednesday, 29.03.2017
11:58

Znate onu staru para vrti gdje burgija nece. Velike mocne firme Koje sponzorisu velike sportiste i politicare, one mogu sve, one mogu da podignu slavu sportisti, i propagandom da ga ucine vecim, isto kao sto pokusavaju da Ronalda ucine vecim od Mesija, isto kao sto pokusavaju Murinja da ucine najvecim. Nije tacno, to je fudbalska prevara. Real je uvelicava na celu sa Ronaldom, Real je osvojio jednu ligu, sa mnogo zutih i crvenih kartona, igrali su kao da se bore za ispadanje, svaka utakmica im je bila kao za ispadanje. Real je osvojio dva puta LS, na srecu, kako kroz zreb tako i finala, luda sreca na strani Reala, Ovdje se vidi da je Real nula ekipa, da nisu zasluzili da budu bolji od Atletika, a ne da se porede sa Barsom. Ali markenting i mocne firme i ljudi, preko medija pricaju pricu, a niko ne pise istinu. Zato kad pogledate na YOTUBE utakmice Reala, nece te moci da vidite snimak sudijskih gresaka, kako se ne svira faul za protivnika, kontra i gol. Ne mozete da vidite kako se svira nepostojeci penal, samo se gleda izvodjenje penala. Murinjo sta reci za njega, on je prevodioc, koji je igrao sve samo ne fudbal, igra Intera protiv Barse je bila sve samo ne fudbal. Neki ce reci pobijedio je Murinjo, pa u fudbalu se dogadja da pobijedi losiji, jos kada te sudije proguraju, zasto ne. Ali je taj Murinjo razbijen u LS, od Barse, Bajerna i Dortmunda. Onda je Murinjo otisao u Celzi, i misli da igra svoju igru, misli loto je svaki dan, Zato je dobi po nosu od Atletika i PSG. Murinjo doveo Celzi da se bori za opstanak. Neka te firme velike i veliki menazderi prosipaju znanje PINGVINU i kompaniji. Murinjo i Ronaldo dvije fudbalske prevare. Ronaldo ne zna napraviti dribling. Ronaldo je samo vrhuski strelac koji se zan postaviti na pravom mjestu, u pravo vrijeme.

avatar
puyol
Wednesday, 29.03.2017
11:43

A one stotine miliona što su oprali preko Irske to niste računali.