"Kako šutne da gol", i Srbin je na listi!

Autor: Boris Jovanović
utorak 25.11.2014.
15:24
Izvor: Sportske.net

Znate kada ovo kažu? Kome je potrebno najmanje pokušaja da postigne gol u top evropskim ligama. U top 5 i srpski napadač!

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Dijego Košta ove sezone igra neverovatno, a kada uporedite pokušaje i golove doći ćete do prostog zaključka, Brazilac koji igra za Španiju je najproduktivniji fudbaler današnjice.

Košta je pogodio 11 puta protivničku mrežu, a potrebno mu je manje od 3 šuta na gol da savladao protivničkog čuvara mreže.

Odigrao je 10 mečeva, ukupno šutirao 32 puta. Sve to je uradio za ukupno 841 minut.

Na drugom mestu je još jedan strelac iz Premijer lige, Argentinac Leonardo Uljoa iz Lestera. Dok je davao golove na početku sezone, "Lisice" su igrale iznad očekivanja, od kada je stao, nema bodova za tim koji se posle decenije vrartio u PL.

Uljoa je dao 5 golova, on je najmanje puta pokušao od svih igrača u top, samo 16 puta što je očekivano jer Lester ne igra baš napadački fudbal. Na terenu je proveo 933 minuta, potrebno mu je 3.12 pokušaja da postigne gol.

Slika

Slede trojica igrača koji imaju isti odnos pokušaja i golova. Jedan je Nejmar koji je dao 11 golova, ali dosta puta je šutirao čak 37. Brazilac je ipak manje minuta proveo na terenu od Košte i zanimljivo da je ove sezone u Barsi davao gol na svaka 74 minuta.

Isti odnos pokušaja i golova kao Nejmar imaju dvojica igrača iz Serije A, Japanac Honda i naš Filip Đorđević.

Njih dvojica pogodili su mrežu po 5 puta, ukupno su imali po 20 pokušaja, Đorđević je proveo 60 minuta manje na terenu od fudbalera Milana. Srbin daje pola gola po meču, a kao ni Honda nije baš standardan.

Naime, za vikend su u derbijima protiv Juventusa, odnosno Intera, pomenuta dvojica igrača ušla u igru u finišu.

Na listi su još trojica igrača iz Primere, Benzema, Larivej i Baka, sva trojica dali su po 7 golova, i zanimljivo da su sva trojica šutirala po 24 puta i potrebno im je da u proseku šutnu 3.43 puta po meču kako bi dali gol. U top 10 su još Fekir iz Liona koji je dao 6 golova iz 21 pokušaja, kao i odlični Naser Čadli iz Totenhema sa istim učinkom.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
S-I-M-K-E
Tuesday, 25.11.2014
16:29

Benzema ni ne smije mnogo da sutira,a zna se i zbog koga,tako da je razumljivo zbog cega je pri samom vrhu....

avatar
Hala Madrid 10!
Tuesday, 25.11.2014
17:11

Isti je slucaj bio i sa Viljom i Ibrom dok su igrali za Barselonu,zna se zbog koga.