Istraživanje pokazalo - Ovih sedam klubova najpametnije troše na transfere

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 06.02.2017.
12:43
Izvor: Sportske.net

"Businessinsider.com" je napravio listu od sedam klubova koji najpametnije troše na transfere.

BETA/AP Photo/Alexey Filippov
BETA/AP Photo/Alexey Filippov

Povezane vesti

Portal koji se bavi finansijama, između ostalog i u sportu, napravio je listu od sedam fudbalskih klubova koji najpametnije ulažu u transfere i transfer politiku.

Oni su sproveli istraživanje u kojem su kao faktore uzeli poziciju na tabeli, potrošen novac, plate za igrače, broj skauta i ulaganje u skauting, sistem fudbalskih akademija, transfer budžet, zarade koje nisu od transfera i mnoge, mnoge druge faktore, tako da možemo reći da je istraživanje dosta pouzdano.

7. Sautempton


Klub koji ima sjajnu akademiju (koja im je donela i najviše bodova u ovom istraživanju) prodao je igrače poput Lalane, Bejla, Volkota, a takođe ima i sjajan skauting, doveli su Manea za 10 miliona, prethodnog leta su ga prodali za 34 miliona funti.

6. Napoli


Nalaze se na visokom mestu na tabeli italijanskog šampionata, iako su prodavali svoje najbolje igrače u prethodnom periodu. Prodaja Iguaina za 90 miliona evra je doprinela njihovom visokom plasmanu u ovom istraživanju.

5. Totenhem


Drugi su na tabeli Premijer lige, a poznati su po striktnosti svog budžeta na plate igrača. Retko ćete videti da neki igrač Totenhema prima preko 100 hiljada funti nedeljno, što je slučaj kod ostalih ekipa u vrhu Premijer lige. Skauting je dobar, Dele Ali je najbolji primer, pošto je doveden za 5 miliona funti, a dobra im je i akademija, dokaz je Hari Kejn.

4. Everton


Razlog zašto se oni nalaze na ovako visokom mestu u ovom istraživanju jeste budžet za plate igrača koji je daleko, daleko manji od najvećih šest timova Premijer lige. Uprkos tome, oni su visoko plasirani u Premijer ligi, nalaze se na sedmom mestu. Pored toga, u svojoj ekipi imaju nekoliko igrača koji vrede preko 20-30 miliona funti.

4. Monako


Na samom su vrhu Lige 1, iako imaju daleko manji budžet od PSŽ-a. Imaju dobar osećaj za talente, dobro su se oparili od Marsijala koji je prodat Mančester junajtedu za 32 miliona funti. Čak i sada imaju nekoliko kvalitetnih fudbalera koje bi mogli da prodaju za veliki novac, barem trojica vreme minimum 30 miliona funti. Oni su u ovom istraživanju podelili četvrto mesto sa Evertonom.

2. Sent Etjen


Trenutno petoplasirana ekipa Lige 1, zbog budžeta za plate je trenutno ovako visoko plasirana u ovom rangiranju.

1. Atletiko Madrid


Madridski gigant se nalazi na prvom mestu. Ekipa koja je igrala finale Lige šampiona prošle godine ne dovodi zvezde u svoj tim, kao što rade Real Madrid i Barselona, već pronalaze sjajne mlade igrače koje kasnije mogu prodati za ogromne svote novca. Što je najbolje od svega i što ih odvaja od drugih, veoma retko greše u proceni. Posebno su poznati po svojim napadačima koji su odlazili u velike klubove, poput Aguera, Toresa, Košte, Falkaa...

Kako vam se sviđa ovo istraživanje i da li imate neku primedbu?


Ne propustite

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 06.02.2017
14:46

slazem se sa svima da tu Borusija i Porto moraju biti a i ovaj moj Juve mogao bi naci mijesto u top deset a Atletico je zasluzeno prvi

avatar
Messi plati porez :D
Monday, 06.02.2017
16:44

90 miliona za Higuaina? I dan danas je smijesno... Svaka cast za Pogbu, ali 90 milona za onog panja?

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 06.02.2017
17:54

cuj ovako niko ne kaze da su svi transferi vrhunski odradeni ali u globalu Juve sjajno posluje ali imam osjecaj da ovo pisem nekome tko ce opet to shvatiti polovicno pa se bojim one stare Uzalud mi trud sviraci !!!

avatar
P. S.
Monday, 06.02.2017
14:45

Ako su tema klubovi koji najpametnije TROŠE na transfere, onda je nebitno koga su i za koje pare prodali, koliko sedmično plaćaju igrače itd. Ovo mi više liči na ocene finansijskih rezultata transfer politike klubova generalno ili nešto slično tome? Ako bi se u jednoj cifri davali rezultati 'pametnog trošenja na transfere' onda bi to po meni bila razlika između trenutne vrednosti kupljenih igrača i uloženog novca za njihovu kupovinu, pa sad to možemo računati na nivou jedne sezone, nekog perioda ili kako god.

avatar
Bidza i Tridza
Monday, 06.02.2017
14:33

Dve cetvorke imate :)

avatar
Boris Radulović
Monday, 06.02.2017
14:11

A dje je Porto? Ljudi su ubjedljivo najvise zaradili od transfera igraca u zadnjih 15 godina.

avatar
Ayrton Senna
Monday, 06.02.2017
14:07

A gde su tu Porto i Benfika? A i Borusija Dortmund mora biti u vrhu ovog istraživanja, a iz Španije još Sevilja i Atletik Bilbao.

avatar
Baron
Monday, 06.02.2017
13:59

Porto. Koliko se secam jedina ekipa koja je prodala vise od 5 igraca preko 30-40 miliona.

avatar
Sporske me ugasile
Monday, 06.02.2017
13:58

Porto ,Ajax(malo manje u poslednje vreme) i Sevilla su takodje odlicni sto se tice transfera iz kluba i u klub . Da ste pravili top10 verovatno bi neki od ova 3 tima sto sam spomenuo bili tu

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 06.02.2017
13:56

Marsijal nije prodat za 32 miliona vec za 80 miliona

avatar
Jack Rackham
Monday, 06.02.2017
14:50

Ne nego za 32, a toliko moze da bude sa bonusima npr ako osvoji zlatnu loptu ili da preko 20 golova u sezoni, tako nesto, al uglavnom je placen 32 milona

avatar
CZYNWA
Monday, 06.02.2017
13:55

Сент Етјен никако није заслужио да се нађе на листи, јер ем нису у врху ни у Француској, а камоли у Европи, ем нису продали неке играче за велике суме, ако се гледају само плате, ставите онда и Борац из Бањалуке на листу, они не троше ништа на плате. Са друге стране, Борусија,Порто, Бенфика, Спортинг и Севиља су МОРАЛИ бити на овој листи, испред Евертона и Тотенхема (јер они солидне паре дају на куповине типа Боласи,Нијасе, Ванјама, Јансен...) па чак и Наполија. Моја листа бо изгледала овако: 1.АТМ, 2.Бенфика, 3. Севиља, 4.Монако, 5.Борусија Дортмунд, 6.Сотон, 7.Порто (мало су заказали у задење 2-3 године)

avatar
Steffi
Monday, 06.02.2017
13:45

Benfika, Porto?