Imena mi mog...

Autor: Miloš Marković
četvrtak 31.07.2014.
15:06
Izvor: Sportske.net

Da li ste doživeli da vas ljudi pomešaju sa nekim drugim? Pred vama je lista naivnih fudbalskih pogrešaka sa potencijalno velikim posledicama.

Beta/AP Photo/Andre Penner
Beta/AP Photo/Andre Penner

Povezane vesti

U fudbalskom svetu postoji nekoliko slikovitih primera grešaka povezanih za lična imena, nazive klubova, grešaka koje sa distance deluju smešno i zabavno, ali u trenutku mogu da napravi znatnih problema.

Prva na listi je Litvanija.

Crveneli su organizatori Evropskog prvenstva 2008. godine, kada je došlo do greške u kome su učestvovale Litvanija i Letonija. Naime, u oficijalnom programu meča u Pragu, umesto Litvanske istaknuta je letonska zastava, čak je i intonirana pogrešna himna.

Prihvativši pogrešku, predstavnik za medije Vaclav Tiči, pri češkom savez, kao i njegov zamenik, dali su ostavke na svoje funkcije.

Robi Kin kao nepoznati navijač.

Amerikanci ulažu u fudbal, ali javnost još uvek nije u dovoljnoj meri upoznata sa evropskim fudbalskim zvezdama i poznatim fudbalerima kakav svakako jeste Robi Kin.

kin-600-20140731030350

Pozirajući sa Bekamom i glumcem Raselom Brendom na meču Lejkersa, Kin je nazvan 'nepoznatim NBA fanom0 od strane medija u Americi.

Guti i porodična ljubav.

Sećaju se svakako navijači Real Madrida da je legendarni Guti u jednom trenutku svoje karijere optužen da je homoseksualac. U medijima se pojavila slika poljupca sa osobom kratke kose, za koju je kasnije ljutiti Guti i njegov agent Zoran Vekićtim objasnio da je Gutijeva sestra.

Zbunjeni Vukovi.

Ekipa Sandej lige, amaterskog takmičenja, pod nazivom Oxbarn Sports nalazila se 1973. godine na turneji u Nemačkoj. Ovaj tim je iz Vulverhemptona, a u nemačkoj javnosti su upravo najavljeni kao Vukovi.

Igrali su prijateljsku sa ekipom Majnca, došlo je na hiljade navijača očekujući engleskog velikana. Kada su amateri shvatili da je došlo do zabune, obavestili su Nemce o svom pravom identitetu pre utakmice koja je završena rezultatom 21-0.

Narko bos Ramon Kalderon.

Predsednik Real Madrida našao se u nezavidnom položaju kada mu je na njujorškom JFK aerodromu zabranjen ulaz u zemlju.

kalderon-600-20140731030456

Naime, njegovo ime je iskočilo crvenom bojom, obezbeđenje je reagovalo pomešavši ga sa narko bosom koji se nalazio na listi najtraženijih begunaca. Zadržan dva sata na aerodromu, kalderon je morao da se obrati ministru inostranih poslova za pomoć.

Preminuli Tijago Silva.

Brazilski reprezentativac se iznenadio kada je u portugalskoj javnosti čuo vesti o svojoj pogibiji. 'O Crime' je naime izvestio o smrti fudbalera 2008. godine, na svojoj naslovnici objavivši sliku brazilskog reprezentativca.

Greška je nastala činjenicom da se zaista poginuli fudbaler i zove Tijago Žoza da Silva, igrač manje poznatog drugorazrednog tima, Estacio.

Sova napadač.

Maskota Oldam Atletika, sova Čedi, izbačen je sa stadiona jer je zbunio pomoćnog sudiju. Stajavši pored linije na meču protiv Piterboroa, Čedi je ugrozio akciju svog tima, tako što je pomoćni podigao zastavicu sa nepostojeći ofsajd u kome je maskotu pomešao za napadača Korazina.

sova-600-20140731030535

Pravdajući se Čedi je rekao: „Jeste, bio sam pored linije i nosio sam dres, ali takođe sam imao i veliku, glavu sove!“

Dvostruka srpska opasnost.

Blizanci Srđan i Zvezdan Čebinac namučili su Keln na probi, šezdesetih godina. Impresionirani Zvezdanovim veštinama, bundesligaši iz Kelna su odlučili da srpskom ponude ugovor, ali su umesto njega formular na potpis dali (manje talentovanom) bratu Srđanu.

Proklinjući svoju sreću, Srđana su poslali na pozajmicu u Fortunu, žaleći za Zvezdanom, koji je sa uspehom branio boje Nirnberga.


Ne propustite