Igrači koji su se radovali protiv bivšeg kluba

Autor: Dragan Milosavljević
petak 13.03.2015.
23:11
Izvor: Sportske.net

Jeste fudbal posao, ali treba nekada i čovek biti.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Dosta je igrača u svetu fudbala koji su postizali pogotke svojim bivšim klubovima, a među njima je dosta onih koji su u tim trenucima pokazali poštovanje prema navijačima bivšeg kluba.

Naravno, ima i onih koji nisu imali poštovanja.

Poslednji primer je radovanje defanzivca PSŽ-a, a bivšeg igrača Čelsija, Davida Luiza prilikom izjednačujućeg gola na "Stamford Bridžu".

Luiz je tada otrčao kod navijača Parižana i dosta energično proslavio pogodak.

PSŽ je u tom meču savim zasluženo eliminisao ekipu Žozea Murinja.

Pogledajte listu od 10 igrača koji su slavili pogodak protiv bivših klubova.

Dani Velbek

velbek

Ovaj bivši napadač Mančester Junajteda je prešao u redove Arsenala i nije mu trebalo mnogo vremena da postigne pogodak protiv svog bivšeg kluba. Arsenal je eliminisao Mančester iz FA kupa a Velbek je bio strelac drugog, pobedonosnog gola. Nije imao poštovanja prema navijačima "Crvenih đavola" i žustro je proslavljao pogodak.

Vejn Runi

vejn runi

Nekadašnji napadač Evertona, prešao je u redove kluba sa "Old Traforda" za 30 miliona funti. Postao je jedna od legendi Mančestera a nikada nije propuštao priliku da se raduje golovima koje je postizao, tako je bilo i na meču na "Gudisonu". Ovo je scena koja navijačima "Karamela" nikada neće izbledeti iz sećanja.

Samjuel Eto

eto

Nije se dugo zadržao na "Stamford Bridžu", ubrzo čim je prešao u Everton uspeo je da se upiše u strelce protiv svog bivšeg kluba. Sudeći po njegovom radovanju, izgleda da Čelsi nije ostavio dubok trag u njegovoj karijeri. U tom meču je Everton poražen 3-6.

Emanuel Adebajor

emanuel adebajor

Čovek koji je više puta izjavljivao da igra fudbal samo zbog novca. Njemu izgleda da nije sveto to što je za život zarađivao igrajući u Arsenalu pa je pogodak protiv "Tobdžija" proslavljao sa dosta entuzijazma.

Karlos Tevez

karlos tevez

Ovaj temperamentni Argentinac nije ostavio dublji trag igrajući u ekipi Aleksa Fergusona tako da je pogodak protiv "Crvenih đavola" proslavljao na energičan način. Možda su i loši odnosi koje je imao sa Fergijem uzrok ovakvog proslavljanja gola.

Kevin Nolan

kevin nolan

Bivši fudbaler Boltona nije se dvoumio da li da proslavi pogodak koji je postigao u dresu Njukasla na gostovanju na "Ribok" stadionu. Domaćim pristalicama se sigurno nije svideo ovakav potez.

Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimovic

Možda i najveći egoista koga je fudbal video u istoriji ove igre. Očigledno da sa svojim stavom nije mogao da se nametne u ekipi Barselone pa je morao da menja sredinu. Posle nekog vremena Ibri i Barsi su se putevi ukrstili u Ligi šampiona. Ibra je postigao gol i njegovo slavlje najbolje pokazuje kakve emocije ima prema ekipi sa "Kamp Noua".

Krejg Gardner

krejg gardner

Pre nego što je prešao u VBA, ovaj fudbaler je branio boje ekipe sa "Vila Parka". Sudbina je htela da se opet sretne sa bivšim klubom kome je tom prilikom postigao gol. Navijači Aston Vile sigurno nisu zaboravili pogodak koji je postigao njihovim ljubimcima.

Frenk Lampard

frenk lampard

Bivši ljubimac navijača Vest Hema, postao je legenda Čelsija ali njegov prelazak u Mančester Siti svakako da je teško pao navijačima "Plavaca". Sudeći po potezima u svojoj karijeri, izgleda da ovom sjajnom igraču nijedan dres nije toliko prirastao srcu. Prilikom jednog pogotka protiv "Čekićara" nije pokazao nikakvu emociju prema simpatizerima tog kluba.

Daren Bent

daren bent

Bivši reprezentativac Engleske i u jednom trenutku najbolji strelac Premijer lige, nije skrivao svoje oduševljenje kada je u dresu Sandrlenda zatresao mrežu svog bivšeg klub, Totenhema.

Ne propustite