Euro 2016 - Tim najiskusnijih

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 05.06.2016.
15:08
Izvor: Sportske.net

Još jedna interesantana ekipa sastavljena od igrača koji će braniti boje svojih zemalja na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Beta/AP Photo/Vadim Ghirda
Beta/AP Photo/Vadim Ghirda

Povezane vesti

Još samo pet dana do početka Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Britanski portal "Squawka" napravio je još jednu ekipu od momaka koji će se naći u Francuskoj od 10. juna do 10. jula, a ovoga puta su u pitanju veterani.

Tačnije, predstavljamo vam tim sačinjen od najiskusnijih fudbalera koji će se naći na predstojećem šampionatu "Starog kontinenta".

Golman - Gabor Kirali

Klub: Haladas
Država: Mađarska
Godine: 40
Datum rođenja: 1. april 1976.

Romania Hungary Euro Soccer

Najstariji igrač predstojećeg prvenstva Evrope, od 1998. godine je u "internacionalnim vodama", a tokom svoje karijere branio je boje 10 različitih klubova.

Karijeru je počeo pre 23 godine, upravo u redovima Haladasa u koji se vratio prethodnog leta.

Desni bek - Eron Hjuz

Klub: Melburn Siti
Država: Severna Irska
Godine: 36
Datum rođenja: 8. novembar 1979.

Britain Soccer Scotland Northern Ireland

Juče je protiv Slovaka odigrao svoj jubilarni stoti meč za reprezentaciju Severne Irske. Svoju karijeru je kao 18-godišnjak počeo u redovima Njukasla u kojem je uz Fulam proveo najveći deo svoje karijere.

Centralni bek/Štoper -
Rikardo Karvaljo

Klub:
Monako
Država:
Portugalija
Godine:
38
Datum rođenja:
18. maj 1978.

karvaljo

Sa 38 godina biće najstariji igrač "u polju" u Francuskoj, i verovatno će se Pepeom činiti tandem na štoperskim pozicijama Portugalije.

Uprkos svojim godinama, i dalje je standardan u Monaku kao i u reprezentaciji, a ove sezone je za francuski klub odigrao 33 meča i postigao dva pogotka.

Centralni bek/Štoper - Sergej Ignaševič

Klub: CSKA Moskva
Država:
Rusija
Godine:
36
Datum rođenja:
14. jul 1979.

Brazil Soccer WCup Russia South Korea

Uprkos svojim godinama, Ignaševič je i dalje jedan od najdominantnijih centralnih bekova u Rusiji, a često se nalazi i u postavi CSKA. Odigrao je 25 utakmica za Moskovljane ove sezone, postigavši tri gola, i najverovatnije će dodati još koji nastup na dosadašnjih 115 za nacionalni tim Rusije.

Levi bek - Vjačeslav Ševčuk

Klub:
Šahtjor Donjeck
Država:
Ukraijina
Godine:
37
Datum rođenja:
13. maj 1979.

Ukraine Slovenia Euro Soccer

Od kako je zaigrao za Šaktjor 2005. godine, Ševčuk je uvek bio neizostavan deo ukrajinske reprezentacije. I pored svojih 37 godina, nema sumnje da će učestvovati u pokušaju Ukrajine da ostvari što bolji plasman na predstojećem šampionatu Evrope.

Desni vezni - Zoltan Gera

Klub:
Ferencvaroš
Država:
Mađarska
Godine:
37
Datum rođenja:
22. april 1979.

Hungary Finland UEFA Soccer

Vratio se u Ferencvaroš 2014. godine nakon decenije provedene u redovima Vest Broma i Fulama, a i pored toga što je na zalasku karijere i dalje je neizostavan deo mađarske ekipe.

Na kratko se povukao iz reprezentacije još 2009. godine, ali se samo godinu dana kasnije vratio. U dresu reprezentacije postigao je 24 pogotka.

Centralni vezni - Anatolij Timoščuk

Klub:
Kairat Alamti
Država:
Ukrajina
Godine:
37
Datum rođenja:
30. mart 1979.

Spain Ukraine Euro Soccer

Kapiten Ukrajine još od 2012. godine biće neizostavan u reprezentaciji i pored toga što je ušao u 38. godinu. Svojevremeno je branio boje Šahtjora i minhenskog Bajerna, a sada je u redovima Kazahstanskg Kairata.

Centralni vezni -
Tomaš Rosicki

Klub:
Arsenal
Država:
Češka republika
Godine:
35
Datum rođenja:
4. oktobar 1980.

Czech Republic Latvia Euro Soccer

Iako se nije naigrao u Arsenalu zahvaljujući povredama, sada je spreman da pomogne svojoj reprezentaciji. Biće bitan šraf Češke u pokušaju da se domognu eliminacione faze takmičenja.

Levi vezni - Lučijan Sanmartean

Klub:
Al-Itihad
Država:
Rumunija
Godine:
36
Datum rođenja:
13. mart 1980.

Sanmartean

Iako se ne očekuje da će dobiti ozbiljniju priliku da pomogne Rumunima da se domognu faze eliminacije, ipak se nalazi na spisku Vikotra Picurke. Tokom svoje 14. godina duge karijere, ispresecane povredama, Sanmartean je svega 20 puta nosio dres Rumunije.

Napadač - Ejdur Gudjonsen

Klub:
Molde FK
Država:
Island
Godine:
37
Datum rođenja:
15. septembar 1978.

Gudjohnsen

Legendarni Islanđanin je promenio 16 klubova tokom svoje karijere, a trenutno je u redovima Moldea. Najveći trag tokom svoje karijere je ostavio u redovima Čelsija, za koji je tokom šest godina postigao 78 golova. Verovatno i najpoznatiji fudbaler Islanda svih vremena, dobio je priliku da se na najbolji mogući način oprosti od reprezentacije i aktivnog igranja fudbala.

Napadač - Robi Kin

Klub:
El Ej Galaksi
Država:
Republika Irska
Godine:
35
Datum rođenja:
8. jul 1980.

Germany Ireland Euro Soccer

Prava inspiracija za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu širom Irske. Biće kapiten reprezentacije na predstojećem šampionatu, a i rekorder je po broju nastupa u nacionalnom dresu sa 143 nastupa za Irsku, a ujedno je i najbolji strelac svih vremena Irske sa 67 golova.

Ostaće upamćen po nastupima za Totenhem i Liverpul, a u ekipi Galaksija kojoj se pridružio 2014. godine, jedan je od najboljih igrača, kako je u svojoj trećoj sezoni u klubu dobio i priznanje MVP-a.

Tim veterana Euro 2016

Ne propustite