Deset stvari koje niste znali o Ronaldu!

Autor: Miloš Marković
utorak 02.12.2014.
10:14
Izvor: Sportske.net

Portugalac je globalni fenomen, zvanično najbolji fudbaler privlčai ogromnu pažnju fudbalske javnosti.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Dok se navijače glože oko toga ko je bolji fudbaler današnjice, da li Leo Mesi ili Kristijano Ronaldo, jedno pitanje nije za debatu.

Argentinac i Portugalac su sopstveni univerzumi, neshvatljivi racionalnim poimanjem fudbalske svesti, jedinstvene pojave u svetu ovog sporta koji toliko volimo.

U sezoni u kojoj obojica igraju na neverovatno izraženom nivou, 'trkaju' se za Zlatnu Loptu, Mesi u svom rukavu ima rekorde koji će se dugo pamtiti, dok Portugalac impresionira svojom sirovom snagom.

Španski mediji su podeljeni, oni iz Barselone i Madrida naravno da imaju svoje favorite na čijoj promociji se uveliko radi, sada kada je poznato da će u trci za novim priznanjem Zlatne Lopte biti upravo pomenuti dvojac uz manuela Nojera.

Kopa 90 je s tim u vezi pripremila listu od 10 stvari koje do sada niste znali o Ronaldu.

Na desetoj poziciji interesantna informacija u vezi sa time da je Kristijano Ronaldo izbačen iz škole u svojoj 14. godini jer je gađao nastavnika. Da li ste znali to?

Na 9. mestu je podatak o tome da je Kristijano Ronaldo kao mali imao zdravstvenih problema te je imao operaciju na srcu zbog problema koji je pretio da u potpunosti onesposobi njegovu budućnost u fudbalu. Jeste li znali?

Osma pozicija je posvećena Ronaldovoj neuobičajenoj trening tehnici, koja fokus stavlja na rad sa tegovima i jačanju mišića na nogama posebno. Sledeća stvar koju (možda) niste znali o Ronaldu tiče se stvari zbog koje su zahvalni svi navijači Mančester Junajteda.

Naime, pre nego što je stigao na Old Traford, Kristijano Ronaldo je bio meta Liverpula koga je skautirao Ulije, bio na pragu da potpiše Portugalca, ali je dogovor propao kada je Liverpul odbio da ispuni finansijske zahteve mladog fudbalera.

Naredna stvar, kao šesta stavka, tiče se upravo Mančester Junajteda i trenutka u kome je engleski klub prelomio da dovede Portugalca.

Nakon prijateljske utakmice između Sportinga i Junajteda, na kojoj je 'upropastio' odbranu engleskog tima, Ošej, Nevil i Kin su otišli kod Fergusona i urgirali da se dovede mladi fudbaler, što je i učinjeno.

Pričaju da je uobražen, ali Ronaldo je po dolasku u Junajted inicijelno odbio da obuče dres sa brojem 7 jer je bio zabrinut da neće uspeti da opravda veličinu i simboliku tog broja koji su pre njega nosili legendarni fudbaleri Junajteda i tražio je broj 28, ali je Fergi insistirao.

U Realu je kasnije u prvoj sezoni u klubu nosio broj 9, te je 'sedmicu' nasledio od legendarnog Raula.

Podatak koji je izlistan na mestu broj 4 biste svi mogli i da pogodite. Znate da Ronaldo prati modne trendove, da voli lepo da se oblači, a da li ste znali da je sa svojim sestrama otvorio i svoju robnu marku CR7 i da već ima franšizu butika?

Na trećem mestu je podatak o kome smo na Sportske. Net već pisali, a tiče se tetovaža.

Za razliku od većine svojih kolega, Kristijano Ronaldo svoje telo ne ukrašava mastilom jer tetovaže utiču na to koliko često i u kojim intervalima osoba može da donira krv.

Na drugom mestu podatak da je Kristijano Ronaldo, simbolično bio inicijelni pobednik FIFA Puškaš nagrade koja je ustanovljena 2009. godine u čast najboljeg pogotka sezone.

I, na prvom mestu ističe se Ronaldov centrurion, stoti meč u dresu portugalske reprezentacije, brojku koju je dostigao kao treći najmlađi Evropljanin sa 27 godina, 8 meseci i 11 dana.

Da li ste znali sve ove podatke?

Ne propustite

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boixos Nois
Tuesday, 02.12.2014
11:36

11. Jedini igrač u historiji fudbala koji je dobio zlatnu loptu iako nije osvojio ništa sa svojim klubom + dobio je zlatnu loptu iako je Mesi bio najbolji strijelac pa je samim time proglašen za najboljeg igrača Primeri u toj godini isto kao i Riberi za najboljeg igrača u Evropi ali nagradu za najboljeg igrača na svijetu dobio je Ronaldo. Znači, igrač koji nije bio najbolji ni u svojoj ligi dobio je zlatnu loptu xD

avatar
Merengues88
Tuesday, 02.12.2014
12:08

A sad bi ti volio da Mesi dobije Zlatnu loptu iako nije najbolji ni u svom klubu?
P.S. S obzirom da samo "visiš" na Realovim vijestima, vjerovatno nisi upućen da je Maskerano proglašen za najboljeg fudbalera Barselone u protekloj sezoni.

avatar
<<<erez la cabeza>>>
Tuesday, 02.12.2014
12:30