Avr - Mali klub koji je lansirao neka velika imena

Autor: Boban Filipović
sreda 23.11.2016.
18:27
Izvor: Sportske.net

Predstavljamo vam Top 5 fudbalera poniklih u Avrovim mlađim kategorijama koji su i dalje igrački aktivni.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

1. Pol Pogba

Tačno je da je bio pitomac akademije Mančester Junajteda, ali manje je poznato da je tamo doveden iz Avra.

2. Dimitri Paje

Skauti Avra su ga ugledali na Reunionu, malom ostrvu u Indijskom okeanu, i kao 12-godišnjaka ga doveli u ovaj grad u Normandiji. Četiri godine je igrao za mlađe kategorije ovog kluba. Sada je alfa i omega Vest Hema, pre toga je nastupao za Olimpik Marselj, Lil, Sent Etijen i Nant.

3. Lasana Dijara

Počeci bivšeg asa Čelsija, Arsenala, Portsmuta i Real Madrida su vezani za Avr. Omaleni zadnji vezni za koga se verovalo da će biti naslednik Kloda Makelelea je od prošle sezone član Olimpika iz Marselja, vratio se u domovinu posle dvogodišnje avanture u Rusiji, gde je igrao za Anži i moskovsku Lokomotivu.

4. Stiv Mandanda

Dugogodišnji golman Olimpika iz Marselja i legenda 'Velodroma', inače od letos član Kristal Palasa, svoje prve fudbalske korake je napravio u Avrovoj fudbalskoj akademiji.

5. Karlos Kameni

Kamerunac koji je začarao gol prošlog vikenda na 'Nou Kampu' je takođe Avrovo dete. Branio je za prvi tim 'Mornarice' još kao 16-godišnjak, a potom proveo osam sezona u Espanjolu. Od 2012. godine je u Malagi.

Zanimljivo, u Avru je ime napravio i as Lestera Rijad Marez. 'Lisice' ga otud dovele, ali nije njegovo ime nije na ovoj Top 5 listi jer Alžirac nije prošao kroz akademiju ovog francuskog kluba.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Joey Barton
Wednesday, 23.11.2016
20:19

Kao sto jednom napisah, reprezentacije su izgubile smisao. Da sam Francuz, bilo bi me sramota i smatrao bih se drustveno neodgovornim da ovoliko ne-Francuza igra za Francusku.

avatar
NIKE
Wednesday, 23.11.2016
19:48

Paje je suho zlato, golmani su jako dobri, a ova dva destruktivca (Lass i Pogba) su promašili profesiju.

avatar
Anderton
Wednesday, 23.11.2016
19:39

A Alan Kaveglija? :D