Znate li protiv koga Federer danas igra? Pogledajte ove brojke, sve će vam biti jasno!

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.06.2016.
13:58
Izvor: Sportske.net

Najtrofejniji teniser današnjice večeras će u drugom kolu Vimbldona odmeriti snage sa najvećom senzacijom ovogodišnjeg turnira.

Beta/Adam Davy/PA via AP
Beta/Adam Davy/PA via AP

Povezane vesti

Ukoliko kiša na Vimbldonu ponovo ne poremeti raspored mečeva do kraja dana, od 17 časova i 30 minuta bićemo u prilici da gledamo duel Rodžera Federera, legende ovog sporta i do juče potpuno anonimnog britanskog tenisera Markusa Vilisa.

Taj 25-godišnji momak je na Vimbldon stigao kao 772. teniser sveta, a bez obzira na taj nezavidni plasman, uspeo je da prođe kvalifikacije, da bi onda i u prvom kolu glavnog žreba sa 3:0 savladao Litvanca Berankisa, 54. na ATP listi!

Taj trijumf mu je doneo priliku iz snova, da na najprestižnijem turniru odmeri snage sa najtrofejnijim teniserom sveta - Rodžerom Federerom.

Odnos brojki koji možete da vidite u prilogu, sam po sebi je fascinantan, ali Vilis prosto nema šta da izgubi i uz veliku podršku sa tribina, sigurno će pokušati da ''skupo proda kožu''.

Ipak, uoči večerašnjeg duela sa Federerom, najzanimljiviji savet Britancu je dao nekadašnji šampion Vimbldona Goran Ivanišević, koji je i sam svojevremeno na senzacionalan način stigao do titule, što je i Vilis dobro zapamtio i na tu temu govorio sa novinarima ovih dana.

''On je najsrećniji čovek i dođe li na meč trezan ili pijan, nema razlike. Svi će ga voleti i Rodžer će biti ljubazan prema njemu. Mislim da bi nakon ovoga trebao u penziju.

Bolje od ovoga neće biti. Sjajno, svaka čast, jako sam srećan zbog tog momka. Rodžera Federera ne može pobediti, ali nije ga briga. Već je dobio sedam mečeva i on je za sebe samoga već osvojio Vimbldon'',
poručio je Ivanišević, a prenose hrvatski mediji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alexander Stonsky
Wednesday, 29.06.2016
15:48

Ne bi me čudilo da Roger izgubi.

avatar
Paul George
Wednesday, 29.06.2016
14:04

Federer je jos uvek najbolji teniser ikada,nema potrebe da stavljate ovo najtrofejniji kad je jos uvek najbolji po mnogima,Novak mora prici sa Gren Slemovima Federeru,tako bar kazu strucnjaci,mada je po meni to pitanje glupo.Ja mogu da kazem da je Nadal najbolji i imam argumente za to,neko za Federera takodje ima jake argumente,kao i za Novaka,to je po meni vise stvar ukusa.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 29.06.2016
14:18

Federer je igrao najlepsi tenis i stvarno je cudo sta je sve postigao i svaka mu cast,ali Novak,ako ga prestigne po GS titulama,sto je kako trenutno stoje stvari realno da se desi,kao i po broju nedelja na 1 mestu ATP liste,nece se vise pricati ko je najbolji,jer ce biti po svim stvarima Novak,onda ce moci samo da se diskutuje ko je igrao najlepsi tenis ili ko je kome omiljeni teniser

avatar
Дошао је крај
Wednesday, 29.06.2016
14:25

Не може Надал никако бити најбољи играч у историји овог спорта, на шљаци да, али генерално је много далеко од таквог звања! Његов рад, залагање и труд је за сваки респект, али да би се неко звао најбољим мора инати нешто посебно у себи, што имају Роџер и Новак! Тренутно је Роџер најбољи, неоспорно, али ако Ноле настави оваквим темпом, још две, три год, нема сумња да ће престићи Федерера! Све у свему, на основу свега што су приказали на терену, мајсоријама који произилазе из њихове главе, а не из снаге и трчања, Новак и Роџер су далеко изнад Надала!