Znate li kakav je Novakov učinak u duelima sa ''dosadnim'' Gofanom? Umeo je baš da ga namuči...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.11.2016.
10:44
Izvor: Sportske.net

Posle dve pobede u prva dva kola i obezbeđenog plasmana u polufinale završnog turnira u Londonu, Novak Đoković danas će morati na megdan ''džokeru'' Davidu Gofanu, koji je ''uskočio'' umesto povređenog Gaela Monfisa. Nova pobeda biće veoma važna!

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Novak Đoković je u prethodna dva meča nagovestio povratak u nekadašnju formu i pokazao da mu JESTE važno da trijumfuje u Londonu, bez obzira na neke ranije izjave.

To nas, svakako, raduje, ali ono što nas baš i nije obradovalo, jeste činjenica da Novak u trećem kolu neće za rivala imati svoju ''staru mušteriju'' Gaela Monfisa, koga je u 13 mečeva isto toliko puta pobeđivao, već neugodnog Belgijanca Davida Gofana.

Doduše, Đoković i porotiv njega ima maksimalan učinak u međusobnim duelima, do sada su se sastali ukupno četiri puta i Novak vodi sa 4:0 u pobedama.

Međutim, ako pogledamo rezultate tih mečeva, videćemo da je samo jednom u ta četiri meča Novak bez problema trijumfovao. Bilo je to pre tri godine u Sinsinatiju, kada ga je Novak savladao sa 6:2 i 6:0, da bi dve godine kasnije na istom mestu Belgijanac pružio mnogo jači otpor (6:4, 2:6, 6:3).

Poslednji susret Đoković i Gofan su imali na Mastersu u Majamiju ove godine, kada je Đoković slavio sa 7:6 (7:5) i 6:4, a njihov prvi dvoboj bio je na Rolan Garosu 2013, kada je Đoković slavio sa 7:6 (7:5), 6:4 i 7:5.

Gofan nije atraktivan teniser, ali je veoma ''žilav'', uporan, sada i znatno svežiji od Novaka, s obzirom da nije igrao u prva dva kola, ali sa druge strane možda i nedovoljno motivisan u ovom trenutku.

Meč počinje u 15 časova, a ako Novak nastavi da podiže nivo svoje igre, ne sumnjamo u novi trijumf našeg tenisera.

Novom pobedom Novak bi zaradio još 200 ATP bodova, što je u neizvesnoj trci sa Marejem od velikog značaja, bez obzira na osiguran plasman u polufinale.

Od 21 čas sastaće se Nišikori i Raonić, a posle prva dva kola u grupi ''Ivan Lendl'' stanje na tabeli je sledeće:

1. Novak Đoković 2-0 (4:1)
2. Miloš Raonić 1-1 (2:2)
3. Dominik Tim 1-1 (3:3)
4. Gael Monfis 0-2 (1:4)



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke