Zimonjić o dublu, Srbiji i nastavku karijere

Autor: Beta Beta
nedelja 09.04.2017.
23:58
Izvor: Beta

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić rekao je da je najvažnije da Srbija ima konkurentan tim sa njim u dublu, posle današnjeg nastupa u singlu protiv Španije u Dejvis kupu.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Srbija je pobedila Španiju 4:1, a nedostižnih 3:0 stekla je u subotu u dublu koji su igrali Nenad Zimonjić i Viktor Troicki.

"U 80 odsto slučajeva nisam igrao u dublu sa onim za koga sam mislio da je najbolje, to se stalno dešava. Ovog puta sam kao selektor doneo odluku da igramo Viktor i ja, da ne bi došlo do ovoga do čega je došlo, da se Viktor mnogo umori... Najvažnije je da imamo konkurentan tim za Svetsku grupu. Svih ovih godina smo bili konkurentni, iako opcije u dublu nisu uvek bile najbolje. Zato je i postojao veliki pritisak, jer sam sam sebe postavio da igram", rekao je Zimonjić novinarima.

On je danas za 46 minuta izgubio od Alberta Ramos-Vinjolasa, tako da je Srbija na kraju slavila 4:1. Zimonjić nije rangiran u singlu.

"Poslednji put sam igrao singl, isto kao i sada, kada je moralo - u Belgiji (2013. godine). Koliko god da mi se nije igralo. Ne treniram više za singl. Imali smo dva naporna dana, a ceo Ducijev (Dušana Lajovića) meč sam presedeo na klupi. Nisam se ni lepo zagrejao. Publika je bila sjajna i hvala joj", rekao je Zimonjić.

On još nije našao stalnog partnera za nastavak sezone, a novinarima je rekao koji su mu dalji planovi.

"Dogovorio sam se sa (Grigorom) Dimitrovim da idemo u Monte Karlo. U subotu ću znati da li smo upali, a ako nismo, onda možda dobijem 'vajld kard'. Posle toga sam pričao sa (Milošem) Raonićem za Madrid, ali to nije sigurno jer on kuburi sa povredama", rekao je Zimonjić.

On je kazao da će za Grend slemove da pronađe dubl igrača, ali je spreman i na povlačenje ako ne uspe da nađe adekvatnog partnera.

"Razlog zašto igram sa singl igračima jeste da bih upao na turnire. Sada sledi šljaka, gde branim nekih 180 bodova do Rolan Garosa. Ako to izguram do Vimbldona, posle možda dođem do nekog stalnog partnera. A može i da se desi da ne uspem i da to bude to. Spreman sam i na tu varijantu, jer sam dugo igrao i mnogo toga postigao", rekao je 40-godišnji Zimonjić.

Srbija će u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa igrati protiv Francuske na gostujućem terenu.

"Ima vremena. Svi smo zajedno na turu. Ima mnogo vremena za pripremu. Svi će se vratiti kućama posle Ju-Es opena. Kod njih se obično u poslednjem trenutku, gotovo 10 dana pre meča, odlučuje ko će biti u timu, jer se čeka da se vidi ko je u kakvoj formi. Imaju mnogo opcija i to im daje za pravo da tako rade", rekao je Zimonjić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke