Voznjacki i Radvanska u polufinalu, Vilijams završava godinu na prvom mestu

Autor: Janko Glavonjić
petak 24.10.2014.
13:26
Izvor: Sportske.net

Marija Šarapova nije uspela da savlada Agnješku Radvansku sa 2:0, Poljakinja je osvojila jedan set koji joj je bio potreban, pa se kvalifikovala u polufinale Singapura uz Karolinu Voznjacki.

Beta/AP Photo/Mark Baker
Beta/AP Photo/Mark Baker

Povezane vesti

Šarapovoj je bila potrebna pobeda bez izgubljenog seta protiv Radvanske, činilo se da će do iste doći, ali je prokockala ogromnih 4:0 u drugom setu i na kraju ga izgubila u tajbrejku. Ruskinja je tako završila takmičenje na trećem mestu u ovoj grupi.

Voznjacki, koja je uz Halep najprijatnije iznenađenje turnira, je lako savladala Kvitovu sa 6:2, 6:3.

Ana Ivanović počinje svoj meč za desetak minuta, potrebna joj je pobeda bez izgubljenog seta protiv Halep kako bi se plasirala u polufinale. Za prvo mesto srpskoj teniserki je potrebno da ubedljivo savlada Rumunku, sa 7 ili više gemova razlike, što praktično znači da Ana ne sme da prepusti svojoj rivalki više od 5 gemova u ovom meču (mada postoji i varijanta u kojoj joj odgovara pobeda rezultatom 7:6, 6:0).

Porazom Šarapove profitirala je i Serena Vilijams, pošto je obezbedila prvo mesto na kraju godine.

Šarapovoj je za prvo mesto na listi bila potrebna titula u Singapuru, a da Vilijams izgubi meč pre finala.

Vilijams je peta teniserka sveta u istoriji WTA koja je četiri puta godinu završavala na prvom mestu. Pre nje to su učinile Štefi Graf, kojoj je to pošlo za rukom osam puta, Martina Navratilova (sedam), Kris Evert (pet) i Lindzi Devenport (četiri).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke