Vimbldon - Pakleni žreb za Novaka!

Autor: Janko Glavonjić
petak 20.06.2014.
11:29
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković nije imao sreće na žrebu za treći Gren Slem turnir u ovoj sezoni. Đoković će se u četvrtoj rundi sastati sa Congom, zatim ga čeka Berdih, dok je u polufinalu projektovan susret sa prošlogodišnjim šampionom Marejem.

Beta/AP Photo/Michel Spingler
Beta/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

Novak Đoković nije imao sreće na žrebu. U prvoj nedelji ga čeka malo lakši posao, ali zato u drugoj nedelji počinje pakao!

Vrlo rano, već u osmini finala, Đoković može da "ukrsti rekete" sa Congom. Naš teniser u poslednjih nekoliko susreta lako izlazi na kraj sa Francuzom, tako je bilo i na Rolan Garosu, ali treba imati u vidu da Conga na travi može biti veoma opasan.

Posle njega Novak može igrati sa Berdihom, a u polufinalu ga može sačekati prošlogodišnji šampion Marej.

U prvom kolu Novak će igrati sa Golubevom, a u drugom kolu ga verovatno čeka Štepanek, koji ne bi trebalo da ima problema sa Kuevasom. U trećoj rundi je potencijalni protivnik Pospišil, koji je "upao" među nosioce posle povlačenja Almagra.

Dušan Lajović je takođe dobio teškog protivnika u prvom kolu, igraće sa Giljermom Garsijom Lopezom.

Rafael Nadal će, za razliku od Đokovića, morati da prođe kroz pakao već u prvoj nedelji - u prvom kolu sastaje sa Kližanom, u drugom kolu potencijalni protivnik je Rosol, koji ga je u sjajnom meču izbacio pre par godina u ranoj fazi turnira, a u trećem kolu je uvek neugodni na brzim podlogama, Ivo Karlović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke