Vimbldon - Novak "rešio" i Simona!

Autor: Janko Glavonjić
petak 27.06.2014.
16:25
Izvor: Sportske.net

Prvi nosilac Novak Đoković savladao je u trećem kolu Francuza Žila Simona sa 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 6:4.

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Ovaj meč je bio netipičan za brze podloge, a naročito travu, pošto je viđeno puno dugih razmena koje su karakteristične za šljaku ili sporiji beton.

Simon je teniser koji gotovo uvek uspeva da umrtvi igru svojih protivnika, i uvuče ih u svoj ritam, sa puno taktičkih nadmudrivanja. Tenis je u njegovim mečevima retko atraktivan za gledaoce, a tako je bilo i danas.

U prvom setu prvi je do brejk lopte došao Novak, i to u šestom gemu. Naš teniser je uspeo da drugu brejk loptu pretvori u gem, i povede sa 4:2. Ipak, pad koncentracije ga je koštao u sledećem gemu, i Simon je uspeo da vrati brejk.

Francuz je izjednačio na 4:4, ali to je bilo sve od njega u prvom setu. Posle velike borbe u naredna dva gema, Đoković je iskoristio prvu set loptu i uzeo prvi set sa 6:4.

U prvom setu Novak je imao 13 vinera i 7 grešaka, a uspešnost poena na prvi servis, čak 74%, napravilo je razliku u ključnim momentima.

U drugom setu Đoković je krenuo nešto sporije, pa je Simon došao do dve brejk lopte već u trećem gemu. Ipak, servis je ponovo spasio Đokovića, a u sledećem gemu naš teniser je uspeo da oduzme servis Simonu.

Ipak, kao u prvom setu, ponovo je Simon uspeo da odmah vrati brejk, ali je potom naš teniser konačno zaigrao agresivnije, vezao par vinera, i potpuno dominirao do kraja seta, osvojivši ga sa 6:2.

U ovom setu Đoković je imao samo 48% ubačenog prvog servisa, ali je zato iskoristio 3 od 5 brejk lopti i bio odličan na servis Simona, osvojivši čak 52% poena.

Kao i u prethodnom setu, Đoković je krenuo sporije, ali je ovoga puta to Simon iskoristio i brejknuo našeg tenisera. Đoković je vratio izgubljeno u četvrtom gemu, a onda se dogodio trenutak koji je zabrinuo sve njegove navijače.

Naime, drugi teniser sveta je u šestom gemu, pri rezultatu 30:30 na servis Simona, nezgodno pao i činilo se povredio rame. Ipak, posle ukazane pomoći, Novak je nastavio da igra i do kraja meča nije pokazao da oseća posledice tog pada.

Pri rezultatu 4:3 naš teniser je imao priliku da prelomi meč, ali je Simon spasio dve brejk lopte. Ipak, u svom sledećem servis gemu, kada je servirao da ostane u meču, Francuz je poklekao, a Đoković je odličnim poenom završio ovaj meč.

Novak je u trećem setu ponovo podigao procenat servisa na 60% i imao više vinera od grešaka. Naš teniser će u četvrtom kolu igrati protiv Žoa Vilfrida Conge, koji je lako savladao Džimija Vanga sa Tajpeha, rezultatom 3:0. Đoković i Conga su igrali i nedavno, na Rolan Garosu, a tada je Đoković vrlo lako dobio meč rezultatom 3:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke