Vimbldon - Nadalov revanš Rosolu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.06.2014.
17:15
Izvor: Sportske.net

Prvi teniser sveta plasirao se u treće kolo, posle trijumfa u duelu sa igračem koji ga je pre dve godine na ovom istom mestu eliminisao.

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Beta/AP Photo/Pavel Golovkin

Povezane vesti

A kako je počelo, delovalo je da bi Lukaš Rosol mogao i danas da iznenadi Nadala i ponovi taj senzacionalni podvig od pre dve godine.

Ipak, na kraju - 3:1 za Nadala, po setovima 4:6, 7:6, 6:4, 6:4, za dva sata i oko pedeset minuta provedenih na terenu.

U prvom setu vodila se ravnopravna borba, igralo se gem za gem, sve do devetog gema, kada Rosol pravi brejk, a zatim u narednom gemu dolazi do vođstva u setovima.

Na krilima osvojenog seta, Čeh je odlično zaigrao i u drugom, prvi je stigao do brejka za vođstvo od 4:2, ali Nadal onda uzvraća, izjednačio je na 4:4, a onda je ovaj set ušao u taj-brejk.

Imao je Rosol i tada veliku šansu, izborio se za set loptu, međutim Nadal je u tim trenucima zaigrao u svom stilu, zatim prebacio pritisak na Rosola, koji u trenucima kada se Nadal domogao set lopte, pravi duplu servis grešku i Španac je izjednačio.

Posle propuštene prilike u drugom setu za vođstvo od 2:0, Rosol u nastavku nije uspeo da parira favorizovanom rivalu, koji bez većih problema dobija naredna dva seta i odlazi u treće kolo Vimbldona.





Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke