Vimbldon 2016 - Najgori Gren slem za Srbiju od osamostaljenja

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 02.07.2016.
18:49
Izvor: Sportske.net

Od pojave Ane, Jelene, Novaka, Janka i Viktora u singl konkurenciji, rekli bismo da Srbija nije bila nikada slabije prošla na jednom GS.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Ovogodišnji Vimbldon je jedan od najslabijih za Srbiju otkako imamo vrhunske tenisere.

Pošto Novak Đoković danas nije uspeo da pobedi Sema Kverija u trećem kolu Vimbldona, čime je ostao bez titule na ovom renomiranom takmičenju, Srbija je ostala bez ijednog predstavnika u singl konkurenciji.

U ženskom singlu Srbija je krenula sa Jelenom Janković, Aleksandrom Krunić i Anom Ivanović u glavnom žrebu. Ana je izgubila u prvom kolu od Aleksandrove, Jelena je stigla do drugog kola gde je izgubila od Marine Eraković, a Krunićeva je ispala u prvom kolu od Monike Nikulesku.

Ni u muškoj konkurenciji se nismo proslavili. Janko Tipsarević se vratio na gren slem takmičenja, ali nije uspeo da prođe prvo kolo u kojem je bolji od njega bio Simon sa 3:1. Lajović, takođe nije uspeo da se plasira u drugo kolo pošto je bolji od njega bio Dastin Braun sa 3:2.

Nešto dalje su stigli Novak i Viktor. Troicki je uspeo da prođe prvo kolo, ali je u drugom bio bolji Adrian Ramos koji je slavio sa 3:2. Novak je stigao najviše, ali daleko manje od onoga što smo očekivali imajući u vidu da nije izgubio na gren slemu 30 mečeva zaredom i da je branilac trofeja.

On je danas izgubio u trećem kolu od Kverija, čime smo i definitivno ostali bez predstavnika u obe konkurencije.

Dakle, naša država odavno nije bila slabija na gren slemovima, još od Australijan Opena 2006. godine. Tačnije, nikada se nije desilo da Srbija kao samostalna država nema predstavnika u 4. kolu nekog gren slema.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke