Vilijams: "Presudilo je moje iskustvo"

Autor: Beta Beta
četvrtak 29.01.2015.
10:03
Izvor: Beta

Američka teniserka Serena Vilijams rekla je da je njeno iskustvo bilo presudno u njenom današnjem meču polufinala Otvorenog prvenstva Australije protiv Medison Kiz.

Beta/AP Photo/Rob Griffith
Beta/AP Photo/Rob Griffith

Povezane vesti

Prva teniserka sveta plasirala se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u polufinalu pobedila Medison Kiz sa 2:0 u setovima.

 "Želela sam da dobijem ovaj meč, probala sam da dam maksimum jer Kiz stvarno igra dobro, ona je jedna od teniserki koje definitivno treba gledati u budućnosti",
rekla je Vilijams nakon meča.

"Sigurno je moje iskustvo bilo presudno, jer bila sam ranije u takvim situacijama. Podizala sam igru tokom meča i to mi je pomoglo da pobedim", dodala je Vilijams.

Vilijams će u subotu igrati za svoju 19. gren slem titulu, a protivnica u finalu će joj biti Ruskinja Marija Šarapova koja je danas bila bolja od Jekaterine Makarove sa 2:0.

Prva i druga teniserka sveta su se do sada sastajale 18 puta, a Vilijams je neuporedivo uspešnija. Ima čak 16 pobeda nad Šarapovom, ali je istakla da je svaki novi meč nova priča.

"Ona igra dobro, neće imati šta da izgubi. Igraće agresivno, a ja ću morati da igram dobro... Zadovoljna sam što sam ponovo u finalu gren slem turnira, to je sjajno", rekla je Vilijams.

Šarapova je posle pobede nad Makarovom kazala da smatra da je odigrala dobar meč i da je uradila sve što je trebalo.

"Jako sam srećna... Bila sam fokusirana danas, mislim da je to bilo ključno. Kada igrate protiv nezgodne teniserke morate da budete koncentrisani. Znala sam da ume da igra ravno, duboko. Morala sam u prvih par gemova da jurim rezultat, preživela sam to i tako skinula pritisak sa sebe",
rekla je Ruskinja.

Finale Australijan opena u ženskoj konkurenciji na programu je u subotu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke