Vilander sipa so na Novakovu ranu: ''Sad je broj 3, više nije na vrhu''

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.06.2017.
18:24
Izvor: Sportske.net, Eurosport

Dugogodišnji komentator Eurosporta i nekadašnji teniski as Mats Vilander detaljno je analizirao novu krizu u koju je upao naš najbolji teniser.

Beta/AP Photo/David Vincent
Beta/AP Photo/David Vincent

Povezane vesti

Posle meča sa Špancem Vinjolasom, nadali smo se da Novak Đoković polako podiže formu pred završnicu Rolan Garosa, turnira koji je do prošle godine toliko želeo da osvoji, verovali smo da će mu se ta želja vratiti i ovog proleća i najaviti povratak u šampionsku formu, ali...

Umesto Novaka ''gladnog pobede'', videli smo momka koji posle izgubljenog prvog seta i lošijeg starta u drugom kao da se potpuno predao i da je jedva čekao da se današnji meč završi.

Na neki način, to je danas primetio i Mats Vilander. On je u svom komentaru za Eurosport naglasio da je Austrijanac danas igrao da pobedi, a da Novak ''nije znao šta da uradi'' da bi osvojio poene.

''Dominik Tim je igrao da pobedi, čak i kada mu nije išlo dobro u prvom setu, udarao je iz sve snage. Novak je bio van ravnoteže, kao da mu je bilo neprijatno, uslovi su bili veoma teški, ali to obično ide u korist boljem i iskusnijem igraču.

Novak je sada na poziciji broj tri na rang listi (prvi put od 2011), više nije na samom vrhu. Činilo se kao da Novak ne zna šta da uradi kako bi postigao poen. Način na koji je Tim igrao mu u tome nije pomagao. Biće to zanimljiv period za Novaka koji mora da reši dosta stvari – jasno je da je on sada daleko od njegove najbolje igre koju je pokazivao u prethodnih sedam, osam godina'',
izjavio je Vilander.

On sada očekuje i neki konkretan potez Andrea Agasija, novog Novakovog trenera.

''Novak će verovatno pozvati Andrea Agasija – iako i sam verovatno zna u čemu je bio problem, ali to treba da mu kaže Andre. Mislim da Novak zna da nešto nije u redu, teško je to posmatrati sa strane, ali jasno je da on više ne donosi odluke iz srca'',
izjavio je Vilander.

Narav no, Dominik Tim je zaslužio sve pohvale za današnju igru i biće zanimljivo videti kako će se suprotstaviti zahuktalom Rafaelu Nadalu.

''Njegova igra je danas bila drugačija od onoga što je pokazao u Rimu protiv Đokovića. Bio je strpljiv i testirao je svog protivnika. Imao je nekoliko odličnih udaraca tokom meča i iz temelja je promenio svoju igru. Servis mu je bio dobar i koristio je pravac vetra bolje nego što je to činio Đoković. Tim poseduje snažno oružje i ako bude uspeo da ga iskoristi na dobar način onda ćemo gledati zanimljiv meč protiv Nadala'', zaključio je Vilander.
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran82
Wednesday, 07.06.2017
19:46

Zato ovakav naslov? Vilander apsolutno nista ruzno i neistinito nije rekao...

avatar
Don Andres
Wednesday, 07.06.2017
19:16

tako je to kad saradjujes sa sektasima a otpustas stare saradnike koji su tu bili i u dobru i zlu jako dugo.

avatar
malialejandro4LFC
Friday, 09.06.2017
10:43

Ma neka samo ljubav i mir neka bude... J ga Pepe Gmaz

avatar
Don Carlo
Wednesday, 07.06.2017
18:59
avatar
magister
Wednesday, 07.06.2017
18:57

Hrabro Nole i mirno. Svako u životu mora da prođe i kroz dobre i loše periode. Za sport, za takmičenje je ipak neophodna ona rešenost da pobediš, kakvu si imao godinama. Ona nije u suprotnosti sa ljubavlju, ali mora da prevlada u trenucima borbe, u trenucima odluke. Tad mora postojati koncentracija samo na pobedu. Ali, ako to više ne možeš, i ovo što sad pružaš je veoma dobra igra. Ti si svakako naš heroj za sva vremena.