Vilander: ''Đoković oduševio publiku!'' Ali, pita se koliko vremena Nole provodi u teretani...

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.05.2017.
11:45
Izvor: Sportske.net, Grayling

Vilanderu nije promaklo kako je publika na Rolan Garosu juče pozdravila Novaka Đokovića.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Mats Vilander je u ovdašnjoj javnosti stekao reputaciju najvećeg kritičara Novaka Đokovića, čak i onda kada je Nole biti apsolutno dominantan u svetskom tenisu, kada je više nego ubedljivo držao prvo mesto na ATP listi.

Danas se Nole bori da povrati tu poziciju, ali i da odbrani titulu na Rolan Garosu, gde je juče uspešno startovao pobedom u prvom kolu nad Marselom Granoljersom.

Naravno, Vilander je i ovoga puta u poznatoj emisiji na Eurosportu ''Gem, set i Mats'' detaljno prokomentarisao Đokovićev meč, a ono što mu je posebno privuklo pažnju, jeste i na koji način je pariska publika pozdravila našeg tenisera.

''Novak je rekao da je drugačiji osećaj vratiti se na Rolan Garos prvi put kao branilac titule jer je pritisak ogroman. Bio je to težak meč protiv neuobičajenog igrača kao što je Francuz Marsel Granjolers, ali rezultat je bio odličan.

Publika je bila oduševljena Novakovom igrom. Publika je na kraju meča Novaka pozdravila neverovatnim ovacijama – znamo da je na ovakav način publika pozdravljala Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a danas su ovacije bile namenjene Novaku Đokoviću'',
istakao je Vilander.

Potom se osvrnuo i na Đokovićevu saradnju sa Andreom Agasijem.

''Mislim da je Novak sada na dobrom putu, Andre Agasi će mu pomoći – pitanje je samo koliko on vremena provodi u teretani? Da li je fizički spreman da izdrži dve nedelje na Rolan Garosu?'',
izjavio je Vulander.

Još jedan nekadašnji teniser, a danas komentator na Eurosportu Aleks Koreča pohvalio je Đokovićevu odluku da za novog trenera izabere Andrea Agasija.

''Mislim da je Novak napravio dobar potez time što je za trenera uzeo nekog kao što je Andre Agasi. Od velike je pomoći kada možete da se konsultujete sa nekim ko je pre vas bio u sličnoj situaciji.

Novak je pobedio na većini turnira i on sad traži nove izazove, a upravo Andre Agasi mu može dati dosta novih ideja. Andre i Novak imaju sličan stil igre, pa mislim da Novak može da se poistoveti sa svojim novim trenerom na terenu.

Verujem da je ovo dobra kombinacija – nisam siguran koliko će dugo raditi zajedno, ali mislim da je dobro za tenis kao sport to što je Andre ponovo na terenu'',
zaključio je Koreča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 30.05.2017
13:30

pa ako jede onu njegovu hranu i porce itd esko :D mada zao mi je sto nema Federera zato i ne gledam RG bez njega nije zanimljivo.