Viktore, šampione naš!

Autor: Darko Mitrović
subota 17.01.2015.
11:01
Izvor: Sportske.net

Posle teških meseci koje je proživeo prošle godine tokom suspenzije, Viktor Troicki je novu sezonu započeo u velikom stilu - Titula u Sidneju! Vratio se gde je bio pre suspenzije!

Beta/AP Photo/Rob Griffith
Beta/AP Photo/Rob Griffith

Povezane vesti

Iako je startovao iz kvalifikacija, Viktor Troicki je sjajnim igrama danas stigao i do titule na turniru u Sidneju i tako napravio fenomenalnu uvertiru za Australijan Open!

U borbi za trofej, srpski teniser je rano jutros po našem vremenu savladao Kazahtanca Mihaila Kukuškina sa 2-0, po setovima 6-2 i 6-3.

Interesantno je da je i Kukuškin iz kvalifikacija došao do finala, ali je danas Troicki bio mnogo bolji i sigurnom igrom došao do svoje druge titule u karijeri.

Prvi set je bio neizvestan do šestog gema, kada je Viktor ''dodao gas'', napravio prvi brejk, a onda i drugi za ubedljivih 6-2.

I u drugom setu je srpski teniser prvi stigao do brejka, poveo je sa 3-1, ali je Kukuškin uzvratio u sedmom gemu, smanjivši na 4-3.

Ipak, Viktor nije dozvolio bilo kakvu neizvesnost, već u narednom gemu je još jednom osvojio gem na servis rivala i onda rutinski priveo posao kraju za konačnih 6-3.

Inače, Viktor će posle trijumfa, svoje druge titule u karijeri osvanuti u ponedeljak na 53. mestu liste. On je svoj put povratka u julu počeo u Gštadu sa 847. mesta liste. Igrao je na čelindžerima, morao u kvalifikacije na nekim turnirima, u Beču je igrao polufinale.

Vratio se u sto, sada je nadomak 50 najboljih, ima povoljan žreb mogao bi da prođe par kola, ne brani nikakve poene, vrlo lako bi za dve nedelje Troickog mogli da vidimo u top 30.

Zanimljivo na poslednjem turniru koji je odigrao pre suspenzije, od godinu dana naš teniser je bio baš 53. Ponovimo, na tom mestu osvanuće u ponedeljak!






Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke