Viktor: ''Novak je SUPERHEROJ!''

Autor: Beta Beta
nedelja 06.03.2016.
23:12
Izvor: Beta

Iako je on doneo poslednji poen Srbiji za pobedu nad Kazahstanom, Viktor Troicki u prvi plan ističe zasluge Novaka Đokovića i njegovu petočasovnu borbu sa Kukuškinom.

Altai/ Nikola Krstic
Altai/ Nikola Krstic

Povezane vesti

Viktor Troicki rekao je da mu je izuzetno drago što je Srbiji doneo odlučujući poen u pobedi nad Kazahstanom od 3:2 u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa i dodao da veliku zahvalnost duguje Novaku Đokoviću što je pre toga doneo izjendačenje.

"Možda je rezultatski izgledalo da sam lako dobio meč, ali je zapravo bio psihički jako težak, pogotovo, posle onakvog Novakovog meča, koji sam gledao na TV-u.

Gledao sam ga i mnogo sam se nervirao, izgubio sam strpljenje, mnogo energije, koncentraciju, nisam znao kada ću da počnem...

Čestitam Novaku na neverovatnoj borbi i što je još jednom pokazao da je superheroj. Sve čestitke on zaslužuje za pobedu, a meni je drago što sam u ovim uslovima, koji mi ne odgovaraju, kao doneo Srbiji odlučujući poen",
rekao je Troicki novinarima posle meča u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Nekako sam osećao da moram da pobedim pred domaćom publikom, koja je danas bila sjajna. Bio sam željan igre posle poraza i samo sam želeo da ispravim lošu situaciju. Verovao sam u sebe da mogu do pobede, iako nisam najtalentovaniji igrač, ali upornošću i radom se dodje do rezultata", dodao je on.

Srbija je u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa u Beogradu pobedila Kazahstan sa 3:2, a odlučujući poen u petom meču doneo je Viktor Troicki pobedom nad Aleksandrom Nedovjesovim u tri seta - 6:2, 6:3, 6:4.

"Imao sam više samopouzdanja nego u petak. Mislim da nisam igrao najbolji tenis, nije izgledalo najbolje, ali sam u ključnim trenucima ostao koncentrisan i iskoristio sam šanse koje sam imao i drago mi je zbog pobede. Bio sam favorit protiv Nedovjesova, iako je on bio nekada top 100 na ATP listi... ", rekao je Troicki.

Teniseri Srbije će od 15. do 17. jula u četvrtfinalu Dejvis kupa dočekati Veliku Britaniju, koja je u prvom kolu sa 3:1 pobedila Japan.


"Domaćini smo u tom susretu. Ima dosta vremena do tog meča. U jako nezgodnom periodu dolazi taj meč, izmedju dva bitna dogadjaja. Tačno posle Vimbldona, a onda slede Olimpijske igre.

Definitivno je najbolje rešenje za njih šljaka, ali bilo bi možda mnogo trava, šljaka, pa beton...

Moramo da razmišljamo o tome, da ne bismo došli u situaciju da se 'okliznemo', kao umalo protiv Kazahstana. Ne smemo da izaberemo protivniku odgovarajuću podlogu",
rekao je on.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke